Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
ajutor....frica de foc
raboj_oana
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
raboj_oana
Data inscrierii: 04/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
salut,

am o intrebare daca ma poate ajuta cineva,peste 2luni vladut va implini 6ani si nu stiu cum il pot face sa sufle in lumanare.stie sa sufle dar ii este foarte frica de foc.nu am gasit inca nici o solutie de ai invinge aceasta teama.

va rog daca ma puteti ajuta.

numai bine
oana
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Frica de foc...asta i se poate intampla oricarui copil sa ii fie frica de foc...dar ai putea sa improvizezi altceva in loc de lumanari multe.

Poate o sigura lumanare cu o cifra....sau in loc de lumanari ...artificii poate il intereseaza mai mult....crina ii place sa sufle in lumanari chiar nu stu ce as putea sa zic in situatia asta....

Poate exista cineva care a mai trecut prin situatia asta....crina are frica de allte lucruri,care cum apar asa dispar...in ultima vreme ii era frica de aspirator de imprimanta,de masina de spalat,dar singura si-a revenit dupa o vreme.... innocent :wizard:

iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
e o situatie noua pt mine...copiilor cu care am confecționat le placea sa sufle in lumanari...cel putin cel pe care il cunosc cel mai bine isi facuse un ritual cam acum un an (deci avea 4 ani)..copii in genere nu percep pericolele ca noi adultii si mai mult de atat, referindu-ma la copii cu autism am intalnit la cativa din ei chiar comportamente periculoase...
Daca de suflat nu ii este teama...incercati sa sufle cat mai mult in cat mai numeroase tipuri de lumanari care nu sunt aprinse...apoi..
Se mai poate incerca sa suflati in lumanari aprinse dar de la distante cat mai mari...copilul cu inca cineva...iar o a treia pers sa stea lg lumanare, astfel incat asta sa observa ca nu se intampla nik rau-luati sufic distanta cat sa nu-i fie teama...
Progresiv va apropiati tot mai mult de lumanare...faceti totul impreuna cu copilul-nu il lasi singur...pana nu capata curaj
Mult succes

raboj_oana
buna,

multumesc mult pentru sfaturi,am incercat cu o singura lumanare dar rezultatul nu a fost deloc bun.voi cauta lumanari cu diferite înfățișări si sper sa ne invingem teama.
va multumesc mult

numai bine
oana
frica
milo elisabeta
milo elisabeta
Data inscrierii: 22/Ian/2007
frica de foc o poti invinge daca iei betisoare parfumate care numai fumega si il pui sa sufle fumul si vezi cum reactioneaza. apoi aprinde luminarea. la logopedie se mai foloseste luminarea pt. exercitii.succes :thumbsup:
raboj_oana
raboj_oana
buna,
va multumesc mult pentru sfaturi si am reusit,acum nu ne mai este frica...intai ne-am jucat cu lumanarile stinse,mai tarziu le-am aprins si ne-am apropiat treptat de ele.acum insa,vladut este atat de fascinat de cum ard ca nu vrea sa le stingem,dar folosim si betisoare si sigur vom reusi

numai bine tuturor
oana
ne bucuram impreuna cu tine pentru succes
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
tineti-o tot asa, si asteptam povestiri de dupa eveniment..
si indiferent ce apare nou-se pare ca impreuna gasim solutii, si eu am invatat la randul meu numeroase de aici, deci nu ezita.. :thumbsup:

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje