![]() |
| Cat timp petrecem cu copilul nostru? |
|
fag10
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Bun venit in noul an!
Petrec destul timp alaturi de copilul meu, dar din pacate, nu ma ocup numai de el, sa ne jucam impreuna, sa-i citesc, sa-i spun povesti. Ii cant ca e cel mai usor, cel mai la indemana. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
acelasi raspuns il am si eu ca tine faq10...de numeroase ori ma simt vinovata ca nu pot mai mult...
deci momentul meu e putin, petrecut cu folos...ma iau cu treburile iar crina e pe langa mine, ceea ce pride din zbor aceea ramane invatat... ![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
danielar63
![]()
|
In ultimul timp nu destul de mult avand in vedere ca programul de la scoala e de la ora 8 la ora 14.Acum 4 ani am luat decizia de a sta acasa pentru ca am simtit ca daca nu fac asta imi pierd copilul.Nu-mi placea deloc faptul ca nu am timp perfect deloc pentru ea. ma simteam ft vinovata ca sta cu o bona toata ziua.
Si atunci a inceput munca mea cu ea.Nu stia sa faca absolut nimic,nici sa vorbeasca.Am invatat-o aproape toate cuvintele speculand faptul ca ii place sa se uite pe ofertele METRO.Ne uitam la imagini si spuneam ce reprezinta fiecare imagine si uite asa a inceput sa repete dupa mine Afost un mare pas pt noi inainte.A urmat sa o invat sa coloreze,dar nu voia nici macar sa tina creionul in mana...dar am gasit iar o solutie.Vazand ca ii place ft mult sa ma imite in ceea ce fac ,cumparam cate 2 carti de colorat ,una mie si una ei si am inceput sa coloram impreuna.Si am reusit si de data asta.La fel am procedat si cu scrisul,cititul a inceput sa-l invete tot prin joc(se gasesc tot felul de jocuri cu litere).Ceea ce e uimitor este faptul ca dupa ce a invatat literele ,a invatat singura sa citeasca
Acum nu prea mai stau ft mult pe langa ea din cauza programului ,dar acasa tot timpul face ceva,ori scrie ori se joaca la calculator sau ii place sa se implice in treburile casei. Eu cred ca chiar daca ai treaba e bine sa implici si copilul ,sa-l faci sa se simta util,sa-l lauzi de fiecare data cand face ceva(sas cum poate el) si sa tisfactiile se vor vedea in timp ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Dupamasa , de obicei -pentru ca dimineata e la scoala -ii citesc poeziile preferate incercan sa-i introduc mereu cate o strofa noua , de obicei la a treia repetitie retine absolut orice , asta dureaza doua reprize de cate 20 de minute , ii pun melodia prefata la calculator , isi schimba mereu preferintele , a inceput de cateva zile sa incerce singura sa se repete melodia ( vede mouse-ul) , pana acum nu am putut sa o fac sa vada sagetica , s-ar parea ca daca isi doreste foarte tare sa se repete melodia , nimereste pe ,,repeat,,, de pe youtube ascultam ,avem jocuricu forme geometrice care ne iau mex 10 minute , pe care nu le facea la inceputul anului , incepe sa gandeasca in privinta formelor ca le pune singura , si avem un puzzle , extraordinar de simplu din 2 bucati cu animale care il face cu ajutor . In rest in bucatarie face tot ce-i spun , ii place sa spele farfurii , cand se plictiseste imi cere mingea de fitness si sare pe ea , in unele dupamese daca gaseste cutia cu creioana , facem liniute , cutia e pusa,,strategic,,intr-un sertar de sub TV pe care il deschide mereu . Iesim afara zilnic , plimbare sau in parc 2 ore , deci momentul meu e al ei in mare parte . Dar e adevarat ca treaba casei cu cumparaturi , mancare curat , mai imi ajut si sotul cand e plecat in cursa cu masina tre sa-i caut cursa pe net inspre Oradea , asta imi ia cam 4 ore pe saptamana dimineata de doua ori pe saptamana...plus contabilitatea primara a firmei ...deci mult , uneori sunt obosita seara , mai ales ca Andreea are si zile cand e mai nervoasa , atunci e mai greu , caci doar eu o pot linisti , pe mine ma vrea...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
lili
![]()
|
Eu sunt liberã doar sâmmbãta ºi dumiica iar în timpul sãptãmânii dupã ora 14 când ea deja doarme.......aºa cã rãmâne cam puþin timp la dispoziþie dar încerc sã-l împart în favoarea ei:ieºim la plimbare,cîntãm,construim.........dar mai ºi gatim,face curat-fiecare în felul sãu...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Armina
![]()
|
'Acum 4 ani am luat decizia de a sta acasa pentru ca am simtit ca daca nu fac asta imi pierd copilul'
Cam asa a fost si la mine si trebuie sa spun ca a fost pe departe cel mai bun lucru pe care l-am facut pt el.La anul va merge la scoala si programul nostru se va transforma insa ceea ce am facut in acesti ani nu ar fi fost posibil fara prezenta mea acasa . Eu i-am asezat si calculatorul si televizorul linga usa bucatariei ca sa comunic mereu cu el,il intreb ce face ,comentam ,ii explic,jucam in echipa ,in timp ce fac si treburile casei.Facem cumparaturi impreuna ,spalam,facem curat |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Cat timp petrecem cu copilul nostru? |
|
||
|