Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
CUM SCAP DE PAMPERS...?
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
aici cine are nereguli de acest gen scrie intrebarea...si vom raspunde fiecare asa cum am reusit sa scapam de pampersi..

simo z.
Data inscrierii: 23/Apr/2007
buna sant simo din oradea am o fetita de 7 ani si santem inca cu pampers daca ai putea sa ma ajuti sa scapam ar fii ideal eu peste zi nu i pun si nicii la gradi o pun si pe olita este cand face este iar cand sta si 1 ora si tot nu face ea nu vorbeste de fel va rog daca puteti ajutati ma
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
iris
iris
Inteleg ca ii pui pampers doar noaptea...pai nu-i mai pune ,asta e solutia ...nu exista o alta metoda ...sigur ca la inceput o sa mai faca si pe ea ,dar asta e ....nu se poate altfel :sorry: si apoi e îndeajuns de mare ,pana cand vrei sa ii mai pui ?trebuie sa te hotarasti odata si odata flowers
daniella
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt

Data inscrierii: 01/Mai/2007
Si eu sunt foarte interesata de subiect.
Suntem si noi cu pampers si am vrea sa incercam operatiunea scos pampers vara asta.

Cele care ati reusit...ne dati, va rugam, nise sfaturi?
anasperanta
anasperanta
trebuie pus copilul cat mai des la toaleta sau olita depinde cati ani are copilul ..
daca e la olita aveti grija ca olita sa fie intrun loc fix...sa nu o mutati de colo colo pentru ca se dezorienteaza..si nu invata regula repede..
fara pampers absolut de loc,chiar de sant accidente trebuie sa ii aratati tot momentul ce a facut un pic de morala, iar de cate ori reuseste sa faca la olita sa fie laudat si dat cate o recompensa ceva care sa aprecieze si el,eventual un bravo..caci na a facut o fapta buna...
crina chiar a furat-o si la fundulet, cand deja intr-o zi ma enervasem si am dus-o pana la baie numa in cu morala ,sa iti spun ca la urmatorul pisu cand sa scapat pe ea ii parea rau si se uita la mine cu parere de rau, deci de cand am vazut ca constientizeaza a mai durat putin si nu a mai facut pisu pe ea ....ziua.(asta se intampla la 3 ani)
noaptea e alta poveste...cum am reusit voi povesti saptamana saptamana viitoare.

Radia
Data inscrierii: 14/Dec/2006
Eu l-am lasat fara pampers pe baietelul meu si ziua si noaptea. Nu ii mai puneam deloc. Ziua il puneam cat mai des la olita, pana s-a invatat si se ducea singurel. Noaptea am avut noroc ca nu facea pe el. Cred ca am avut vreo 2 accidente atat si asta cand era mai frig si se dezvelea noaptea. Dar ideea este sa nu-i mai pui pampers, vor mai fi accidente, dar sigur veti reusi sa rezolvati problema. Noi pe la 3 ani am reusit sa scapam de pampers, dar probabil ca trebuia sa ma mobilizez si scapam mai repede. Si apoi ca sa mearga la toaleta si sa nu mai faca la olita, i-am luat olita si i-am ascuns-o si-l duceam la toaleta. Apoi s-a invatat fara probleme. Acum este cald si aveti mari sanse de reusita, dar nu trebuie sa dai inapoi. Nu-i mai pui deloc pampers, pentru ca dupa aceea o dezorientezi pe fetita. Va doresc mult succes si te asteptam cu vesti. :wizard:
din cate stiu eu...
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
pe mine asa m-a invatat mama ca se procedeaza cu copii-sunt sigura ca merge si la cei speciali intr-o oarecare masura...
Se incearca formarea unei ritmicitati, la inceput se pune mai des copilul la olita, se poate si din 30 in 30 min, apoi o data la ora, odata la 2 ore..intervalul se mareste treptat.
Probleme apar acolo unde copilul este reticent fata de olita...
La o anumita varsta daca e baietel va trebui sa invete sa faca pisu in picioare..
Ca sa fiti sigur la inceput cand este pus copilul des ca are nevoie este prescris sa ii dati cat mai numeroase lichide-de preferinta bautura preferata (numa coca cola nu-pt hiperkinetici) pt a o accepta.
Am cunoscut un caz al unui baietel retard mental+probloeme comportamentale, retard sever in dezvoltarea limbajului..etc...facea pipi din picioare, normal ca baieteii..ci treaba mare insa era O MARE PROBLEMA caci nu accepta de fel sa se aseze pe toaleta sau pe olita.
Asta mult timp..avea copilul 4 ani jumate, intelegea, anunta cand facea, dar musai nu o scoateau la capat cu el si facea in pantaloni..
La un momt celor ai casei le-a venit inspirata idee de desensibilizare..cand copilul a anuntat l-au deybracat si l-au pus in cada sa faca..asta s-a intamplat maxim 2 saptamani dupa care l-au mutat la toaleta...
Sper sa va fie de folos si
Mult suces

Data inscrierii: 27/Dec/2007
Noi am reusit sa scãpãm de pampers în aceasta vara cand Deni avea 2 ani si 2 luni simplu:am lasat-o fara pampers iar cand facea, simtind ceva fierbinte........punea mana la putuca ºi a rãmas cu acest reflex.Cand îi venea ..punea mâna iar noi fuga pe oalã.Acum reuseste sã se þinã pânã îndată ce îi aduc oala.Mai face uneori când nu suntem atenþi în pantaloni dar se simte vinovatã ºi uneori chiar aduce oala s-o pun aºa ....piºatã........numai sã n-o cert....
Sunt mândrã de ea în privinþa asta......
camel
camel
Data inscrierii: 30/Iun/2008
de o saptamana suntem si noi pe drumul cel bun cu renuntarea la pampers
tudor are 3 ani si 2 luni
deja chiar devenise o problema, ca fiind grasut, era la numarul maxim de pampers si de abia il mai puteam si pe asta pune pe el, incat sa nu se desfaca..plus ca daca vrem sa-l dam din toamna la gradi, era ideal sa fie fara pampers
noi am incercat si vara trecuta..dar fara rezultat
acum am luat-o de la capat..incepuse sa-i placa ideea sa stea fara pampers, doar in bikini sau dezbracat..ajunsesem sa-l fac sa stea si 1 minut (era record) pe toaleta cu reductor wc cu scarita, dar nu intelegea ca trebuie sa faca pisu in wc, nu pe parchet, covoare
deja in casa mirosea ca in wc public, am si trimis la spalat covoarele ca putrezeau..de pe parchet de descojea lacul de atitea balti..il pedepseam pt accidente punandu-l sa-si spele chilotelul sau il puneam sa stearga pe jos balta..dar tot nu intelegea ce vrem cu el
vinerea trecuta am avut un adevarat razboi cu el..vecinii cred ca au innebunit de atitea urlete de disperare si refuz..era vanat de plans si nervi..dar deja si eu eram la capatul rabdarii pe domeniul asta
surpriza a venit de la sotul meu..care pana atunci tot ma punea sa renunt la "dresare".."lasa-l, nu-l mai chinui!", "nu-l mai agita degeaba", "uite ca raceste cum sta tot ud", "uite ce iritat e pe picioare de la pantalonul imbinat de urina" etc
acum a preluat el friele..si culmea l-a ascultat! probabil de mine s-a saturat deja, ca eu sunt bau-bau, care-l chinuie sa manince, care-l tine in brate cind il controleaza doctorul etc
de duminica sta pe toaleta..recordul a fost de o ora!!!!! si ce e mai important nu sta degeaba, face ce trebuie..la inceput mai mult pe jos si pe picioare, dar acum isi pune minuta si-si directioneaza cum poate el sa curga in wc..bineinteles dupa fiecare reusita urmeaza "BRAVO!" si felicitari calduroase, de zici ca a urcat Everestul..acum deja dupa ce a facut striga el "bavo!" si intinde miinile sa-l ridic la chiuveta sa-l spal
accidente mai sunt, nu-i vorba, mai ales ca el nevorbind, trebuie sa fiu mereu dupa el si sa-l observ cand incepe sa-si puna mana la chilotel...dar in sfarsit s-a făcut legatura sa inteleaga ce vreau sa faca el in wc...acum a rezistat chiar 3 ore la plimbare sa se abtina si sa faca acasa in wc
plecam la timisoara la sfarsitul lunii...imi duc reductorul cu mine, sa nu intrerupem exercitiile (pun si vreo cateva bucati de pampers pt indiferent ce eventualitate si oricum am nevoie pt noapte, ca inca noaptea nu am riscat sa-l duc la toaleta, ca abia ce ma bucur ca doarme si el in sfarsit toata noaptea nu sa il mai trezesc, indiferent de motiv)

dau link sa vedeti despre ce reductor vorbesc
http://www.probebe.ro/detalii/Scara-acces-toaleta,-cu-colac-adaptor---Lipski/1128/
am inteles ca e important pentru copil, sa stea cu picioarele sprijinite, sa se simta in siguranta, caci daca statea doar pe toaleta ii atarnau picioarele, nu ajungea pe podea...la inceput l-a folosit ca sa-l plimbe prin casa, apoi pe post de scarita sa se urce pe toaleta si apoi la chiuveta..abia acum il foloseste pentru "scopul pentru care a fost creat"
eu l-am invatat direct la wc, caci sub el se rup olitele de greu ce este, plus ca nu-i incape funduletul, ar fi iesit toata urina pe afara
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
CUM SCAP DE PAMPERS...?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje