Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
ANDREEA IRINA
IOANA TEGLAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt

Data inscrierii: 20/Noi/2007
Raspunde cu citat (quote)
BUNA, FETITA MEA ARE 8 ANI SI JUMATATE SI DIAGNOSTICUL ELEMENTE CU SPECTRU AUTIST. VA FAC UN SCURT ISTORIC SI SPER SA PRIMESC SFATURI. CE MAI POT FACE? O NOUA TERAPIE?
ANDREEA S-A NASCUT LA 8 LUNI, CU APLICATIE DE FORCEPS. DIN CAUZA FORCEPSULUI DIAGNOSTIC NASTERE PARAPAREZA SPASTICA PORțIUNEA STANGA. BUN AM FACUT GIMNASTICA MEDICALA 5 ANI SI JUMATATE REZULTATUL EXCELENT. LA 2 ANI SI JUMATATE A MERS IAR IN PREZENT ESTE UN COPIL CARE MERGE F BINE DAR NU PREA ALEARGA. DIN ACEST RAțIUNE NU AM LUAT IN SEAMA CA PE LA 2 ANI A INCEPUT SA PIARDA DIN CUVINTELE ACUMULATE. LA 3 ANI A INCEPUT GRADINITA( GRADINITA PARTICULARA) SI A INCEPUT SA LUCREZE CU UN PSHIHOLOG. IN PERIOADA 3 - 4ANI AM VIZITAT PESTE 10 MEDICI NEUROLOGI DIAGNOSTIC VERBAL SUSPECT DE AUTISM, DAR PARCA NU FIINDCă AVEA ATINGERE VIZUAL. LA 4 ANI AM SCHIMBAT GRADINITA AM MERS LA O GRADINITA DE STAT. AICI AM STAT UN AN. LA 5 ANI CENTRU DE RECUPERARE RODUL PAMINTULUI. AICI A FOST MAI BINE A INCEPUT SA LUCREZE SI CU UN LOGOPED. LA 6 ANI DIAGNOSTIC FINAL AUTISM D-NA DR DOBRESCU.
DE LA 6 ANI LUCREAZA SI CU O EDUCATOARE SPECIALIZATA IN LUCRUL CU COPII AUTISTI. LA 7 ANI SCOALA NORMALA. IN PREZENT ARE PSIHOLOG, EDUCATOARE, LOGOPED. AM MERS UN AN LA CALARIE F. BINE S-A ACOMODAT CU ANIMALELE CAT DE CAT. DE 2 ANI IA MINERALE DEOARECE AM FACUT ANALIZA MINERALA TISULARA(ANALIZA FIRULUI DE PAR) IN PRIMELE 6 LUNI A AJUND DE LA 10 CUVINTE LA 80 DE CUVINTE. UN PAS INPORTANT NU? IN VARA AM FACUT TERAPIE CU DELFINI. IN TIMPUL TERAPIEI NE-AM TREZIT CU ANDREEA CARE A SPUS "MERGEM SA MANCAM" VA DATI SEAMA CA AM RAMAS MUTI. IN PREZENT CAUTAM PE CINEVA CARE AR DORI SA O INVETE SA LUCREZE LA CALCULATOR. ASTA NU AM SPUS MAREA EI PASIUNE CALCULATORUL. SINGURA ISI ALEGE CD DE 2 LUNI NU MAI CUMPARA CD CU MUZICA NUMAI FILME SAU JOCURI.
CRED CA CEL MAI IMPORTANT ESTE SA VA SPUN CUM ESTE LA SCOALA.
INVATATOAREA A STIUT SA II ATRAGA PE COPII IAR IN MOMENTUL DE FATA ANDREEA ESTE MASCOTA CLASEI. IN PAUZA COPII SE CEARTA CARE SA STEA CU EA. IN TIMPUL OREI SCRIE CU SUSțINEREA INVATATOAREI 10 - 15 MIN DUPA CARE O TRIMITE LA CALCULATOR - RECOMPENSA. ESTE UN AVANTAJ CA AU CALCULATOR IN CLASA. A INVATAT ADUNAREA(MECANIC) SI STIE TOATE LITERELE ABECEDARULUI. DIN CAND IN CAND REUSESC S-O CONVING SA CITEASCA, DAR TREBUIE SA-I ALEG CUVINTELE SA FIE SCURTE SI MAI USOARE. DE CAND A INCEPUT CLASA INTAI ESTE MULT MAI SOCIABILA CU COPII DE VARSTA EI. TOTDEAUNA S-A JUCAT CU COPII MAI MARI CU APROAPE 5 ANI DECAT EA. SPER SA CITEASCA CINEVA JURNALUL ANDREEI SI POATE NE DA UN SFAT. MULTA SANATATE.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Sunteti din constanta?,cred ca numai acolo e delfinariu...
Parerea mea e ca ceea ce ai reusit sa faci pana acum cu fetita a fost mai mult de cat bine ...si efecte sunt pe masura.Ai luptat mult, dupa cum se vede rezultate mai mari nici nu cred ca se poate, caci tot posibilul a fost facut...
Cea ce ma bucura extrem multa e ca ai gasit scoala normala care sa o inteleaga asa cum e...si cu calculator dotat la clasa...ceea ce la noi pe aici nu am auzit pana acum. :clap2:
cunosc un baiat care a trecut in clasa a v a si mama lui isi facea griji caci nu stia daca va mai face fata cu profesorii caci cu doamna invatatoare sau descurcat din motiv ca stia cum sa lucreze cu copilul... nu stiu ce a mai facut incepind cu clasa a v a...dar eu zic ca sau descurcat in continuare...
astazi o mamica pe mess mi-a transmis sa lupt ptr copilul meu acasa atat cat pot caci in curand toti copii cu dizabilitati vor fi introdusi in scoli naturale cu ajutor...deci deocamdata fetita ta e asigurata si mai sunt doi ani pana la terminare primului gimnaziu...si sper sa fie bine ptr toti si sa nu mai fim marginalizati si copii nostrii sa se obisnuiasca printre copii fara dificultăți si copii fara probleme sa se obisnuiasca si ei la randul lor cu copii nostrii nevinovati. flowers...caci toti copii sunt egali.

gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
:hi: ma bucur de cunostinta Ioana . Progrese destul de mari ati facut , intrebarea mea e aceeasi , unde ati facut terapie cu delfini ? Vrem si noi ! Si eu am o fetita , Andreea asa ca de acum inainte vor fi doua printese cu acelasi nume . Bine ai venit printre noi ! :mbounce:
IOANA TEGLAS

Data inscrierii: 20/Noi/2007
Scuze am uitat sa spunem ca suntem din Bucuresti. La noi in tara nu se face terapie cu delfini. Centrul de recuperare este in Rusia Crimeea dar acolo nu primesc decat copii f grav bolnavi. Dupa ffff numeroase tratative cu Dir Centrului de Recuperare am fost anuntati ca ne primesc la tratament in Turcia. Au si acolo o baza de tratament. Trebuie sa recunosc ca este f scump, cel putin pentru noi, dar cu ajutorul prietenilor am reusit. Acum asteptam sa vedem ce ne vor spune pentru la anu. Lunar trimitem progresele facute de Andreea si vom vedea daca ne mai programeaza.
ANDREEA IRINA
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje