![]() |
| EVALUARE ANDREIAS |
| nu cred ca e pentru intervalul de varsta... |
|
iuliana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Chestionarul in cauza cred ca se adreseaza unor copii mai mici, dupa cum l-am analizat cred ca e o medie de varsta de 3 ani...
E foarte bine ca indeplineste toti acesti itemi! Pentru a vedea un oarecare grad in care e afectat in ceea ce priveste notele autiste , uitati-va totusi si pe CARS...e unic conceput pt asa ceva... Si tinand cont ca e inca in intervalul pana in 6 ani..am putea merge pe ghidul POrtage, e mai mult de munca, dar e mai complex |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ANDREIAS
![]()
|
Am corectat Iuliana...
Deci...observi ca Andreias face multe din acest test...
Multe lucruri le-a invatat unic cu d-na logopeda...cu educatoarea...sau pur si simplu imitand/intrand in concurenta cu alti copii
Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca multe din aceste lucruri le face parca fortat...ca si cum el ar trebui sa fie mereu atent...si sa reactioneze intr-un anumit mod... Este atat de delicat si sensibil ....incat parca nu vrea sa ne supere cu nimic...si este f bucuros cand il apreciem pentru efortul sau...
Accepta sa fie sarutat si iubit...desi simt ca acest lucru nu-i face o reala placere....dar accepta pt ca asa vede ca facem toti...
Intelegi tu? Il simt cum lupta sa fie ca noi...si nu stiu cum sa-l ajut ... vreau sa fie fericit...
Este si hiperchinetic... :wave: mereu pe fuga Am realizat inca un test si mi-am dat seama ca pare a avea nereguli cu vederea...dar nu stiu cum sa-l testez ...sa vad întocmai ce are... S-ar parea ca are complicații si cu auzul...probleme de tip CAPD...si iarasi in Romania nu poate fi testat...deoarece am incercat peste tot...sunt doar teste tipice pentru oameni maturi...care stiu ce vor... ![]() |
||||||||||||
|
_________________ "Viata ne este data ca o bucata de lut. Important este sa stim cum sa o modelam!" ![]() |
|||||||||||||
| exista teste si pt cei mici... |
|
iuliana
![]()
|
am mai postat deja niste informatii, un material pstat de dna prof POpa, cand voi avea timp voi scana si pune pe net...
Exista si la noi posibilit de testare a copiilor- testare auditiva Va asigur 100% pt ca am vazut eu insami la gradinita speciala de hipoacuzici..acolo chiar am vorbit cu o doamna audiolog extraordinara care se ocupa si de probleme de labiolectura. Pentru vaz de asemenea stiu ca exista posibilitatea testarii, cel putin la nivel teoretic, peste 0 lua voi fi la scoala speciala de ambliopi si ma voi interesa, voi vedea concret... POt spune ca e teribil de trist cand se gresete diagnosticul iar copilul este inclus unde nu trebuie... Am cunoscut anul trecut la scoala speciala pt defic mental un baiat, clasa a IV deja care saracutu era doar cu o hipoacuzie destul de avansata, si nu avea nereguli de intelect..va puteti da seama cam prin ce trece acel copil.. In absolut orice caz..in legatura cu profilul acela fortat in care el stie sa raspunda solicitarilor, daca este un copil cu note autiste, e deja deosebit de mult si acest lucru, in timp va invata sa joace teatru mai bine, dar nu cred ca le putem cere sa fie ca noi-pt ca nu sunt, si faptul ca fac acest efort de a se integra se datoreaza in mare parte si mediului stimulativ de care a avut parte-sincer-f multi copii in aceeasi situatie nu sunt la fel de norocosi |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
ANDREIAS
![]()
|
Multumesc Iuliana,
Am fost la Bucuresti si l-am testat...am colaborat cu cei mai buni profesori universitari...am fost si in salile de curs cu Andreias...totul pare ok...dar el nu vorbeste bine...nu poate explica ce nu aude/vede... :hmmm: Ma intereseaza tot ce tine de CAPD... ![]() |
||||||||||||
|
_________________ "Viata ne este data ca o bucata de lut. Important este sa stim cum sa o modelam!" ![]() |
|||||||||||||
| EVALUARE ANDREIAS |
|
||
|

vreau sa fie fericit...