Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ?
ANDREIAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
"Sunt institutor-invatator la clasaI si am un elev cu numeroase dificultăți de comportament,de adptare,la invatatura.Anul trecut scolar a fost amanat medical(prob.psihiatrice,deficit de atentie...).Desi am sustinere de la parintii elevilor din clasa,de la colegii mei invatatori care cunosc acest caz aparte si de la directorul scolii nureusim sa luam nici o masura pt ca familia elevului se impotriveste.Copilul se afla in ingrijirea bunicilor iar acestia nu doresc o alta amanare medicala a anului sc. si nici nu accepta indrumarea noastra spre o sc. cu cerinte speciale.Ce ma sfatuiti sa fac?"
RASPUNS:
"Solutia ar fi sa-i determini pe parinti sa-i aduca un certificat medical din care sa rezulte deficientele despre care tu vorbesti, cu scopul de a lucra suplimentar doar cu el, ore care ti-ar putea fi platite. Exista si un temei legal pentru aceasta dar momentan nu stiu sa ti-l spun. Insa ai neaparat nevoie de susținerea familiei!"

Multumesc celor care s-au gandit sa raspunda unui invatator in iposibilitate de a rezolva acest caz.Pentru a va da mai multe detalii trebuie sa va spun ca elevul respectiv are parintii despartiti,de tata nu se stie nimic,mama este plecata in Italia impreuna cu surioara mai mica a elevului in cauza iar copilul se afla sub tutela bunicilor.Bunica-fosta invatatoare,bunicul ?!?!,iar unchiul de care mi s-a pomenit des ofiter la criminalistica.Motivul amanarii anului trecut scolar a fost :''Deficit de atentie''.Sprijinul familiei nu il am,ba mai mult mi-au spus ca se vor LUPTA cu toate fortele sa nu il amane medical si nici sa nu plece la o sc.cu cerinte speciale.Am primit si o scrisoare de la bunica in care ma avertizeaza ca daca nu cedez se va lasa cu repercusiuni.Ce face mai exact copilul?Pe scurt:se dezbraca de tot in fata clasei,isi arata ......celor care il enerveaza,a bagat mana in wc si a venit sa dea noroc cu colegii din clasa,binenteles copiii s-au apucat de plans iar el s-a amuzat copios.le rupe cartile si caietele colegilor,ii scuipa in momentul orelor,foloseste cuvinte obscene cu glas tare in timpul orelor,este violent si periculos cand se enerveaza,a dat foc in clasa la niste hartii a doua zi dupa ce au semnat de luare la cunostinta a procesului verbal prin care se interzice utilizarea obiectelor pirotehnice ,a dat foc pe langa o teava de gaz din aropiere ,focul s-a extins foarte rapid ,a fost la un pas de o nenorocire,dar au venit pompierii la timp si totul a ramas ''file de poveste'' iar familia nu vrea sa recunoasca ca la scoala de masa copilul pierde timpul,nu poate tine pasul isi face mai mult rau si le face si altora din jurul lui.V-ar place sa aveti copilul in clasa cu un astfel de elev?Ce ati face in locul meu? Dar in locul parintilor de la aceasta clasa?

Topic preluat de pe:
http://www.didactic.ro/forum/viewtopic.php?t=4106&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=85134c28cd0bd46c8a728fe78252be84

CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ? CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ?
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
ANDREIAS
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Numeroase putem invata si de aici:

http://www.didactic.ro/forum/viewforum.php?f=51&sid=85134c28cd0bd46c8a728fe78252be84

CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ? CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ?
Beba
Beba
Data inscrierii: 30/Dec/2006
Problemele vor fi tot mai nasoale; (oare din ce motive?!) se produc schimbari in organismul "noilor" indivizi: sunt mai inalti decat parintii, mai agresivi, mai "poluati" si la propriu, si la figurat, iar invatamantul romanesc e cu un secol in urma multor state unde se aplica tot felul de terapii si strategii instructiv-educative...
sanda
sanda
Data inscrierii: 26/Dec/2007
sergiu meu a facut clasele 1-4 la o scoala de stat normala cu program step by step,adica pina la ora patru si isi facea lectiile acolo,si invata.a fost deosebit de greu la inceput ,se mai ridica din banca,avea probleme cu atentia,dar zilnic daca am vorbit cu el si iam spus cum trebuie sa se comporte .incet ,incet sa adaptat si chiar daca nu era vigilent la doamna invatatoare cu ochii, daca il intreba ceva stia sa raspunda.a avut si noroc de o doamna deosebita,care la inteles,conteaza foarte mult,sergiu sa atasat mult de ea.eu zic ca relati copilului cu cadrul didactic conteaza foarte mult si il ajuta pe copil.in cursul saptaminii venea un profesor de sprijin care lucra si el cu sergiu.poate am avut noroc cu toate acestea si sergiu meu a facut citeva progrese atit cit aputut el sa inteleaga cu mintea lui
cazul prezentat pare a fi un opzitionism reactiv
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
dupa umila-mi parere acel copil are o serie de tulburari comportamentale datorate conjuncturii si mediului familial-climatului afectiv, consider ca are necesitate de o anume interventie psihologica specializata in timpul liber si nu de o scoala speciala. Din pacate e mai greu la noi cu astfel de situatii care sunt tot mai frecvente...

anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
am fost la sedinta la baiatul meu in clasa a v a,scoala normala....sunt mai bine de jumatate de clasa,care nu au note de trecere la matematica si istorie...un copil cu note autiste cum sa treaca clasa?...sunt profesori cu pretentii, la materia lor se trece ....dar greu.
te inteleg sanda....

gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
iuliana ,daca e vorba de Sergiu , sigur e autist...pe undeva in spectru...Nu stiu cum a facut fata la scoala , poate de aceea ca step by step e mai lejera, nu e ca un program clasic , si poate ca doamna invatatoare s-a straduit . azi Sergiu este coleg cu Andreea mea , ii place mult sa coloreze , sa faca tot felul de lucruri , sa picteze pe rigips , sa faca puzzle , e adevarat ca a invatat numeroase la acea scoala dar aici ii plac activitatile si mai mult . Are stereotipii , este ecolalic ,nu interactioneaza cu colegii ,din punctul meu de vedere e mult mai linistit decat Andreea , atunci cand se supara incepe sa strige ceva ce-l deranjeaza , pe cand andreea deranjeaza toata clasa cu impotrivirile ei...
CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje