Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
Cunoasterea lui Dumnezeu prin stiinta

Lumea de azi aproximativ ca nu-I mai gaseste in existenta ei un loc lui Dumnezeu. Este o lume a valorilor inversate, in care raului i se spune bine si e promovat la grad de «virtute», iar binele adevarat e vazut ca invechit, depasit, traditionalist sau pur si necomplicat nu mai e la moda.

Astfel stand lucrurile, e firesc ca intr-o societate secularizata, comunicarea dintre stiinta si credinta sa nu fie de fiecare data rodnica. Omul de stiinta orgolios nu va accepta vreodata ca exista lucruri mai presus de tăria sa de cunoastere rationala si care se descopera omului atunci cand acesta se smereste. Stiinta, analizand creatia lui Dumnezeu, ar necesită sa recunoasca prezenta Lui in aceasta lume. De altfel, au fost si sunt sigura ca inca mai sunt oameni de stiinta onesti in cercetarile lor, care nu «pleaca la drum» cu prejudecati si nu inventeaza argumente care sa le sustina propriile convingeri, ci lasa dovezile sa vorbeasca de la sine. Daca ar fi sa vorbim despre aparitia planetelor si a vietii de pe Pamant, vedem ca exista mai numeroase teorii stiintifice cu privire la modul genezei acestora si nu o convingere unanim intalnita, ceea ce ne duce cu gandul ca aceste teorii sunt pure speculatii. E destul de sugestiva opinia, conform careia, omul prefera sa gaseasca alte si alte explicatii cu privire la originea vietii, decat sa accepte creatia lui Dumnezeu. Oare nu se da dovada de o mandrie exagerata si de rea vointa ?

Oamenii dintotdeauna au recunoscut si au exprimat uimirea fata de complexitatea, armonia si echilibrul acestei lumi, care nu poate fi opera unui haos. Ce bine ar fi daca si stiinta ar ajunge la concluzia : « Cat s-au marit lucrurile Tale, Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut ! »

Doamne ajuta !

http://ler.is.edu.ro/~religieonline/articole/editorial.html

anasperanta
Pariu cu sufletul

Motto: � Daca Dunezeu nu exista, nu pierzi nimic daca tu crezi in El; daca exista si nu crezi, atunci pierzi totul.�(B. Pascal)

De-a lungul vremii, stiinta a dezvoltat teorii prin care faptul ca Dumnezeu a facut omul in mod direct dupa chipul si asemanarea Sa a fost combatut, insa multi oameni de stiinta au exprimat rationalitatea credintei prin cugetarile lor filozofice ca Blaise Pascal si Petre Tutea care afirma: �Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar. Mai numeroase adevaruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, sunt egale cu nici un adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent �n esenta, sediul lui nu e nici in stiinta, nici in filozofie, nici in arta. Si cand un filozof, un om de stiinta sau un artist sunt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o batrana care se roaga Maicii Domnului�.

Dumnezeu nu are o explicatie, nu este constituit pe baza unei teorii, nu poate fi definit pintr-o formula matematica si nici nu a efect dintr-o reactie chimica si astfel fiecare crestin poate sa-L cunoasca pe Dumnezeu din imprejurarile concrete ale vietii: prin oameni, prin lucruri, prin bucurii, prin incercari, prin rugaciunea tainica, prin credinta din launtrul inimilor noastre si prin Sfintele Taine ale Bisericii.

Dar oamenii traiesc in aceasta lume intre oameni. Fiecare are libertatea de a alege in ceea ce vrea sa creda. Aceasta alegere cere multa atentie din partea noastra, mai ales ca aceasta decizie poate fi influentata deseori de modelele umane din familia noastra, din grupul de prieteni, de mediul social in care traim si activam, insa daca aceasta hotarare va fi gresita vom suporta consecintele.

Cum putem alege calea pe care vrem sa o urmam? La aceasta intrebare raspunsul poate fi modest pentru inceput, insa nu trebuie sa-l cautam intr-un laborator facand experimente, ci in sufletul nostru in care se intipareste, prin Duhul Sfant si apa botezului, chipul lui Hristos, camara intima a intalnirii omului cu Dumnezeu.

Dumnezeu ne permite sa facem descoperiri pentru a ne imbunatati viata, insa daca astea au consecinte nocive asupra noasta se datoreaza necredintei, neintelegerii faptului ca nu stiinta noastra guverneaza universul.

Pe cat tehnologia avanseaza, oamenii de stiinta devin mai inteligenti si isi dau seama ca oricate cercetari ar face nu pot cuprinde cu mintea toate adevarurile vietii si ca dincolo de noi, dar in aceiasi masura in noi insine, exista o Forta care controleaza tot ce se intampla, ca exista lucruri in aceasta lume care depasesc gandirea noastra umana.

Carpusor Raluca-Andreea

Clasa a VIII a D

http://ler.is.edu.ro/~religieonline/h_repere.html

milo elisabeta
milo elisabeta
Data inscrierii: 22/Ian/2007
da exista in tot ce se intimpla cu noi. cind esti disperat si nu stii incotro sa te indrepti ,vine si-ti da o mina de ajutor, i-ti trimite in cale pe cineva care chear daca nu-ti rezolva problema dar te ajuta f. mult. i-ti arata drumul pe care sa mergi mai departe, sau te face sa vezi cu alti ochi problemele(in orice rau e si un bine),partea plina a paharului. :thumbsup:
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
cata_mp
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
cata_mp
Data inscrierii: 14/Sep/2007
Daca o iei pe un drum si iti rupi un picior sa nu iti para rau!Poate daca mergeai pe altul ti le rupeai pe amandoua!

Asa si cu intrebarile "Unde esti doamne cand eu...?"Sigur e cu tine ca altfel poate ti-ar fi si mai rau! console
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
anasperanta
anasperanta
Se pare ca de multe ori raul care il patim, e defapt poate un bine...Dumnezeu te fereste de ceva si mai rau...
cum ar fi un caz un barbat si-a rupt piciorul si nu a reusit sa ajunga la avion..iar acel avion sa prabusit...si cate cazuri nu sunt asemanatoare...
innocent

luana
Data inscrierii: 21/Oct/2007
...''cand spui nu pot sa-mi rezolv problemeleDUMNEZEU iti spune:''AI INCREDERE IN MINE''...
-cand spui ;este imposibil.DUMNEZEU iti spune:''TOTUL E POSIBIL''...
-cand spui ; nu pot sa fac asta ,DUMNEZEU iti spune :''POTI SA FACI TOTUL''...
-cand spui ;mi-e frica,DUMNEZEU iti spune:''NU-TI FIE EU SUNT CU TINE''...
-cand spui ;sunt atat de obosita,DUMNEZEU iti spune :''EU AM SA TE LAS SA TE ODIHNESTI...''
-cand spui ;nimeni nu ma iubeste cu adevarat,DUMNEZEU iti spune:''EU TE IUBESC...''
-cand spui;nu stiu cum sa merg mai departe,DUMNEZEU iti spune:''EU AM SA-TI ARAT CALEA...''
-cand spui ;sunt atat de singura DUMNEZEU iti spune :''EU NICIDECUM NU TE VOI LASA SI NU TE VOI PARASI..''
-cand te intrebi:ce drum duce la Dumnezeu?DUMNEZEU iti raspunde:''FIUL MEU ISUS CRISTOS...''
-cand vrei sa sti totul despre Dumnezeu ,DUMNEZEU iti spune:''CITESTE BIBLIA...''
-SA NU UITI NICIODATA CE-TI SPUNE DUMNEZEU SI EL VA AVEA GRIJA DE TINE. :clap2:

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje