![]() |
| CE CUVINTE INTELEG SI FOLOSESC PERFECT COPII NOSTRII? |
|
lili
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
întelege vreo 6 cuvinte dar nu foloseste nici unul
|
||||||||||||
|
Ultima modificare efectuata de catre lili la 02/01/2008 18:18, modificat de 1 data in total |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Cunoaste multe cuvinte dar de ex nu stie sa aleaga daca o intreb vrei sa mergem in parc sau la buni , repeta intrebarea fara sa poata alege, ma gandesc sa-i arat imagini pe viitor daca tot nu va reusi altfel . Intelege orice comanda , o executa , este mult mai receptiva si nu mai uita sa-si duca sarcina la bun-sfarsit , asa cum o facea in urma cu un an . daca o trimit sa arunce ceva la gunoi , o face fara sa mai repet , daca ii spun sa-mi dea ceva din frigider , intelege si nu uita .
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
danielar63
![]()
|
Cunoaste multe cuvinte dar nu foloseste decat cateva in propozitii scurte din maxim 4 cuvinte de cele mai multe ori fara acord gramatical.
Vorbeste despre ea ca despre alta persoana.O intrebi:cine afacut asta?Raspunde:tu(adica ea) sau Claudia.Nu intelege textele decat daca sunt asociate cu imagini. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Si Andreea foloseste alta persoana . Dar o atentionez mereu si se corecteaza . La propozitii sta bine , de ex spune ,,mergem acasa la buni sa pui capul pe perinita ,,, asta inseamna ca e obosita ,sau aici e cainele care latra , si-mi arata poarta , eu ma speriu cand latra si ea rade , mai nou se distreaza copios atunci cand sughite si vrea sa sughita toata lumea din jur adica zice ,, cine sughite ?,,si tot ea raspunde ,,mami sughite ,,si tati sughite,,si buni sughite,,,si tot asa pana ii recapituleaza pe toti din camera . Azi a fost tare draguta , am fost in curtea unei biserici unde obisnuieste ea sa mearga vara cu bunica . Acolo sunt mai multi copii pe care ii cunoaste , printre ei si o fetita Stefania .Azi am fost in acel parc , era intuneric si pustiu , doar ne-am plimbat si la un moment dat zice: ,,cine sughite?,,Stefania sughite,,si tot ea ,,unde s-a dus stefania? ,,I-am explicat ca e acasa la ea . Ieri trecand prinpiata care de obicei e luminata si plina de lume , era goala si intunecoasa asa ca ea a zis ,,e inchis la piata ca e duminica si mulțimea se odihneste,,., asa am invatat-o cand e inchis la magazin spun ca e duminica si omenirea se odihneste..
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
danielar63
![]()
|
Si claudia se joaca cu cuvintele sau cu propozitiile ,ea intreaba ,ea raspunde.pe mine ma bucura ca ne intelegem ,ca imi raspunde cand o intreb ceva(n-o las pana nu primesc un raspuns chiar daca nu are chef,insist)
Asta vara eram cu niste prieteni care au si ei o fetita(fara probleme) care dorea si ea sa asculte la castile Claudiei.Claudia nu prea da lucrurile ei...iar eu ma rugam de ea sa i le dea si fetitei putin,ea nu si nu.A stat ea si s-a gandit cum sa ma convinga sa nu i le dea si la un moment dat se uita la mine si zice:are capul mic Miruna(Miruna fiind mai mica) si m-a bufnit rasul .Ce sa-i mai zici?Ma uit la ea cum se straduieste cateodata sa-mi spuna cate ceva si nu stie cum sa foloseasca cuvintele...dar mai sper. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Armina
![]()
|
Si Dan are o multime de perle din astea "lingvistice" amuzante,fara de care viata noastra ar fi trista fiindca de fiecare data ne descreteste fruntile.
Partea buna este ca au intotdeauna logica ,doar ca iti trebuie un pic mai mult timp sa te gindesti.Imi amintesc ca atunci cind am venit aici nu stiam deloc limba si vorbeam cam asa cum vorbeste el in expresii inventate .Eram nevoita sa comunic ,nu conta cum ,important era sa ma fac inteleasa .Am mai evoluat in timp un pic ,desi o sa fiu toata viata 'atlfel'decit cei nascuti aici nu imi fac prea multe griji .Se poate trai si fiind alfel de aceea sunt optimista si in privinta lui Dan |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
olesea
![]()
|
Si Alex mai foloseste persoana a treia cand vorbeste despre el, dar foarte rar. De fiecare data il corectam si acasa si la scoala. Deja poate raspunde la intrebarile simple, desi ieri cand veneam de la scoala o doamna l-a intrebat in autobuz daca stie cat e ceasul, el s-a uitat la doamna si ii spune: Ce-ai spus?, doamna i-a repetat intrebarea ei, el i-a repetat intrebarea lui, atunci am intervenit el. Cand mai vorbeste cu prieteni de-ai nostri pe skype, deja incepe sa povesteasca ce a facut, nu doar raspuns redus la intrebare. In continuare cand citeste ceva il intreb imediat ce a inteles, cand se uita la televizor la fel, cand venim de la scoala tot drumul il pun sa-mi relateze ce a facut la scoala, si il si corectez la exprimare. Oricum a facut progrese imense in ultimii 2 ani.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| CE CUVINTE INTELEG SI FOLOSESC CORECT COPII NOSTRII? |
|
||
|