Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Ica
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
Ica
Data inscrierii: 29/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
Cum pot sa fac un autist de 12 ani cu retard mintal grav sa colaboreze cand eu il solicit sa scoata sunete, in conditiile in care el nu mai vrea sa se uite la mine si imi intoarce spatele? please Va rog sa va dati cu parerea ca eu nu am nici o idee.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
daca reuseste sa scoata un sunet o imitatie intr-o zi uitandu-te la tine e foarte bine...imediat e posibil sa se uite in alta parte si sa nu mai doreasca sa asculte de comenzi sa se mai uite in ochii tai...
in cazul acesta tot prin joaca reusesti te pui in fata lui si incerci in continuare jocul..se muta te duci dupa el...e greu..dar merita incercat ..
daca totusi nu mai doreste incepi o alta activitate...si apoi dupa cateva minute reiei activitatea precedenta...dar nu trebuie sa fie nici prea multe incercari caci se plictisesc...
sunt numeroase jocuri care crina nu le-a vrut a coopera...dar le-am lasat balta si dupa o perioada le-am reluat si a reusit(chiar si dupa o luna de zile)..

luana
Data inscrierii: 21/Oct/2007
in primul rand ptr a avea o buna colaborare trebuie sa-l faci sa fie prudent la tine macar ptr cateva secunde... iti spun cum am reusit eu cu Raul si poti sa incerci si tu .... prin cantec ... am cantat mereu melodia:''ERA UN RATOI POSAC''... (sper ca o stii).... e o melodie care isi schimba tonalitatea de la o strofa la alta si asta ii atragea atentia cel mai bine, .. asa vei reusi performanta de al face sa te priveasca cateva secunde la inceput, atentia va creste progresiv pana cand va fi mai ineresat de ceea ce-i spui.... vorbeste-i tot timpul in tonalitati ( vocea sa fie cand sus cand jos) .... deci incearca cu cantec... sa ne tii la curent cu evolutia, sunt f curioasa daca merge si la alti copii. mult succes. :thumbsup:

Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt

Data inscrierii: 19/Dec/2007
Bun venit in noul an!
Sa-ti spun o intamplare: la mine acasa am invitat niste cunbostinte care au un copil autist(si eu sunt mama unui copil cu TSA), dupa ce in ziua aceea mersesem impreuna sa o inscriem la gradinita speciala. Fetita avea 5 ani jumatate, statea cuminte numai la reclame, astfel o zbughea pe usa. Am lasat-o la teleshoping sa se uite si in acelasi timp pe calculator se derula o inregistrare de la terapia cu fiul meu, unde se auzeau "bravo, foarte bine" pe tonalitati inalte. Am urmarit-o si am observat ca isi muta privirea de la tv catre calculator in mom de recompensare verbala inregistrste si am inceput sa -i vorbesc, sa-i explic ce e in inregistrare si o idee, pret de cate o secunda, poate mai putin, dar de mai numeroase ori am facut-o sa se uite si la altceva decat la reclame.
Din experienta cu fiul meu iti pot spune ca el la imitatia verbala nu coopereaza fara sa aiba ceva de facut, asa ca m-am chinuit si i-am facut cartonase cu silabele-directe si inverse_in total 480 de bucati ca sa aiba ceva de facut cand pronunta silabele(cu toate ca va invata sa citeasca si nu e bine la 4-5 ani sa stie sa citeasca). Cantatul e metoda care nu da gres. De exemplu fiicei mele ii place "In padurea cu alune", fiului meu nu-i place, ii place "Ursul doarme si...', mai nou canta sorcova(pe limba lui) toata ziua prin casa.
Dumnezeu sa te lumineze si sa gasesti solutia pentru problema ta.
aureliapatrascu

Data inscrierii: 26/Iun/2008
cum a reusit Andrei sa scoata sunete?
anul trecut am incercat toata vara sa il fac sa ceara apa asta vroia el cel mai mult si cu asta il santajam sa spuna ca sa primeasca,dar nu am reusit.Asa ca intr-o zi cand a venit cu cana sa ii dau apa am dus cana la gura mea si am spus in cana APA apoi am dus cana la gura lui Andrei si atunci s-a intamplat minunea si a spus si el Apa si numeroase alte cuvinte dar numai in cana sau pahar cu momentul am scapat si de cana si a fost un pic mai bine.
Cum sa il fac sa scoata sunete.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje