![]() |
|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
daniela..cred ca viata noastra e de a ii corecta tot timpul...si eu ma intampin cu acest fapt de micuta e asa crina...
acum e la un stadiu mai potrivit.. pe crina o intereseaza aparatul de fotografiat care e deobicei pe sifoniera ..deci l-am pus cat mai sus ca sa nu ajunga la el...dar surpriza ne-am trezit ca il avea in mana...si-a creat cu masuta, cu scunel o scara...apoi mai era un raft aproape sus care e in partea laterala sa catarat pe el si a reusit...sa ia aparatul.. deci metoda ca sa o pot sa se dezobisnuiasca de acest obicei e de ai lua aparatul de acolo si nu se mai catara daca nu mai are interes...si am reusit sa o opresc,am bagat apartul intr-o poseta in sfoniera. mai exista si acum la bucatarie obiceiul de a se urca pe blatul de la mobila si a sta in picioare tot asa o intereseaza acolo ce e in dulap dar culmea o intereseaza solnita de sare si toate cutiile...isi aduce si 2 papusi si face in dulap acolo un fel de mimare a unui teatru de papusi...ori de cate ori sunt acasa si de cate ori o vad o dau jos de acolo...acum nu mai e chair atat de des..dar inca ii mai place sa stea pe mobila de bucatarie,mia rupt butoanelede la sertare care le-am inlocuit de multe ori,cand era mai micuta, caci lea rupt tot punand piciorul ...am lasat butoanele rupte sa nu mai poate pune piciorul acolo ,dar are forte in maini se ridica extrem usor fara sprijin..deci in final inca se descurca... daca isi doreste televizorul sa il traga,alex...vezi de ce il doreste...motivul poate vrea sa vada mai de aproape...vezi de ce il trage...creazai conditiile ori il pui undeva mai sus ori mai aproape de el... cand era micuta la 3 ani avea obiceiul de a inchide deschide televizorul...dar sa dezobisnuit in timp am certato tot timpul...la modul cel mai serios. eu cand observ ca sta prea paroape de televizor si nu vrea sa se dea mai in spate...sau se uita prea des la televizor la desene animate si avem si de lucrat la masuta ..il opresc de la banana fara sa ma observe..caci banana o am pe hol..si nu suporta bazaitul si il inchide apoi singura... sunt multe de povestit cum procedam noi ...voi mai povesti caci sunt multe...
dar cam asa stau lucrurile cu copii nostrii...in general...cred ca de ce se mai maresc se mai opresc, caci asta vad ca se intampla...voi reveni. |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Daniella, din fericire dupa ce cresc , puiutii nostrii isi pierd interesul de a se catara . Mi-aduc aminte ca Andreea se urca pe mobila din camera mare si se plimba acolo tinandu-se de o margine , acum nu mai face asta . Atunci cand eram langa ea o lasam , era asa de fericita...a si cazut de cateva ori dar nu s-a speriat . Avea si ea obiceiul sa cotrobaie prin sertare , asta face si acum , am pus in serarele pe care ea le deshide , lucruri pe care ea le poate utiliza , de ex intr-unul am pus poze , multe , le scoate cateodata , apoi , ne uitam impreuna la ele , le comentam , le adunam si am invatat-o sa le puna singura la loc . tot ce crezi ca e periculos pune la adapost!!!Sa nu pateasca ceva ! Daca ii place sa se joace cu apa de ex , joaca-te cu el 2-3 minute apoi inchizi robinetul si spui scurt GATA ACTIVITATEA S-A TERMINAT , scurt , repeti de fiecare data , nu te lasa impresionata , nu ceda , pentru ca mai tarziu va fi mai greu . Trebuie sa-l faci sa inteleaga cuvantul GATA , poate daca face ce-i spui , adica sa inceteze , l-ai putea imediat recompensa cu ceva , cu un joc preferat , o bombonica , recompensa sa fie unica adica dai numai daca inceteaza la comanda ta . Deci toate pericolele trebuioe indepartate , si ar fi bine ca indiferent ce face el rau tu sa transformi intr-o activitate . Andreea de ex se urca des pe scaunul din bucatarie si cauta pe frigider . Ii pun acolo joculete , doua , ea se uita si ii spun alege , ea alege si ne jucam , avem un puzzle deosebit de simplu cu animale , si inca ceva cu forme geometrice , dar acolo le tin , pe frigider , peste o luna o sa cumpar ceva nou .Daca le face o recompensez , ii dau o pastiluta de Vitamina C , sau altceva , ii place sa faca asta ....
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
luana
![]()
|
parca il vad pe Raul cand avea trei ani cate prostii facea... si lui ii placea sa caute in sertare deaceea i-am pus intr-un sertar niste reviste , toata ziua statea in sertar si citea di revistele alea, pana cand a rupt sertarul... la fel facea si raul cand era mic , facea numai rele si toate parea ca le face intentionet sa-l certam, se uita cu coada ochiului si astepta razand sa ne vada reactia, era in culmea fericirii si eu in culmea disperarii... e foarte greu si te inteleg dar sa stii ca cu timpul creste si se maturizeaza, si devine mai ascultator... dar pana atunci sfatul meu este sa il inveti sa asculte ....in primul rand el trebuie sa stie ca atunci cand face prostii tu esti suparata. (nu-l mai alinta fara un motiv) alinta-l doar atunci cand merita si eventual seara la culcare....cand are intentia de a face ceva rau(adica ceva care il pune in pericol). il iei deacolo putin mai brusc il privesti in ochi si ii spui tare si raspicat NU E VOIE PTR CA.... si ii ezxplici de ce ... nu te teme ca nu intelege ,e mult mmai destept decat crezi.... ofera-i imediat dupa aceea ceva ce-ui place ptr ai distrage atentia ,si repeta cuvintele NU E VOIE de fiecare data cand vrea sa faca ceva rau... lasal sa faca tot ce nu il pune in pericol , copilul e curios si asa isi dezvolta inteligenta , totul e sa-l supraveghezi atunci cand e nevoie...sunt f multe de spus dar mai bine pune tu intrebari ... iti dorim multa rabdare , si nervi de otel...
|
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
| cum opriti copilul de la catarare, tragere de obiecte...etc |
|
||
|

: cum ati reusit sa impuneti copilasilor, la varste mai mici, anumite chestii?
, stie ca nu prea e pedepsit, uneori ma cam furnica palma sa ii dau cate una peste scutec
, rar o facem, zgatia s-a prins si ne joaca cum vrea el