![]() |
| Alexis |
|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Multa distractie iti doresc alexis...mama ta e mandra de tine...iubirea nu are margini...
![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
mai asteptam vesti de la alexandru ... crinuta va face cu mana.
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
daniella
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
O pupam pe Crinuta si pe mama ei extraordinara.
Noi nu avem vesti prea grozave, in privinta vorbirii cel putin. Facem terapii peste terapii, ne-am mai maturizat putin dar cu vorbitul PAUZA.
Vom merge saptamana viitoare la dr. Naghiu, sa vedem ce ne spune, am aflat despre dansul tot de pe forumul acesta. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
alexis dupa socoteala care am facut-o eu cred ca implineste de acum 3 ani...pragul hotarator a lui crina a fost la 4 ani de a vorbi...poate se intampla mai repede la baietelul tau daniela...
crina pe la 2 ani a reusit sa spuna APA(avea perioade cand spunea cand nu mai spunea ,perioade si de 2 luni) si apoi pe la 3 ani a reusit sa spuna RATA(perioadele de a reusi sa o fac sa spuna erau la fel) ptr ca isi dorea foarte mult acea rata nu am lasat-o pana nu a spus ....si la 4 ani a fost mai bine a avut capacitate/putere mai multa sa inteleaga ca trebuie sa repete dupa mine cuvinte...acum la aproape 6 ani repeta orice stalcit, inca nu le intelege pe toate dar strictul necesar il stie ptr a se descurca...si ptr a intelege eu ce vrea, deci se exprima nu cursiv dar multumitor ptr mine. ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
luana
![]()
|
draga Daniela , fiul meu Raul este tot autist si are 6 ani si abea la 4 ani jumate' a inceput sa rosteasca primele cuvinte ... s-a intamplat de craciun cand a vazut ca vine o prietena de-amea cu bradul , a strigat bucuros: BADU, BADU... am ramas muta de fericire cand l-am auzit.... m-am inchis in baie si am plans o ora ... si de atunci nu s-a lasat , tot momentul a spus cuvinte noi .... in prezent poate sa spuna propozitii simple si chiar poezii, cateodata chiar canta.... asa ca nu dispera cu multa rabdare o sa iti auzi si tu puiutul vorbind...mult succes.
|
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Dragele mele,
Va multumesc pt cuvintele calde si incurajari. Banuiesc ca mai avem de asteptat cu vorbitul .
Ce-i drept nici nu l-am prea fortat sa spuna ceva, o dr. ne-a spus acum un an ca s-ar putea sa obtinem un efect contrar incercand sa-l obligam/constrangem. Matza de fiu-meu e si ingrozitor de incapatanat si independent de uneori inclin sa-i dau dreptate si sa cred ca tipu' face misto de noi ca nu vrea sa vorbeasca. Iar uneori pic in cealalta extrema si ma gandesc ca s-ar putea sa nu vorbeasca niciodata, ca nu poate s-o faca.
E disperant. Afanyt, asa e: in curand implinim 3 ani.
Luana, pupici si tie si lui Raul. De unde sunteti? |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
luana
![]()
|
suntem din Baia Mare... iti inteleg f bine disperarea, exact asa a fost si raul , aveam senzatia ca nu vrea sa vorbeasca, mereu spuneam ca e incapatanat si rebel... a inceput pe la 4 ani cu primele cuvinte si incet ,incet a facut progrese.... daca pana acum, ma lua de mana si imi arata ce vrea , acum la intrebarea ''CE VREI ''? imi raspunde in cuvinte...deci mult curaj ,caci copilul tau va vorbi... Raul va saluta si va doreste multa sanatate.
|
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Nu dispera , daniella! Andreea a inceput spontan sa vorbeasca la 5 ani , dar in doua saptamani vorbea deja in propozitii ...A fost ceva ...asa...ca o minune dumnezeiasca .acum are 12 ani si vorbeste teribil de mult , stie vreo 100 de poezii , asa ca nu-ti fa griji , inca timpul nu e pierdut
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
am mutat intrebarile tale la "intrebari si raspunsuri"...ai primit si raspunsuri draga mea.
![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Am fost acum 2 saptamani la dr. Naghiu si am primit un tratament cu vreo 11 remedii, care trebuie luate dupa o schema, de 3 ori pe zi.
Dansul ne-a spus ca autismul lui Alexis se datoreaza vaccinului ROR si ca remediile sunt pt dezintoxicarea organismului. Si ca asteptarile dupa tratament sunt ca tanarul sa incepa sa ne perceapa pe noi ca si parintii lui si nu ca pe niste obiecte menite sa-i satisfaca dorintele. ...adica sa mai evoluam de la "mama-camerista" si "tata-majordomnul"...
Despre cauzele autismului am citit de mi-au iesit okii din cap. Si ceea ce spune dl.dr e una dintre teorii. Dar daca nu aceasta e cauza? Nu pierdem timpul? Dansul nu prescrie si medicatie alopata? Vom mai merge prin ianuarie la dansul. Zgatia e mai bine acum, aseara, inainte de baita, i-am zis sa-si adune de pe jos plovarul rosu si chiar s-a executat rapid, ceea ce pt noi e o realizare.
..ca in rest suntem adeptii entropismului acut... parca nu ne putem simti bine intr-o camera ordonata si trebuie de urgenta s-o "aranjam" cum putem mai bine!!! ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Ce as mai vrea sa va intreb referitor la dr. Naghiu...dansul prescie si medicatie alopata? Sau merge doar pe homeopate?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Lasa medicamentele alopate , uita ca exista , fac rau copilului . Homeopate isi pastreaza efectul in timp , nu au contraindicatii si dau alte reactii asa ca alopatele . D-rul Naghiu e de specialitate neuro-psihiatru dar s-a specializat in homeopatie , n-o sa-ti dea alopate . Bucura-te ca ai ajuns la el si ai rabdare cu tratamentul , pentru ca efectele constructive se vor vedea in cateva luni , deci trebuie rabdare . Noi am insirat pe celalt forum efectele homeopatelor , asa cum au fost ele , mai rele la inceput , dar am scapat si acum e bine , chiar tare bine .
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Armina
![]()
|
Daniella
Subscriu 100% la ceea ce spune Gabi.Autismul nu este" doar in cap"asa cum inca se incapatineaza sa sustina o parte din lumea medicala ,ci este o conditie complexa care afecteaza organismul copiilor nostrii in intregime ,diferit bineinteles de la un copil la altul.Nu stiu cit de corecta e afirmatia dr.Naghiu in privinta vaccinului dar poti sa verifici.Pe autism.ro,a postat cineva un articol despre subiectul asta care nu a fost tradus si deci a trecut cumva neobservat.link-ul e aici http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=4170 In obiect se spune printre altele ca desi in mod oficial nu s-a acceptat teoria asta a intoxicatiei cu mercur din cauza vaccinurilor ,studiile facute de cele doua laboratoare au ajutat tocmai la identificarea acelor copii care au metale grele in organism fie ca sunt de la vaccinuri fie ca nu .Ceea ce probabil nu stiu multi parinti este ca testele se pot face de catre fiecare din Romania fara a necesită sa mergi in Franta sau SUA .La boratoarele din Franta sunt cele mai renumite din lume pt acest test ,am vazut ca multi parinti din SUA fac acest test in Franta si nu in SUA. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Armina
![]()
|
Adresa de internet a laboratorului din Franta este
http://www.labbio.net/pages/index_vh_eng.htm Exista si varianta in franceza daca iti este mai convenabila .La sectiunea autism vei gasi descrierea testului care se cheama Urinary Porphyrin Profile ,iar mai in josul paginii este sectiunea Order a kid .Procedeul nu este deloc complicat,completezi datele pe care ti le cer acolo si primesti acasa recipientul pt probe dupa care urmezi pasii indicati de ei adica recoltat proba ,pus in plic probele ,plata si datele si in 2 sapt primesti rezultatul.Pretul testului este din cite am inteles 90 euro si nu stiu cit sunt taxele.Si atunci te lamuresti concret cum stai .Am vazut ca pe aici parintii merg in general pe varianta teste intii si apoi alegerea metodei de remediu .Exista pe linga testul de metale grele o multime de alte teste care se fac la laboratoarele din strainatate si cu ajutorul carora se stabilesc cumva mai obiectiv problemele copiilor si care asa cum am mai spus se pot face si din Ro inconvenientul este ca ca toate aceste teste costa pe cind homeopatia prezinta avantajul ca este ieftina adica remediile sunt stabilite de medic pe baza aprecierii lui ,deci trebuie sa ii acorzi incredere,aceste remedii sunt in general ieftine,nu exista prea multe restrictii alimentare etc.Tu decizi ce alegi ,in functie de factorul material ,timp etc insa in locul tau medicatia as pune-o pe ultimul loc. Armina |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Eu Alexis:
sunt exasperat si ma plictisesc cu astia doi parinti ai mei, si cu vremea asta nici nu prea pot sa socializez prin parc, mai ales ca am fost si racit. M-a inscris mama la gradi, dar incep abia din septembrie si pana atunci ai mei parinti spera sa sun si cateva cuvinte si sa renunt si la pemparsi...n-au decat, vad io pana la urma. Am facut o pasiune pt mazgalit, ma enerveaza mama ca ma pune sa colorez ordonat sau sa fac diferite forme geometrice, asa ca transez problema punand-o pe ea sa deseneze. Si cum nu-i cine stie ce talentata ma plictisesc si incep altceva.
Am facut o pasiune pt pc de au trebuit ai mei sa-l bata in cuie ca sa nu il mai deschid eu...pana la urma daca le zapaceam un pic meniurile ce mare chestie era? Io cum sa invat? Mama cica sa vorbesc mai intai...o pisaloaga, va rog sa ma credeti. Inca sunt convins ca pot sa cuceresc fetele si fara sa-mi dau osteneala sa vorbesc..le fac o curte cand le intalnesc pe strada...numa-numa. Chiar i-am sugerat lui mama s-o luam la noi pe nepoata vecinei de la 7, e tare draguta, va rog sa ma credeti, dar mama n-a luat-o, chiar daca eu i-am luat manuta si i-am pus-o in mana lui mama. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
iris
![]()
|
Draga Daniela,pe 1 septembrie am inceput si noi tratamemtul prescris de dr. Naghiu.Fetita mea,face 6 ani acum in martie si asta vara pot sa spun ca nu zicea mai nimic ,nu o prea interesa ce e in jurul ei si mai ales, eu sunt sigura ca nu intelegea mare fapt din ce i se spunea (adica nu executa aproape nimic din ce ii ceream).Ei bine ,acum,iti pot spune urmatoarele :
-Irina imi cere din ce in ce mai multe lucruri -repeta TOT ce aude -executa aproximativ tot ce ii spun -si lucrul care ma bucura cel mai tare ...INTELEGE si ca sa-ti dau un exemplu,dimineata cand am dus-o la gradi a fost musai sa intram intr-un magazin.Bineinteles ca ea a mers direct la ciocolata (dupa care e topita si fara de care nu prea avem sanse sa iesim din nici un magazin)dar eu i-am zis ca la gradi nu e voie cu ciocolata si ca vom lua dupa ce iesim de la gradi .Nu-ti spun cat de surprinsa am fost sa vad ca a inteles ,si-a pus biscuitii pe care i-am cumparat in gentuta si a iesit din magazin fara nici un scandal ...Nu ii fac nici un fel de reclama dr. Naghiu dar iti spun ca e prima oara cand vad efecte in urma unui tratament (si crede-ma ca am incercat multe)si mai mult de atat Irina a inceput sa se comporte întocmai asa cum ne-a spus dr. ...Ce sa-ti spun?Iti doresc mult succes ,rabdare si incredere in tine si in copilul tau |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Of, Iris, iti multumesc pentru incurajari.
Ce inseamna ca Irina nu vorbea aproximativ deloc? Cred ca esti in culmea fericirii acum.
Alexis face ceva progrese, nu stiu daca datorita homeopatelor dr. Naghiu, sau terapiei ocupationale sau pur si simplu pt ca tancul se maturizeaza. Sau e un cumul al tuturor. Dar cert nu in domeniul vorbirii.
Trecem acum printr-o perioada mai periculoasa: tanarul incepe sa renunte la somnul de dupa-amiaza (mai doarme doar cca 2 zile pe saptamana) si evident ca spre seara devenim varza. Toti.
Pe de alta parte, tanarul e mult mai lipicios (si inainte era, adr acum e aproape "diabetic" ) acum ar sta non stop in brate, chestie un pic dificila la actuala sa greutate.
Ieri de exemplu a gasit o basma si ar fi stat la oglinda cred ca o ora punandu-si-o pe cap in toate pozitiile si pozand. Dar ne grabeam sa iesim afara, asa ca... |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
A mai invatat sa negocieze.
Adica daca vrea ceva neaparat incepe sa faca ceva nepermis: sa scoata cartile din biblioteca, sa dea drumul la calculator etc. pana obtine ce vrea. E un santajist cu scutecul in fund!!! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
yasister
![]()
|
Baiatul meu a inceput sa vorbeasca pe la 5 ani. Acum are 8 ani, mergem la scoala normala si ne descurcam excelent. La sedintele cu parintii doamna imi spune ca vorbeste si intreaba cam mult...:| Noi am facut terapie si totul a mers excelent...
Va fi ok si Alexis, o sa vezi :) Si eu sunt din Ploiesti...poate ne stim, sau poate ne vom sti...:D Succes si rabdare iti doresc :) |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Alexis |
|
||
|

in privinta vorbirii cel putin. Facem terapii peste terapii, ne-am mai maturizat putin dar cu vorbitul PAUZA.