Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
simo z.
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
simo z.
Data inscrierii: 23/Apr/2007
Raspunde cu citat (quote)
Va pun si eu o intrebare ce credeti despre copii care sant abuzati de cadrele didactice si mai ales de psihologi prin metode stiute de ei .Fetita mea mea afost drept "cobai"la o metoda pe care eu una ,(cum a folosit psihologul ei nu cred ca e buna ') nu o agreez , frecție macsilo facial cu stimulare bazala cu un burete dur de bucatarie si la care fetita mea a fost tot zgariata pe obrazul drept nu mi se pare normal ca o terapie sa se faca asa dur si cu urme ,precizez ca am o fetita autista nonverbala ,care nu stie sa se opuna la ceace nu i place sa faca doar la mancare opune rezistenta cand nu mai vrea sa manace no
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
draga simo...e dura metoda cu buretii....masajul facial se face cu degetele...ori sa bunuiesc ca a vrut sa foloseasca buretii ca sa nu foloseasca mana...
printrun lucru asemanator am trecut si eu...am gasit fata cu 3 varci pe fata...situatia a fost ca mie mia fost rusine sa ii spun am vazut educatoare rosie la fata ..si mia fost mila si de ea ca sa mai incep discutii...am puso ca fiind un accident...apoi nu sa mai repetat.
dar dupa ceva timp ..la o sedinta sa vad ca exista rautate la acea educatoare care eu am iertato...ceea ce in final am iertat totul, din tot ceea ce mi sa intamplat...si bine am facut (caci nu rezolvi nimic,cadrele didactice si chiar si cei de la protectia copilului tin legatura intre ei)
anul scolar (gradinita) care a inceput in toamna...a incepuit cu alta educatoare caci la cele care au fost nu le-au convenit acesti copii si au plecat...deci a inceput cu alta educatoare,in urma unei discutii cu ea...am ajuns la concluzia ca nimeni nu e pregatit sufleteste ptr acesti copii...si am renuntat la acea gradinita(am motivele mele intemeiate sa cred lucrul acesta)
a trecut 3 luni de cand crina e acasa ...daca ai stii cat e de bine fara stres ca cineva mai are ceva cu tine...simteam ca am trebuință de liniste...
acum a sosit timpul sa mai incerc si alta gradinita...astept raspuns pana la sfarsit de luna vom fi la o noua gradinta..am decis ca mai am inca tărie sa mai lupt....dar daca vad ca copilul nu e iubit asa cum e, il retrag de unde ar fi...

Dumnezeu sa ma ierte.

gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Simo a uitat sa spuna ca doamna a mai spus ca a uitat ca are unghiile destul de lungi ,de aceea avea fata zgarieturi pe fata . Sa mearga la coltul strazii!!!!Sa nu mai puna mana pe copii daca ,,uita,sa-si taie unghiile ,,si apoi apasa cu ele pe obrazul micutilor , chiar daca e pentru o cauza buna . Am mai spus-o ca e pacat ca Laura nu poate zice nimic , nu protesteaza , e cuminte si rabdatoare , daca ar fi alt copil ar fi spus sigur ca nu mai vrea...
danielar63

Data inscrierii: 26/Oct/2007
Iata ca imi pun si eu aceasta intrebare:sunt copii nostri in siguranta?De cand am dus-o pe Claudia la scoala am observat ca nu sunt toalete separate pt baieti si fete.Am pus problema atunci si am primit asigurari ca baietii merg
la alt etaj la toaleta.Intamplarea face ca ieri cand am luat-o de la scoala
sa-mi spuna ca vrea la toaleta si acolo ce sa vezi?si baieti si fete.Asta n-ar fi nimic,dar baietii intrau peste fete intoalete de fata cu mine fara nici o jena.
Ma ingrijoreaza extraordinar de tare profilul asta cu atat mai mult ca de dimineata am aflat ca tot la toaleta 2 fetite ieri au fost batute de niste baieti mai mari.
MA INTREB SI EU DACA E NATURAL CA O SCOALA SA FUNCTIONEZE CU TOALETE COMUNE MAI ALES O SCOALA SPECIALA?
Ma gandesc serios sa nu o mai las dupa amiaza la scoala.Dimineata stiu sigur ca are grija de ea doamna dar dupa amiaza n-am nici o certitudine.
Si ma mai intreb daca toate scolile unice au problema asta.
anasperanta
anasperanta
e periculos, e deosebit de periculos....

Stiu Ana de asta sunt de ieri intoarsa pe dos mai ales ca au fost zvonuri ca
s-au intamplat lucruri mult mai grave si cred ca iti dai seama la ce ma refer.
Auzi atatea ca nici nu stii cum sa mai procedezi,in dorinta de a-ti proteja
copilul de toate grozaviile astea.
anasperanta
anasperanta
ascultama ca ce am vazut eu acolo...ma speriat...ma speriat nepasarea...ma speriat neducarea de acolo...ma speriat ca nu e ceva disciplinat acolo...acolo se spune unui cadru didactic toate prostiile in fata ...dar apoi unui copil care nu stie sa se apare..

Ai dreptate pentru ca si eu am observat aceleeasi chestii.Sunt nespus de multi copii din centrele de plasament care nu au nici un dram de educatie,dar am inteles ca anul asta termina majoritatea fiind la clasele mari.Asta orcum nu ma face sa fiu mai linistita pentru ca problema ramane.
Eram bucuroasa ca se acomodase foarte bine la scoala si ii place dar acum
nu stiu...mi-e frica...
gabi.b
gabi.b
lucrurile sunt astfel la noi: clasele mici sunt la parter , copii de clasele 1-4 , vreo 4 clase in total , din care clasa intai sunt doar autisti , mai e o clasa cu deficiente usoare , de limba maghiara , clasa a treia , sunt deficiente usoare plus unul autist , care nu comunica , clasa a patra deficiente usoare . La parter toaletele sunt separat , e un coridor cu 4 clase , la capat sunt toaletele . La etaj , sunt clasele 5-8 , clase putine , 2 clase de a5a , una cu copii din plasament cu deficiente grave ( 5 in clasa) , si clasa lui Andreea , restul claselor copiii sunt cu deficiente proeminente , sunt max 8 in clase , sunt si autisti ( cred cate unul in fiecare clasa , nu-i prea stiu doar din vedere ) , sunt si copii din plasament , la Andreea in clasa e o fetita care e foarte curata si bine ingrijita , e o dulceata de copil .Baiul e ca toaleta e comuna , a fetitelor sunt niste cabine cu usa , baietii au tot acolo pisuarele . Copii nu sunt multi ca e doar cate o clasa din fiecare ( a 5a sunt doua) , dar nue in regula sa fie la un loc toaletele .In clasa noastra copiii sunt toti insotiti la toaleta nu merg singuri . eu o scot pe Andreea in jurul orei 2 ca e îndeajuns de obosita , mi-ar placea sa stea mai mult deoarece dupamasa e Raluca cu ei si ei ii place cu ea . As putea sa o las pana la 16 . Si pe mine m-a speriat peisajul cand am venit pentru întâia data in aceasta scoala ,am vazut copii din plasament , needucati , care nu prea pareau bolnavi , dar am inteles ca sunt ultimele generatii , ca nu vor mai fi decat copii cu certificat de handicap in aceste scoli . Avand in vedere ca Andreea e insotita peste tot , stau linistita acasa , anul trecut m-am certat cu invatatoarea pe care o avea pentru că o trimitea singura la toaleta , ea stia sa mearga si sa revina , dar niciodata nu se stie...Totul zic eu ca depinde de persoana pe mana careia cade copilul , daca aceasta persoana intelege ca acesti copii nu pot fi lasati singuri nici o clipa e ok , daca nu ...M-a ajutat Dumnezeu ca anul acesta sa dau peste niste fiinte minunate , deocamdata nu ma plang , sunt linistita , sper ca Andreea sa fie cuminte ...deci curaj , chiar daca nu va place ce vedeti prin aceste scoli , cereti-va drepturile , faceti-le loc copiilor vostrii , gasiti-va parinti aliatai , asa e mai usor !
olesea
olesea
Data inscrierii: 11/Dec/2007
La noi e scoala normala, dar cu extraordinar de putini copii in fiecare clasa, cam cate 2-3, maxim4 copii. Clasele 1-4 sunt la subsol, si au toaletele separate. Stiu ca Alex merge solitar la toaleta, dar nu a avut niciodata probleme, decat mai stinge el lumina altor copii. Dar cu toti copii s-a discutat si li s-a explicat ca Alexandru este asa cum este el, trebuie ajutat de toti copiii. Si noi avem mare noroc cu d-na invatatoare de anul acesta, iar la 11.30 , degrabă dupa ore ma duc sa-l iau de la scoala, la afterschool e o invatatoare care nu-i prea place lui Alex, si nu-l mai lasam sa stea. La clasele 1-4 mai este un baietel care este retard mental, si simtindu-l mai slab Alex a avut o perioada in care se ducea la el ii lua obiectele si fugea, doar ca sa fuga cineva dupa el. Dupa ce a primit o "pedeapsa" de la d-na directoare, nu l-a mai primit la scoala o saptamana, acum nu-l mai deranjeaza pe acel copil. Se joaca mai mult cu un baiat din clasa a 4. Dar cum spuneam, la clasele mari nu stiu situatia la toalete, dar la clasele mici, nu avem probleme. Eu stiu ca noi pana si la liceu avea toalete separata, nu mai vorbesc de clasele 5-8.
danielar63

Astazi am discutat problema si cu alta mamica despre aceasta problema si i-am spus ca ar fi bine sa ne adunam mai multi parinti si sa mergem sa discutam cu directoarea scolii.Spre uimirea mea raspunsul ei a fost:"nu cred ca o sa rezolvam nimic".Ca sa nu mai spun ca nu i s-a parut a fi o problema atat de mare.La fel si ieri cand m-am dus s-o iau pe Claudia de la scoala am discutat si cu doamna de dupa amiaza care habar nu avea ce se intamplase cu o zi in urma cu cele doua fete.Si ca sa ma "linisteasca" mi-a spus ca astfel de lucruri se intampla si in scolile de masa.
Din cate vad problema asta cu toaletele comune nu e doar aici in scoala asta mai e si in alte scoli speciale de aici din Galati si in alte orase dupa cum spune si Gabi.Asa cum spuneOlesea din scoala primara si pana la liceu stiu ca grupurile sanitare erau separate pt baieti si fete.
Sper sa gasesc cativa parinti aliati cu care sa mergem sa discutam aceasta problema ,pentru ca macar pe viitor sa se faca ceva.
anasperanta
anasperanta
sunt doua directoare una adjunct care te asculta si vrea sa te ajute...iar directoarea cea principala cand iti vorbeste nici nu se uita la tine cand vorbesti cu ea...si iti raspunde ca si cum tu esti cea care nu ai dreptate....mi-a fost draga directoare adjunct un om de nota 10,ma ascultat si ma inteles dar in fata directoarei principale, nici eu nici ea nu ne-am descurcat sa o facem sa inteleaga...ptr ca ne-a luat tare si din bunul simt am tacut si am plecat definitiv din gradinita...stiu ca acolo ceva nu e in regula de aceea nu e organizat...unul trage "hais unul ceala",de aceea si educatoaele au mult tupeu(unele) ptr ca au invatat tupeul de undeva,stie ca sunt protejate...iar parintii poate ca sau mai revoltat cu cate ceva si au mai ajuns la directoare de aceea zic ca nu se rezolva nimic...si ca sa fie toti de acord sa va uniti putine sanse.

gabi.b
Daca nu rezolvati du-te si la inspectorat si la Protectia Copilului , va puteti plange in mai numeroase locuri , eu va sfatuiesc sa o faceti poate gasiti pe cineva care sa va inteleaga pana la urma...oricum nu e bine sa renuntati.
anasperanta
anasperanta
acolo e o alta doamna(cu slabe bune intentii) la protectia copilului care raspunde de orientare scolara a copiilor nostrii si mia spus ca dansa face reorientarea scolara dar nu stie ce sa se intampla acolo la scoala (si dansa la fel aceeasi atitudine,tipatoare,de ma speriat caci nu ma asteptam)...si nici in ziua de azi nu mi-a rezolvat problema sa pot scoate fata de acolo,sa pot sa am un raspuns definitiv...asta sa inteleg ca e un semn de pedeapsa...toate sunt mana in mana..
astazi am fost sunata de la centru de zi, acolo unde vreau sa duc fata la dansii, directoarea de aici vor sa ma ajute si mia spus sa trec pe la ei caci probabil sa ma mai invete ce sa fac...deci dansi ma suna si se intereseaza de situatia crinei...dar nu pot sa ma duc fara acea hartiunta de aprobare.

Stiu ca directoarea adjuncta e o iubită cu care poti discuta ceea ce nu pot spune despre cealalta care nici macar nu se oboseste sa-ti raspunda la salut.Stiu si ca sunt mana in mana cu toate institutiile pentru ca am vazut cu ochii mei cum pleaca plocoanele spre ele de acolo din scoala,fara ca macar sa se fereasca.Am observat ca acolo fiecare isi face legea dupa cum il taie capul de la femeia de servici,secretara,educator,invatator nu conteaza ce e.
Trebuie sa gasim o solutie,macar putin scandal pentru ca am observat ca la noi numai cu scandal se misca ceva si nici atunci nu esti sigur.
copii nostrii sunt in siguranta?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje