![]() |
| cum obtin certificatul de handicap? |
|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
draga evelina....si eu refuz sa ii dau medicamente...dar se pare ca ei vor ptr acel certificat, cu ce sa demonstreze mai departe...suntem liberi in tara noastra, in a ne creste copii ,dar traim inca sub o dictatura ...nu ne ramane decat sa zicem ca ei si sa facem ca noisi pana la urma toata lumea minte...daca copilul este linistit chiar ar fi bine sa nu ii dai medicamente...cacii ii poate declansa anumite reactii pe care tu nu le-ai vazut pana acum la copilul tau.....mergi mai departe pana obtii certificatul si mai vedem pe parcurs ce facem...si eu i-am refuzat medicamentele doctoritei neuropsihiatru...mia dat reteta am luat-o si mia spus ca macar de trei ori pe an sa ii fac consultatie si sa imi dea tratament....am zis ca ea pana la urma...dar fac ca mine, caci deocamdata rezistam fara medicamente...
nu sa gasit inca remediu sigur ptr autism...mergi la alt medic daca vrei, daca nu te duci tot acolo si ceri dreptul la certificat ptr ca ea ii stie dreptul copilului stie ca are autism...si nu poate sa refuze....iti va spune exact ce sa faci...daca esti din bucuresti eu nu stiu la ce medic sa te mai duci...mai asteapta raspuns aici pe forum, caci poate te va mai indruma cineva in aceeasi situatie...mai vb |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Poti sa accepti reteta dar sa nu-i dai nimic . Dar incearca alt medic , caci nimeni nu te obliga sa-i dai medicamente copilului , in plus rispoleptul are la indicatii , copiii peste 15 ani , la noi din pacate se prescrie si la cei mici . In concluzie , nu-i da nimic , daca nu e nevoie , asa cum zice si speranta . Daca ai trebuință de certificat atunci cauta alt medic din orasul tau , eu de pilda merg doar odata pe an la medicul neuropsihiatru care elibereaza aceasta adeverinta . Medicul neuropsihiatru , te va indruma catre psihologul care va testa copilul , in baza acestei evaluari (a psihologului ) mergi la medicul de la neuro , care elibereaza adeverinta in care sa scrie negru pe alb ca are autism . Prima data trebuie cautat medicul de la neuro , care te va indrum,a la ce psiholog sa mergi deoarece nu orice psiholog are dreptul de a pune acea stampila pe fisa psihologica . Dupa ce le ai toate astea , du-te la PROTECIA COPILULUI , din oras ( la noi ii zice DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI) si de acolo vei afla ce-ti mai trebuie (ancheta sociala, etc) Indicat ar fi sa mergi prima dat la protectia copilului sa vezi ce acte iti trebuiesc caci si acestea de la medicul neuropsihiatru si psiholog , trebuie duse la ei pentru comisie (comisia care iti va acorda gradul ) .
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
camel
![]()
|
traseu pt obtinerea certificatului de handicap pt prima data (eu povestesc cum a fost la noi):
mergi la Protectia copilului la Ghiseul de Relatii unde spui situatia si iti spun ce acte ai nevoie, in plus iti dau ei formularele care vor necesită completate medic neuropsihiatru : diagnostic (de obicei "elemente din spectrul autist" mai ales la asa varsta mica) psiholog: fisa psihologica medic de familie (pe baza celor de sus duse in copie xerox) se obt fisa medicala sintetica de la primarie se obtine ancheta sociala si o monitorizare a sit familiei daca e cazul pentru gradinita se face orientarea scolara cu cele de sus in original+ copie xerox certificat nastere copil, copie xerox carti identitate parinti +copie xerox certificat casatorie te prezinti la Comisia de evaluare de la Protectia copilului neaparat insotita si de copil (la noi se dau numere de ordine, dar trebuie sa vii dimineata la întâia ora sa prinzi numar, ca e mereu inghesuiala) daca comisia incadreaza copilul intr-un grad de handicap, certificatul il vei obtine peste o luna, de la alt ghiseu tot de la Protectia copilului dupa fiecare act ce-l obtii sa faci multe copii xerox, ca ai trebuință de ele la pasii urmatori si mai apoi pe viitor, iar originalele raman acolo la Protectia copilului data fiind varsta copilului de 2 ani, dvs vi se va recomanda sa ramaneti in concediu pentru cresterea copilului de la 2 la 3 ani..din pv financiar fiind si pt dvs mai avantajos, decat salariul pe care l-ati obtine daca v-ati angaja ca si asistent personal al copilului si pt mine a fost o piatra de hotar sa accept sa-i fac prima data certificat la baiat..dar pana la urma daca problema exista cu adevarat..o hartie in plus care sa ateste acest fapt chiar nu mai conteaza.... iar pe viitor pe baza certificatului de handicap veti beneficia de minimul de drepturi banesti care decurg din el in plus, poate in viitor veti dori sa inscrieti copilul intr-un proiect gen gradi sau centru de recuperare, unde inscrierile se fac pe baza ceritificatului de handicap..iar cum oportunitatile de acest gen apar pe neasteptate si fiind locuri limitate trebuie sa actionati rapid, macar il aveti pregatit si nu pierdeti ocazia umbland atunci sa faceti certificatul..cel putin 1 luna jumatate dureaza toata plimbarea pana obtineti toate actele |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
evelina
![]()
|
deci.. dr cu care m-am certat i-a pus diagnosticul:autism infantil am biletul de iesuire din spital fisa psihologica am de la un centru unde am cautat terapeuti .nu stiu este ok atat?sau trebuie sa fac fisa psihologica la spital ul de unde am obtimut diagnosticul ma gandesc ca daca merg la acea dr de la obregia o sa ma puna iar sa-i dau remediu si vroiau sa i-l dea acolo..
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
cu biletul de iesire te duci la protectia copilului...si acolo incearca sa pui intrebarile necesare,ce trebuie sa faci mai departe....vad ca nu raspunde nimeni din bucuresti,dar totusi poate raspunde cineva mai exact....eu cred ca trebuie psiholog care apartine de spital.
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
lili
![]()
|
Nici eu nu voiam sa ii fac Denise certificat,dupoa vreo 5 luni de la evaluarea si diagnosticul celor de la Obregia,m-am hotarat si m-am dus la protectia copilului.Surpriza...nu mai era valabil :)) trebuia cu luna in curs.Asa ca m-am dus din nou pe la toti,aici in Suceava:neuropsiholog,psiholog.....
|
||||||||||||
|
_________________ „Să nu-i educăm pe copii pentru lumea de azi.Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari. Şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”(Maria Montessori) |
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
evelina eu sunt din bucuresti,poate te pot ajuta.In primul rand o intrebare:la ce medic esti la obregia?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
dr care iti urmareste copilul(cel de la obregia) trebuie sa-ti elibereze un certificat medical,A4 sau A5,cu care mergi la comisie pt a face intai programare.Noi mergem la centrul Harap-Alb,tot acolo e si comisia,la Aparatorii Patriei str.Soldat Ion Enache,intrarea e pe la centrul Casa Sperantei,prin curtea centrului trebuie sa intrii,mergi putin,faci dreapta si vezi ca e ca un camp(e de fapt curtea centrului,dar nu e ingrijita deloc),e ca o alee pustie mergi inainte si o sa vezi centrul Harap-Alb.Acolo iti faci programare si tot acolo mergi cu copilul cand iti zic ei.Dupa ce iti ridici certificatul trebuie sa mergi la I.R.A.,o statie mai incolo,unde este protectia copilului,complectezi niste acte si acolo,ca sa poti primi acea indemnizatie pt el.Cat despre reteta,despre Rispolept,e alegerea ta daca il dai sau nu copilului.Poti minti dr ca i-l dai,majoritatea asa facem pt ca am obosit sa ne certam cu ei.Si eu tot la Obregia merg cu Gabi,la dr Grozavescu.Si nu trebuie sa iti fie rusine ca ii faci certificat de handicap,ca doar nu i-l pui in piept ca pe martisor,sa vada toata lumea ca il are,el are niste drepturi,in plus banii aia o sa fie de folos.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
evelina
![]()
|
dr ciobanu corina de la obregia mi-a pus diagnosticul dar nu a mai vrut sa mai discute cu mine cu toate ca imi spusese ca ma trimite la evaluarea psih din spital pt ca n-am facut ca ea...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
inteleg ca esti din sectorul 4?
|