Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
donatii pentru terapie si remediu
camel
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
camel
Data inscrierii: 30/Iun/2008
Raspunde cu citat (quote)
postez la acesta sectiune topicul, caci desi voi vorbi de donatii pentru persoane fizice..la un moment dat apare si asociatia ca intermediar intre donator si beneficiar..in plus vad ca sectiunea se refera si la legi, deci e bine topicul sa fie aici

in cautarea unor fonduri care sa-mi permita terapia la ambii copii pe termen lung, am gasit cateva informatii interesante, poate ajuta si pe altii

in primul rand putem obtine donatii de la firme, in mod direct, noi ca persoane fizice
baza legala este:
"Conform legii, companiile platitoare de impozit pe profit au dreptul ca 20% din impozitul pe profit sau 3 la mie din cifra de afaceri (adica suma cea mai mica din cei 2 indicatori) sa ii poata dona unui ONG sau unei persoane fizice (cu conditia ca contractul sa fie autentificat la notar/avocat) in loc sa-i plateasca bugetului de stat. Cheltuiala va fi deci aceeasi, doar ca in loc sa plateasca intreaga suma la stat, plateasc o bucatica beneficiarului donatiei si restul catre stat."

o sa copiez mai jos si un astfel de contract

CONTRACT DE DONAŢIE

Art. 1. Între:
S.C……………………., cu sediul social în localitatea …………., str. …………….. nr…………., jud…………., cod unic de înregistrare fiscal………….., atribut fiscal RO, reprezentată de dl. ……………., în valoare de Asociat, în trăsătură de DONATOR
şi
Dna. ..........., domiciliată în loc......, bl. ......, ap. ...., jud. ....., identificată cu actul de identitate seria ..... nr........., CNP ..........., cont ................... – RON deschis la Banca ................ Sucursala ............, în excepție de DONATAR.
Art. 2. Eu, …………….., în calitate de Asociat al S.C. ………………. , donez Dnei. ................în caracteristică de părinte al copiilor ................, în mod irevocabil şi privat de sarcini suma de …………. (suma in litere) RON în scopul efectuării de terapie şi igienă medicală a copiilor ................, care au fost diagnosticati cu autism.
Art. 3.
Prezentul contract de donatie se face în baza Regulamentului Băncii Nationale a României nr. 3/1997 privind efectuarea operatiunilor valutare.
Donatarul se obliga sa foloseasca suma de bani in scopul menţionat în prezentul contract.
Prezentul contract a fost redactat în 2 exemplare, câte unul pentru fiecare parte la data de …………………………….

Donator, Donatar,

……………….
Asociat
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
camel
camel
in schimb firmele cu capital de stat..daca am fost informata corect..nu pot dona direct catre persoane fizice, doar catre ONG
si aici intervine susținerea pe care asociatiile de autism, le pot da pentru membrii lor, fiind un intermediar intre firma donatoare si familia pentru care se doneaza sumele respective
asociatia deschide un proiect special pentru terapia copilul respectiv...va primi banii din donatia de firma de stat si ii va indrepta spre scopul proiectului initiat, adica terapia acelui copil
daca suma e mai mare se poate vira in transe, pe masura ce apar necesitatile de acoperire a terapiei

bineinteles intermedierea se poate face prin indiferent ce ONG, nu neaparat asociatia de autism locala, dar eu consider ca acolo se cunoaste cel mai bine familia si necesitatile copilului si ce cheltuieli presupune terapia si tratamentul..si la o adica scopul asociatiilor respective este ajutorarea membrilor ei

Persoanele fizice, in schimb, pot face donatii in limita a 2% din impozitul pe venit, doar catre ONG-uri...nu direct catre alte persoane fizice
camel
camel
in occident..si am aflat ca si in Romania la cateva firme mari..a aparut o modalitate de sponsorizare numita "payroll"..nu sunt sigura ca am scris corect denumirea

adca daca una sau mai multe persoane fizice aduna o suma si o doneaza unui ONG, acea firma mare care are politica respectiva de donare aminitita mai sus, va dubla suma...donand si ea cat a donat acel grup de persoane fizice

din nou dupa procedeul descris in mesajul anterior...ONG-ul respectiv, va deschide un proiect cu scop terapia acelui copil si va vira banii primiti pentru terapia acelui copil

Dupa cum vedeti sunt o multime de variante, trebuie doar sa existe informatii corecte, rabdare dupa intocmirea diferitelor dosare si bunavointa de la cei din jurul nostru!

Succes in recuperarea copiilor vostri si nu disperati, intotdeauna va fi o mana intinsa sa va ajute!
angela
angela
Data inscrierii: 04/Sep/2008
camel draga greu este sa gasesti firmele ca restul ce tine de acte respectiva firma crede-ma ca stie cum trebuie procedat.Eu ma indrept mult spre cei 2% cu care la finele anului trecut am scos o suma frumusica. Avem infiintata un club sportiv care la facut sotul meu si prin care realizeaza si o gramada de concursuri gen powerlifting sau de skanderberg si la concursuri se pun mai numeroase urne de adunare de fonduri pt. persoane cu nevoi speciale si de acolo mai iese ceva.Deci in concluzie eu sunt informata in ceea ce priveste toate -contracte de sponsorizari,donatii , etc ,dar si asa e destul de greu sa gasesti persoane binevoitoare. Eu zic ca asociatia de la voi de la Oradea face destul de multe in comparatie cu altele,doar simplu fapt ca au reusit sa-l aduca pe dr. Naghiu acolo ,este ceva nemaipomenit. :thumbsup:
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
camel
camel
nu toti parintii stiu ca pot obtine direct de la firme sponsorizari pentru terapia si tratamentul copiilor lor..stiu asta, fiindca atunci cand am incercat sa obtin eu aceste informatii de la altii, nu cunosteau problema sau stiau ceva vag
nici toate firmele nu stiu ca pot dona direct catre persoane fizice...majoritatea erau ferm convinsi ca doar catre ONG se poate

nu e vorba de asociatia de autism bihor..in niciunul dintre topicurile mele...e vorba de asociatiile de autism locale..la modul general, tocmai in ideea ca nu fiecare dintre noi ne putem infiinta o societate non-profit sau avea acces la una in mod direct...si nu am adus vreo insinuare ca nu s-ar implica..ci explicam de ce consider ca acel ONG intermediar este bine sa fie chiar asociatiile de autism locale, tocmai fiindca conducerea de acolo sunt toti parinti cu copii autisti, care cunosc exact ce presupune terapia, care sunt ajutoarele banesti primite de la stat (foarte limitate), cunosc situatia familiilor membre si a copiilor lor...

imi pare rau daca cei care au citit topicurile respective au inteles altceva
eu am incercat sa ajut cu informatii parintii
iar asociatia incerc sa o ajut prin mediatizarea activitatii asociatiei, in scopul obtinerii acelui 2%.... ..de doua zile de cand am trimis emailul cunoscutilor mei, curg mesajele de confirmare, ca vor completa formularul 230 pentru a vira acel 2% din impozitul pe venitul anual Asociatiei Bihor pentru cei peste 40 de copii inscrisi..sa speram ca se vor si materializa aceste promisiuni si incet sa mai facem un pas pentru a crea conditii mai bune pentru copiii nostri
gabi.b
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Da Angela , poate ca esti tu bine informata , dar Camelia incearca cu disperare sa adune bani pentru terapia ABA ,cea adevarata, facuta perfect si nu cea pe care incerci deocamdata si tu sa o incepi . Din pacate Asociatia noastra chiar nu poate sa faca nimic pentru a ajuta efectiv cu sume de bani necesare unor copii asa cum sunt TUDOR SI ANTONIA sau de ce nu DIANA , pentru ca acesta ar fi idealul sa fie ajutati copiii mici , care au o sansa de recuperare pana la varsta scolara . Cat despre hartogarii...Camelia e economist , asa ca nu-i cazul sa-i spui ca firmele ,,stiu ce sa fac,, , habar n-au unele din ele si asta pentru ca statul nu promoveaza aceasta posibilitate . Si noi ca asociatie am adunat o suma foarte mare cu 2% , Camelia a aflat niste informatii pretioase , niste chestii pe care inca nu le stiam , in cautarile ei , asa ca nu putem decat sa-i spunem :thankyou: , si sa vedem daca , pe viitor am putea face ceva , financir vorbind , pentru copilasii mai mici flowers
angela
angela
Data inscrierii: 04/Sep/2008
normal ca ce a scris camelia este foarte important. Eu doar am scris un punct de vedere al meu si ca ma zbat si eu de unde pot sa adun niste bani pt terapia care vrem sa o incepem si sa formam o echipa.Normal suntem la inceput dar si camelia a fost - si ea a dat anunt si si-a selectat persoane si ea ii modeleaza ,si ea a inceput de putin timp ( cateva luni ), si ea se zbate sa adune bani.Eu doar i urmez pasi dar poate nu asa de rapid pe cat as vrea , poate tot din cauza banilor.Acu cu firmele normal ca nu toate stiu ,eu ma refeream la cele mari care stiu nu la cele din coltul strazi. :sorry: cred ca am fost inteleasa gresit si nu asta vroiam no
gabi.b
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Camelia ti-a prezentat sus o informatie , o modalitate de a aduna bani , ca persoana fizica sau ca ONG . A aflat lucruri noi si le-a postat aici pe forum , asta e rolul forumului de a transmite informatii pentru a fi folositoare parintilor. Nu stiu exact ce ai vrut sa spui dar adevarul e ca asociatiile ,fie si ele de parinti , ar trebui sa sprijine cumva , stransul banilor , aici ...asociatia noastra mai are de invatat , poate pe viitor se va putea , recunosc ca nu am stiut multe lucruri nici eu...dar Camelias vrand sa adune bani , a dat peste niste ,,chichite,, si ni le-a adus la cunostinta . Sa vedem ce se poate face pe viitor , caci e clar ca puii mici au trebuință de terapie intensa si costisitoare , in timp ce copiii mai mari au nevoie de altceva , de a fi sprijiniti in scoala , de exemplu...E foarte greu sa stabilesti niste prioritati atunci cand ai in asociatie copii de la 2 ani pana la 31 de ani . Am adus medicul , e adevarat , dar inca mai avem multe de facut ...astfel incat sa nu suparam pe nimeni si sa simta fiecare ca primeste un sprijin. flowers
donatii pentru terapie si tratament
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje