Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Cristiana
lia
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt

Data inscrierii: 18/Feb/2009
Raspunde cu citat (quote)
Am sa deschid si aici un jurnal, numai al Cristianei.
Cristiana este ingerasul meu de fetita. S-a nascut pe 24 decembrie 2005 si am privit acest lucru ca pe un semn de la Dumnezeu. A fost un copil natural din toate punctele de vedere. De ce spun "a fost" si nu "este"? Pentru ca din pacate acum nu mai este asa cum ar trebui sa fie un copil de varsta ei. Primele semne de intrebare au inceput sa apara cam pe la 1 an si jumatate. Aveam tot momentul impresia ca nu intelege ce spun. Vorbeam cu ea si parca vorbeam cu peretii. O strigam pe nume si nici macar nu intorcea capul spre mine, nu neaparat pentru ca ar fi recunoscut numele ei, dar macar pentru ca auzea vocea mea. La inceput am crezut ca are probleme cu auzul, dar nu era asa. Am sperat ca va fi doar o faza trecatoare, dar nici asta nu a fost asa. Si acum momentele in care reactioneaza daca o strig sau ii cer sa faca ceva sunt extrem rare. De multe ori ma priveste lung, de parca incearca sa inteleaga ce vreau de la ea. Cand am vazut ca nu vorbeste, m-am ingrijorat si mai tare. Nu vorbeste e impropriu spus, pentru ca poate sa vorbeasca si 5 minute incontinuu, dar sa nu intelegi nimic din ce spune. Scoate mai degraba sunete, desi unele cuvinte destul de grele le pronunta. Poate sa spuna boboane (adica bomboane) sau asă paşe (adica lasa-ma in pace), dar nu poate sa spuna "pipi" sau "caca". De fapt, cred ca asă paşe e cuvantul pe care il repeta cel mai des. In rest, daca vrea ceva ma ia de mana si imi arata, sau pur si simplu arata cu degetul spre ceea ce vrea. Doctorita care a vazut-o mi-a spus ca integrarea in colectivitate o sa ii faca bine, dar nu stiu daca, colectivitatea o va accepta. Mi-e greu si asa sa o inscriu la o gradinita normala, nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca as spune si ce probleme are ea. Mi se rupe inima cand vorbesc cu ea la telefon, vorbeste cu mine dar nu pot sa inteleg nimic din ceea ce spune. Uneori repeta mecanic anumite cuvinte pe care i le spun, mai ales daca insist, dar nu stiu in ce masura intelege si sensul acestora. Imi doresc din tot sufletul sa se poata integra in societate, nu vreau sa fie privita ca o paria, mai ales ca uneori copiii pot fi mai rautaciosi cu cei care au probleme.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
oana15
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
oana15
Data inscrierii: 21/Oct/2008
salut bine ati venit
si robi este nascut pe 10.01.2006.

Data inscrierii: 18/Feb/2009
Cristiana a inceput sa frecventeze 2 ore pe zi o gradinita normala, la mama la tara. Nu se dezlipeste de mama, dar sta relativ cuminte pe scaunel, asculta teribil de atent tot ce se intampla, incearca si ea sa cante cu ceilalti copii. A incercat educatoarea sa lucreze un pic cu ea si nu a avut nici o sansa. Mai se trezeste vorbind singura sau ridicandu-se de pe scaunel, dar daca mama ii spune sa stea jos nu este nici o problema. Pacat ca nu este o gradinita care sa aiba un personal specializat, ca altfel as fi fost scutita de o grija. Asa, ma gandesc cu groaza ce fac la toamna, cand voi incerca sa o duc la o gradinita din Bucuresti.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Cristiana
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje