Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
plăceri si...tristeti
ani
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt

Data inscrierii: 26/Aug/2009
Raspunde cu citat (quote)
Suferinta mea cea mai mare,dupa problema cu Gabi,ar fi ca cei din jur nu inteleg si in loc sa ma ajute cauta sa puna piedici,sa incurce.Cand baietelul meu avea 1 luna si incepusem sa banuiesc ca ceva nu e bine am cautat raspunsuri la mama.Gabita era ca o gelatina,daca il luam in brate parca se scurgea printre ele,ramanea in aceeasi pozitie mereu,misca doar manutele si asta foarte rar.Mi s-a replicat ca sunt nebuna,ca as vrea sa joace fotbal de atunci.Dar simtul de mama te ghideaza cel mai bine,nu-i asa?Am mai asteptat un pic,am fost la doctor....rezultatul a fost coplesitor pt mine atunci.Dupa rezultatul analizelor ar fi fost o leguma toata viata.Am avut trebuință doar de o zi sa ma mobilizez,o zi in care am plans pana la epuizare,pana n-am mai avut lacrimi apoi am zis ca nu-l voi lasa sa zaca in pat o viata.In acelasi timp cu recuperarea,am inceput tratamentul cu Encefabol.Ei...aici intervine tata care,cu nonsalanta,imi spune ca 'DUMNEZEU da copii numai la prosti,ca indopi copilul cu medicamente fara rost,o sa-l inebunesti de tot''.Si in ziua de azi crede ca Gabi sufera de autism din cauza tratamentului.La 1 an alta problema:nu-i apareau dintisorii;iar mers la doctor unde ni s-a dat sa facem 'profilaxia rahitismului'.Cam tot in perioada aia plangeam si ca Gabi nu merge in picioare ca alti copii de varsta lui.Raspunsul problemei mi l-a dat tot tata:n-are dinti!cum vrei sa mearga? innocent inca ma intreb ce legatura aveau dintii cu mersul.Cand in sfarsit am trecut si de faza cu dintii,apoi la 3 ani si jumatate a mers,ni s-a pus diagnosticul:autism infantil,retard mintal sever.Deci noi sarim din lac in put,cum se zice.In general lumea ma priveste ca si cum eu as avea ceva defect si de-aia Gabi e cum e,ma intreaba cum suport sa-l vad asa,de ce nu l-am dat,de parca poti arunca un copil ca pe o jucarie defecta.Nu inteleg ca eu imi iubesc copii neconditionat,cu bune,cu rele,bolnavi sau nu,nu pot sa fac diferente intre ei.Am intalnit si persoane cu suflet bun.Colegii sotului ne-au ajutat sa ne facem cununia civila;parintii mei ne-au interzis sa facem o mica petrecere acasa atunci,ne-au anuntat cu doua zile inainte.A trecut.Acum tot ei vor sa ne ajute sa facem niste conditii cat de cat mai umane in camaruta in care stam(cam 3/3m,atat are camera care ne-au oferit-o ai mei).Dar nu cred ca v-om putea face nimic.Deja m-au intrebat daca le-am cerut voie sa pun polistiren pe pereti,ca poate maine vor sa darame camera.Sa plecam cu chirie nu ne permitem momentan,din cauza chiriilor mari.Stam si suferim,desi ne-am saturat,mai ales eu care sunt intre ciocan si nicovala.N-au fost mereu asa,s-au schimbat doar de cativa ani,dar de atunci e tot mai rau.Inainte radeam tot timpul,ii molipseam pe toti cu bucuria mea.Acum sunt mai mereu trista,pe ganduri,serioasa,nici nu mai stiu cand am ras ultima data cu pofta.Aici am gasit mai multa intelegere ca acasa,aici ma mai refugiez sa uit de probleme. :thankyou:
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ani

matinala sunt mereu Angela,caci copii pleaca la 7 la gradi.Pe Cris o duce tati,pe Gabi il iau cei de la centru cu masina,deci trebuie sa fiu matinala.Dupa ce pleaca ei deschid calculatorul,apoi ma apuc de treaba.Si sa sti ca nu ma supar ca ai scris aici povestea ta,chiar am observat ca nu aveai un jurnal al tau.Cat despre parinti....eu am conceptia ca un parinte ajuta,sprijina un copil,il ghideaza in viata,nu vad rostul de a-l incurca.N-am inteles niciodata nevoia lor de a ma trage in jos(evident ca ceilalti ii vad ca pe niste salvatori ai mei).Ar fi atatea de spus...
ani

n-as fi crezut acum ceva timp ca viata mea va fi o lupta continua sa-l recuperez pe Gabi,pe baietelul meu drag,pe care mi l-am dorit atat de mult.Citesc jurnalele voastre si ma intreb de unde aveti atata potență caci eu as vrea sa bag capul sub o perna sa nu mai aud nimic,sa zac acolo fara sa fac nimic.Sau sa ma trezesc intr-o zi si totul sa fie doar un cosmar si nimic mai mult.Sunt atat de obosita psihic.....
gabi.b
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Scoate capul de sub perna! Hai ca esti tare ! Daca rezisti fara somn , fara consolare , deja esti tare . :thumbsup:
ani

fetele ma intreb cate din voi ati fost nevoite sa faceti ce am facut eu ieri.M-am tot cioravait cu sotul in privinta dr Naghiu,el zicea sa nu ma duc,eu ca ma duc si daca n-am scos-o la cap cu el am zis ca el si am facut ca mine :oops: Am luat bani de la cineva si tot m-am dus.Nu-mi pare rau ca am fost,dar imi pare rau ca mi-am mintit sotul.De zis tot va trebui sa-i zic si-mi dau seama ca nu e chiar bine ce am facut,dar cum se putea altfel? innocent
rodicac

Data inscrierii: 03/Noi/2008
Buna
Sotul tau trebue sa inteleaga ai facut asta ptr.copil ca tu lupti ca copilul vostru sa aibe o sansa cit de mica, este sansa lui si nu trebue sai fie luata sub nici o forma love dincontra noi ca parinti sintem datori sa incercam toate variantele posibile ptr. recuperarea lor dar bine inteles in limita posibilitatilor fiecarei famili ptr. ca uneori este asa de usor de zis dar asa de greu de realizat [ sti si tu lipsa banilor] aduce pe multi parinti in pragul disperari a neputintei ma bucur cai reusit sa ajungi si tu la domnu doctor cel putin nu vei regreta ca nai incercat. console

http://raul-cosmin.blogspot.com/
ani

buna fetele,sunt din nou pe 'val',am reusit sa-mi repar calculatorul,turbam fara el caci ardeam de nerabdare sa va povestesc ce am mai facut.I-am luat lui Gabi remediile,am inceput tratamentul,i-ar întâia reactie a sotului-foarte ciudat!-s-a luminat la fata si mi-a zis ca stia ca n-o sa ma las si tot o sa ajung la dr Naghiu,apoi o multime de intrebari despre tratament.Cand eu am treaba pot sa ma bazez ca i le da el.Iar Gabi le ia ca pe bomboane!
angela
angela
Data inscrierii: 04/Sep/2008
ai vazut daca l-ai pus in fata faptului implinit :oops:
BRAVO
:thumbsup: :clap2:

nico_g

Data inscrierii: 12/Feb/2008
E un mare pas înainte. Bravo! Nici soţul meu nu a fost deosebit de încântat îndată ce i-am propus sa mergem la homeopat, dar i-am explicat aşa, in mare, cum acţionează, i s-a parut interesant, i-a găsit logica (pentru el e important!) şi, apoi, văzând că nici nu pare să se întâmple nimic bun (copilul începuse să plângă, sau mai întocmai să răcnească noaptea, nu putea fi potolit, mă respingea şi mă bătea cu picioarele când vroiam să îl liniştesc, era şi pe urmă două luni de amigdalită cu febră mare, mers noaptea la urgenţe de mai multe ori, injecţii la 6 ore timp de 10 zile făcute de mine), şi mai ales că nu era de acord să îi mai dau tratament alopat (la encefabol a facut foarte urât, iar de rispolept sau altele asemenea nici nu vroia să audă), a acceptat să mergem, mai mult (credea el!) pentru imunitate. Doctoriţa l-a "câştigat" din primul moment, are un "discurs" extraordinar de bun, e prietenoasă, vorbăreaţă, bun psiholog, iar apoi, văzând efectele tratamentului, când se apropia termenul de control (la 3 luni), mă împingea el de la spate să sun pentru programare (sunam eu că o cunoşteam oarecum pe doctoriţă). Anul trecut, când soacra mea a descoperit că are cancer, chiar el a trimis-o (chiar a insistat, că ea nu prea vroia să meargă), să facă şi remediu homeopat.
gabi.b
gabi.b
Ma bucur Ani! Asa sunt ei...barbatii..Si al meu e la fel , dar pana la urma imi da dreptate. Macar esti si tu cu sufletul impacat console
ani

multumesc fetele,sunteti tare dragute.Recunosc ca si eu am ocolit bucată in care Gabi se va agita,atunci cand i-am zis sotului despre tratament.Oricum Gabi e agitat mai mereu de cand au inceput semnele bolii,atunci dintr-un copil care mai mult mieuna in loc de plans,in cateva zile ajunsesem sa-i spunem teroristul,urla de ne stia tot cartierul.Si intr-adevar sunt impacata acum,macar de acum nu ma mai ascund de sot;eu nu prea ma pricep sa mint,nu stiu cum de nu m-am dat de gol. innocent
ani

[url=http://www.99poze.ro/p/ee8e688a59c30e84f128fda844726dbb.jpg]bucurii si...tristeti[/url][url=http://www.99poze.ro/p/502a6505268189d5992c5e4576db901b.jpg]bucurii si...tristeti[/url][url=http://www.99poze.ro/p/a27a79655dc989df5521925fa0209c99.jpg]bucurii si...tristeti[/url][url=http://www.99poze.ro/p/157d6d4efad78460381a03245321941c.jpg]bucurii si...tristeti[/url][url=http://www.99poze.ro/p/ee06a75dc275e308f13fbcce22aff83f.jpg]bucurii si...tristeti[/url][url=http://www.99poze.ro/p/33fdd5f3b4debec64967c699490b4233.jpg]bucurii si...tristeti[/url]v-am promis poze cu cristina
gabi.b
gabi.b
:thankyou: sunt teribil de frumoase , parca e din basme fetita ta! sa-ti traiasca , sa aveti numai bucurii!
ani

Multumesc Gabi!Le-au facut la gradi,a fost o surpriza si pt noi,ce m-a facut pe mine sa rad a fost ca pe langa poze ne-au dat si o cana personalizata pt care am platit 25 de lei,iar sotul ma intreba cand fac asigurare la cana innocent :-P .E o cana obisnuita,dar cu poza si numele ei.
nico_g

Data inscrierii: 12/Feb/2008
foarte frumoasa!!! Un copil perfect superb!
rodicac

Data inscrierii: 03/Noi/2008
Super extrem frumoasa :clap2:

http://raul-cosmin.blogspot.com/
my angel