![]() |
| CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ? |
|
ANDREIAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Numeroase putem invata si de aici:
http://www.didactic.ro/forum/viewforum.php?f=51&sid=85134c28cd0bd46c8a728fe78252be84 |
||||||||||||
|
_________________ "Viata ne este data ca o bucata de lut. Important este sa stim cum sa o modelam!" ![]() |
|||||||||||||
|
Beba
![]()
|
Problemele vor fi tot mai nasoale; (oare din ce motive?!) se produc schimbari in organismul "noilor" indivizi: sunt mai inalti decat parintii, mai agresivi, mai "poluati" si la propriu, si la figurat, iar invatamantul romanesc e cu un secol in urma multor state unde se aplica tot felul de terapii si strategii instructiv-educative...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
sanda
![]()
|
sergiu meu a facut clasele 1-4 la o scoala de stat normala cu program step by step,adica pina la ora patru si isi facea lectiile acolo,si invata.a fost deosebit de greu la inceput ,se mai ridica din banca,avea probleme cu atentia,dar zilnic daca am vorbit cu el si iam spus cum trebuie sa se comporte .incet ,incet sa adaptat si chiar daca nu era vigilent la doamna invatatoare cu ochii, daca il intreba ceva stia sa raspunda.a avut si noroc de o doamna deosebita,care la inteles,conteaza foarte mult,sergiu sa atasat mult de ea.eu zic ca relati copilului cu cadrul didactic conteaza foarte mult si il ajuta pe copil.in cursul saptaminii venea un profesor de sprijin care lucra si el cu sergiu.poate am avut noroc cu toate acestea si sergiu meu a facut citeva progrese atit cit aputut el sa inteleaga cu mintea lui
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| cazul prezentat pare a fi un opzitionism reactiv |
|
iuliana
![]()
|
dupa umila-mi parere acel copil are o serie de tulburari comportamentale datorate conjuncturii si mediului familial-climatului afectiv, consider ca are necesitate de o anume interventie psihologica specializata in timpul liber si nu de o scoala speciala. Din pacate e mai greu la noi cu astfel de situatii care sunt tot mai frecvente...
|
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
am fost la sedinta la baiatul meu in clasa a v a,scoala normala....sunt mai bine de jumatate de clasa,care nu au note de trecere la matematica si istorie...un copil cu note autiste cum sa treaca clasa?...sunt profesori cu pretentii, la materia lor se trece ....dar greu.
te inteleg sanda.... |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
iuliana ,daca e vorba de Sergiu , sigur e autist...pe undeva in spectru...Nu stiu cum a facut fata la scoala , poate de aceea ca step by step e mai lejera, nu e ca un program clasic , si poate ca doamna invatatoare s-a straduit . azi Sergiu este coleg cu Andreea mea , ii place mult sa coloreze , sa faca tot felul de lucruri , sa picteze pe rigips , sa faca puzzle , e adevarat ca a invatat numeroase la acea scoala dar aici ii plac activitatile si mai mult . Are stereotipii , este ecolalic ,nu interactioneaza cu colegii ,din punctul meu de vedere e mult mai linistit decat Andreea , atunci cand se supara incepe sa strige ceva ce-l deranjeaza , pe cand andreea deranjeaza toata clasa cu impotrivirile ei...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| CUM ESTE CU UN ELEV PROBLEMA ? |
|
||
|