Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Daca...
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
Tare mult mi-as dori c-a Crina sa anjunga la o scoala normala,ultima daca ar fi din clasa si nu m-as supara...nu as avea pretentii sa fie ca Andrei întâiul din clasa(baiatul meu)...as spune bogdaproste,daca ar lua crina suficient.... :weep: :-) :-D Dar mare e minunea lui Dumnezeu.

PS:acesta e gandul meu pentru ea....cer prea mult?

iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
e fireasca dorinta, daca aceasta e insotita de o vointa de fier sa lucrati sustinut cu ea, se poate transforma in realitate. Asa cum zicea si o colega cu mai multa experienta UE cere integrare, chiar daca aceasta se va face cu profesor de sprijin, incet incet se va face. Totul e sa obtinetiun anumit indice al copilului aceptat de comisia de evaluare si orientare scolara, asta inseamna multa munca din partea tutror, si va urez pt 2007 la cat mai multe achizitii folositoare Crinei
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
gabi.b
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Afanyt , nu ceri preaq mult , esti pe drumul cel bun . Atunci cand Andreea era mica , nici nu puteam pune la socoteala o astfel de sansa . Acum se poate, si pentru unii copii autisti scoala normala poate fii un vis implinit . Ei , adica scoala nu au voie sa te refuze asa ca dai bataie suntem cu tine , este doar inca un pas pe care trebuie sa-l faci cu Crina de manuta :thumbsup:
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
vali
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
vali
Data inscrierii: 02/Feb/2007
Acest "daca va merge la o scoala normala" ma framanta si pe mine...oricum as dori sa-l dau cat mai tarziu, poate chiar la varsta de
8 ani. Bogdan are o memorie f. buna, aseara a cantat toate cantecele pentru copii de pe "cutiuta muzicala", ceea ce alti copii de varsta lui nu o fac, ai place sa cante si are o voce superba. Recunoaste toate literele si cifrele, dar problema lui este socializarea, care strica totul...
Oricum, un copil cu autism este bine sa faca o scoala ca sa se poata discurca solitar mai usor, sa aiba o viata mai usoara cu diverse preocupari, (fara sa se autostimuleze toata ziua),chiar daca poate nu va munci...

anasperanta
vali eu fac tot timpul timpul comparatie intre crina si baietelul meu andrei ...la andrei nu am avut atatea pretentii la 5 ani...tocmai la 7 ani l-am invatat sa citeasca acasa,lam dat de 8 ani la scoala nu a fost prioblema ca nu era inteligent are un IQ de 130,dar asa am vrut eu sa il dau mai mare la scoala si ia prins bine caci a fost primul din clasa la invatatura...sa speram ca vom ajunge cu copii nostri la scoala normala.. gathering

multumesc gabi pentru incurajare... :clap2:

gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Dragi mamici cu pitici , nu ratati sansa pe care o aveti ! Insistati pentru ca piticii vostrii sa ajunga in scolile de masa . Ei merita asta si acum se poate . Pe vremea cand Andreea avea varsta de scoala nu primeau copii autisti in scoli , aveau dreptul sa-i refuze pentru ca legea le permitea asta. Acum asa cam de anul trecut scolar , odata cu legea cea noua a invatamantului , sunt obligati chiar sa va primeasca piticii ,cu profesor de sprijin sau cum o fi. Dati copiilor vostrii acesta sansa pentru ca ei o merita . E destul de greu stiu ca si eu am trecut prin asta atunci cand am nutat-o pe Andreea de la institutia unde ere , dupa 8 ani , intr-o scoala speciala sau centru de incluziune scolara , cum ii zic ei mai nou . Cand am ajuns aici mi-au spus clar doamnele ca n-au mai avut astfel de copiii pana acum . Ei mai avusesera doar copii cu deficiente usoare ,copii cu dificultăți sociale , cu handicap fizic , nu au mai avut copii ca Andreea . Andreiuta mea vorbeste bine , de pe la 5 ani vorbeste cu propozitii simple, retine , mecanic tot , poezii , cantece tot in mod instantaneu , are memorie vizuala nespus de bune, dar abia acum am ajuns la desenat , tinut creion in mana , pur si simplu nu am putut sa o atrag pana acum cu scrisul .Acum mutand-o la ascoala aceasta, are 4 colegi de clasa care scriu si a inceput si ea . Deaceea as dori in viitorul apropiat sa -i iau si eu e-abecedarul , pentru ca o intereseaza tare mult si calculatorul de vreo jumatate de an . Trebuie sa profit acum. Ea stie alfabetul pe de rost , stie sa numere , dar le-a retinut mecanic . Nu cunoaste notiunea de 2 obiecte de exemplu . A avut um program structurat cu pictograme la cealalta scoala , se descurca bine zic eu , aici nu mai avem pictograme si am fost tare speriata la inceput pentru ca am crezut ca va fii dezorientata la inceput , ca nu va intelega prea bine activitatile pe care la are de facut fara pictograme . Dar SURPRINZATOR, stie ce are de facut se lucreaza la nivelul ei , s-ar putea si mai bine adica mai individualizat ma gandesc eu , face logopedie,cu o psihopedagoaga care stie ce este autismul . Repet doamnele invatatoare nu stiu, le-am mai spus si eu dar din intrebarile pe care mi le pun zilnic imi dau seama ca nu au prea multa informatie . Asa ca profitati si mergeti cu incedere la scoala s-ar putea sa aveti surpriza ca piticii vostrii sa se adaptez mai repede decat sperati binenteles cu ajutor din toate partile . Acum cand ma gandesc si eu la cat de speriata am fost in septembrie , si acum fac pe grozava aici cu voi , dar am trecut incetisor cu bine peste toate . Inchipuiti-va ca in prima zi de scoala Andreea a stat pe o bancuta in curtea scolii 1 ora si jumatate ca nu vroia sa intre in cladirea scolii. Am stat cu ea acolo eram foarte hotarata si eram in stare sa stau acolo pana seara daca era musai . dupa un timp i-a trebuit la toaleta si atunci i-am zis ca trebuie sa intram in cladire . Si a vrut . Pe urma am deschis usa la clasa si am intrat repede nici n-a apucat sa-si dea seama . Avrut sa iasa , dar am reusit sa o conving sa stea intr-o bancuta si i-am aratat o carte , ii plac tare mult cartile. Si asa a trecut întâia zi . In urmatoarele am stat cu ea si treptat am inceput sa o las singura in clasa si eu stateam pe coridor fara ca ea sa ma vada. O intrebam mereu in pauza pe invatatoare ce a facut daca n-a zis ca vrea sa plece , si uita asa ne-am obisnuit . Acuma recunosc ca in fiecare zi aveam ochii plni de lacrimi , cand o lasam acolo , dar mi-a trecut vazand ca ei ii place si azi se simte chiar bine , in perioadele de vacanta imi cere sa mergem la scoala ca ne asteapta copiii asa zice ea. Deci se poate ... e greu dar nu imposibil , din pacate in Romanica noasta lucrurile se modifica greu , inertia e mare dar timpul trece pentru copiii nostrii asa ca profitati de moment si duceti copiii la scoala daca tot e loc mai greu e cu doemnele, dar sunt si persoane deschise la nou printre el .

SUCCES
la scoala
LALLY
LALLY
Data inscrierii: 05/Mai/2007
la fel am patit si eu Gabi,cand ne-am dus la scoala. Vali este singurul autist din scoala, au mai avut unul cu cativa ani in urma si care a terminat 8clase. Cand am inceput scoala,dupa o vacanta lunga si mergand intr-un loc nou pentru el,Vali a fost foarte agitat si le provoca pe doamne (le punea mana pe sani sau le ciupea). Norocul nostru a fost ca secretara scolii este fina mea care il cunostea pe Vali si le spunea doamnelor ca se va potoli si asa a fost. In întâiul semestru programul lui de scoala era 8-15 iar in al doilea doar pana la 12. Vali nu vorbea cand a inceput scoala si doamnele au reusit sa-l faca sa vorbeasca :thankyou: .Acum Vali repeta dupa noi numeroase cuvinte dar ce este mai important spune anumite cuvinte din proprie initiativa. Deci pot spune ca sunt multumita de progresele care le-a facut in acest an. Maine o sa va povestesc de ce in semestrul 2 Vali merge la scoala numai pana la 12.
sanda
sanda
Data inscrierii: 26/Dec/2007
pot sa va impartasesc din experienta mea cu sergiu din clasele1-4 de la o scoala normala.conteaza mult cadrul didactic care lucreaza cu el,sa se implice,sa nu lase copilul numai sa stea si sa nu deranjeze ora.iar asta inseamna sa l faci pe acel cadru didactic sa se implice,si cum poti face asta e simpu o stiti si voi poate .dar un parinte face orice .doamna lui sergiu din clasele 1-4 a fost deosebita,sergiu sa atasat de ea,au lucrat bine impreuna.dar sa stiti ca conteaza si altceva decit materiile grele care se predau pentru copii nostri. ei au necesitate sa li se stimuleze imaginatia ,au probleme cu motricitatea cu socializarea,iar astea nu o sa invete acolo credetima.depinde de colegi de clasa,sergiu a avut parte de niste copii deosebiti de rai,doamna a spus ca nu amai avut asa copii ,toti de bani gata si cu aere inclusiv parintii.la sergiu in primi doi ani ia placut,dar dupa aia nu mai voia sa mearga la scoala.nici el nu a stat la inceput la masa dar zilnic cind il duceam tot ii repetam ca trebuie sa fie vigilent si cuminte.a ajuns cel mai atent si ascultator copil din clasa,dar ce pacat cind el nu intelegea ce se preda la ore.trebuie sa alegeti ce e mai bine pentru ei sa ramina cu ceva ,ei invata totul mecanic.nepotul meu a invatat in germania tabla inmultirii in clasa a5-cea,au calculatorul de socotit pe masa.cind sergiu a scris pina la 500 aspus ca pentru el asta estres,deci de ce noi singuri ne stesam copii?la ce atita materii? este un subiect care trebuie gindit credetima. :wizard:
anasperanta
anasperanta
da sanda , ai dreptate...chiar nu vreau stres ptr crina...ea o sa fie fericita in felul ei, ce atat chin cu invatatul si sprerante si visuri cu scoala normala...de cand am scris mesajul sus si pana acum a trecut ceva timp ca sa pot reveni cu picioarele pe pamant...gata nu mai visez ...

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje