![]() |
| Buna ziua |
|
angela
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
bine ai venit corina
si felicitari ca ti-ai facut curaj sunt deja cateva persoane din buzau inscrise pe forum ati putea pune bazele unei asociatii la voi in oras cu experienta ta poti ajuta si pe alti inca odata ![]() |
||||||||||||
|
_________________ E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE |
|||||||||||||
|
rodica bz
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
buna, corina. in sfarsit am mai intrat si eu pe forum....dupa lupte seculare. nici nu stii cat ma bucur ca te-am gasit si aici, parca esti mai aproximativ de noi, ne dai mai multa speranta. nu mai am cuvinte.....
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Laurana
![]()
|
Si ca sa intaresc cele spuse,sa dau si eu o mica speranta celor aflati la inceput de drum,nu vreau sa spun decat ca baiatul meu acum un an cand ne-am recunoscut nu facea mai nimic din cate face acum,cand ne uitam in urma si ne amintim cum era ne dam acum seama cate progrese a facut.Suntem tentati sa uitam de unde am plecat ,si binenteles ca vrem mai mult ,si mai mult pentru ca e natural sa vrem ce e mai bun pentru copilul nostru,ce e mai sanatos si vrem sa-l vedem ca se descurca ca vrea si ca poate....Sa speram ,sa ne rugam si sa avem incredere in noi si in copii nostri ,sa le aratam dragoste ,sa le aratam intelegere si sa-i iubim.Uneori cred ca numeroase din cuvinte sunt de prisos,pentru ca toti cei care trecem prin aceste lucruri stim cat de dureros este....,dar ce ne-am facem fara sa speram???///??//?Sa fim tari,sa fim puternici.
Si eu iti multumesc Corina!!!!!!!!!Stii bine de ce....E atat de important sa ti se ofere o mana de care sa te agati!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
||||||||||||
|
_________________ Cunoasterea cauzelor ne va ajuta sa intelegem si sa actionam in consecinta. |
|||||||||||||
|
Corina
![]()
|
Conteaza foarte mult sa avem langa noi pe cineva care sa fie sincer insa intr-o maniera delicata. Cand spui unui parinte ca trebuie multa munca cu acel copil , multa implicare si consecventa si aici ma refer in special la terapia comportamentala, trebuie sa incerci sa te faci inteles fara ca acestia sa intre in panica. Acum 10 ani, cand am inceput sa lucrez ABA cu debutantul copilas cu autism am crezut ca totul este in zadar. Am incercat o varietate de simtiri, ma simteam inutila in momentul in care acel copil imi evita privirea, isi flutura mainile sau ma musca cu zambetul pe fata. Ma intrebam cu ce am gresit, vedeam ca reusesc sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu el, sa-i captez atentia , insa apoi iarasi era aceea bariera intre mine si el. Am spus ca muncesc degeaba, ma simteam prost si fata de parinti pt ca erau pasii nespus de mici. Insa dupa 2 ani plangeam de fericire ca acest copilas conversa cu mine, se ducea la scoala iar acum de 8 martie vine mereu la mine cu un buchet de flori si spune" MUTUMESC doamna"( Pe L si pe R nu l-a automatizat inca).De aceea este foarte important ca orice achizitie a copilului obtinuta cu pasi mai mici sau mai mari sa fie folosita si sa nu uitam sa ne bucuram. Eu cred ca si gandirea pozitiva alaturi de munca multa si credinta ne vor ajuta. Va urez succes si sa nu uitati ca inceputul in terapie este cel mai greu , pana cand se realizează aceea deblocare . Daca la inceput atentia era fluctuanta, maxim 5- 10 minute stateau in activitate fara protest, iar restul timpului era dominat de auto/ heteroagresivitate, plansete, tipete etc , dupa luni de munca cu parintii, terapeutii, educatorii timpul de implicare in activitate a crescut. Si pot spune ca acest lucru este valabil la toti, important este sa fie stimulati.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
buna, Corina! sunt mama unui copil de 6 ani, am descoperit ABA abia toamna trecuta si mi se pare mana cereasca pentru copiii nostri. noi avem o problema mare, pe langa celelalte: de comunicare, comportament, mergem pe varfuri si nu stiu ce sa-i mai zic sau sa fac.oare ce-ar trebui sa fac?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
mana cereasca este si terapia son-rise
ar trebui sa o studiezi si pe asta si vei vedea pe parcurs care din ele este mai potrivita pt copilul tau avem detalii si aici pe forum despre aceasta terapie la topicul " TERAPII" |
||||||||||||
|
_________________ E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE |
|||||||||||||
|
Corina
![]()
|
Buna . Am observat ca pe parcursul anilor numeroase din autostimulari dispar sau apar altele noi. De multe ori, evolutia copilului , cresterea coeficientului de dezvoltare etc il ajuta pe copil sa se autocontroleze. De exemplu . un baietel care flutura din maini inca de la varsta de 2 ani , a ajuns la varsta de 8 ani sa fluture manutele doar in baie sau intr-un loc unde stie ca nu este observat de cineva si acest fapt s-a intamplat pentru ca a inceput sa constientizeze multe lucruri, a inceput sa comunice cu cei din jur.
Legat de mersul pe varfuri, un baietel cu care lucrez a scapat de acest lucru prin achizitionarea de saci mici de nisip care se puneau pe gamba, in casa toata ziua, achizitionati de la un magazin sport, Intersport. l-au ajutat deosebit de mult si in 2- 3 luni a inceput sa mearga 80 % din timp doar pe talpa. Mult succes! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
multumesc mult, corina, pentru sfatul dat. chiar o sa-l urmez fiindca asa ceva n-am mai incercat. o sa luptam putin cu el, in privinta purtarii saculetilor, dar sper sa-l fac sa-i poarte.
pe langa asta se mai uita la maini si aliniaza. a avut o perioada cand nu se mai uita la maini, dar au reaparut pt ca i-am facut gimnastica o perioada si la degete(acum am renuntat la gimnastica degetelor) si aliniaza cand si cand cubulete.il intreb ce-a construit si-mi raspunde c-a facut o padure sau altceva, ori imi raspunde ecolalic si tb sa-l intreb de vreo doua ori ca sa-mi raspunda. multumesc inca o data! ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| AZI AM PRIMIT O LOVITURA DURA |
|
alinutza
![]()
|
buna tuturor!
Azi m-am inscris si eu pe acest forum, de 8 ore caut pe net totul despre autism deoarece baietelul meu de 2 ani si 7 luni se pare ca sufera de autism. Sunt bulversata, nu stiu inca ce sa fac si de aceea am intrat aici sa pot vorbi cu voi, cele care treceti prin acelasi lucru ca si mine. Am uitat sa va spun, suntem din Ploiesti. Va pup si va doresc multa, multa sanatate!!! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Esti in locul potrivit , putem vorbi , aici sau pe chat (cand pionii sunt de indiferent ce alta culoare decat rosii caci daca sunt rosii nu e nimeni online) poti sa faci un jurnal baiatului tau la JURNALUL COPILULUI , sa ne pui cum ati ajuns la acest diagnostic , si mai pune intrebari , poate te putem ajuta
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
buna,alinuza
sunt mamica lui gabriel.Inca o data bine ai venit! ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| multumesc |
|
alinutza
![]()
|
multumesc pentru primire, am mai postat azi o intrebare, inca incerc sa ma obisnuiesc cu acest forum, sper sa primesc raspunsuri. Marti mergem la buc. pentru confirmarea diagnosticului si o sa va mai scriu atunci, este suspect si de X-fragil.
va pup si sanatate :kissing2: |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
vypi
![]()
|
la ce dr mergi la Bucuresti?
|