Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Exista printre dumneavoastra un caz concret de recuperare
edykey
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt

Data inscrierii: 26/Mai/2009
Raspunde cu citat (quote)
Intr-o lume plina de sarlatani adesea imi pun intrebarea daca exista remediu la autismul infantil.As dori daca cineva cunoaste cazuri de recuperare concreta si integrare intr-un climat natural sa-mi impartaseasca si mie aceste lucruri
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
exista mai numeroase cazuri
ju

Data inscrierii: 06/Ian/2009
reusita unui program terapeutic este conditionata de multi factori printre care:
varsta la care se incepe terapia
cate ore de terapie/zi se lucreaza
gravitatea autismului, daca este sau nu asociat cu alte defiente
participarea mediului la terapie, mai ales a parintilor-respectarea regulilor impuse, colaborare reala
calitatea terapeutilor, implicarea lor
Recuperare totala nu am auzit, dar in proportii cumplit de mari si integrare in colectiv natural se poate spre a se normaliza acel copil-de vindecare sper ca s-a lamurit toata lumea ca inca nu poate vorbi cel putin nu inca si nu la noi

Oricum cei ce incearca si fac eforturi de a lucra cu acesti copii nu e corect sa ii numiti sarlatani, eu am confecționat la un caz aproximativ 4 ani, am obtinut recuperare spectaculoasa in ceea ce priveste limbajul-am facut demutizare, si in plan cognitiv, in plan comportamental copilul momentan copilul este tot mai rau pt ca nu am reusit sa lamurim parintii ca un copil trebuie sa primeasca si sarcini, sa ii convingem ca un copil trebuie sa primeasca/accepte nu-ul, interdictii, ca un copil-7 ani-doarme in camera lui, nu in patul cojugal...asa ca...cine e sarlatan-noi am fost sabotati chiar de mama si de tata copilului...asa ca... :wall:

Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
lumicriss
Data inscrierii: 10/Noi/2007
Buna seara. Ju ,are dreptate. si eu am confecționat mai multi ani la rand cu unii copii si au fost rezultate spectaculoase atunci cand patintii au inteles cu adevarat ceea ce trebuie sa faca si ceea ce vor de la terapie. Noi nu putem face minuni divine ,dar cu susținerea dvs.,al familiei minunile se pot intampla.Asa cum am mai spus si cu alta ocazie trebuiesc gasiti oameni care sa puna suflet in ceea ce fac,iar dvs. ca parinti trebuie sa aveti incredere in noi.
Am sa va povestesc despre un baiat diagnosticat cu Autism infantil sever, si chiar asa este ,fara exagerari, .Cu Ionut eu am lucrat putin .Lucra acasa de ceva vreme cu o domnisoara absolventa da psihopedagogie speciala. In momentul in care l-am vazut, baiatul avea o simptomatologie ca la carte, domnisoara era aceptata de catre baiat dar nu facea altceva decat sa scrie incontinuu reclame tv. si de firme de productie muzicala, sau titluri de melodii pentru ca asa dorea copilul: exemplu :" cat muzic production":" Stefan Banica junior,si melodia......".Cea mai mare temere a parintilor a fost daca baiatul ma va accepta pentru de obicei era foarte violent cu ființele straine care intrau in casa. Spre surprinderea lor dar si a mea baiatul m-a acceptat rapid ba chiar m-a luat de mana si mi-a aratat camera lui,nu m-a lasat insa sa ating nimic. dupa cateva sedinte am reusit sa in invat pe Ionut o poezie cu o pisicuta plecand de la fixatia lui pentru siglele de muzica. dupa catva timp ,cca. o luna ,Ionut invatase inca o poezie cu semaforul ,plecand de la o sigla ce semana cu un semafor ,dar si o poezie ceva mai abstracta cu luna si cu stele. Pentru ziua mamei ca era in preajma zilei de 8 martie.
Nu dupa mult timp am reusit impreuna cu mama sa il aducem si in cabinetul de la spital desi avea o fobie f mare de mediul spital. Avea o evoluti relativ buna , in acelas timp lucra dimineata si la gradinita cu domnisoara aceea pe care eu nu am cunoscut-o niciodata si care nu a acceptat nici un fel de sugestie din partea mea.
Facea acelas lucru ca si inainte de venirea mea. DUpa cca. 3 luni parintii m-au anuntat ca nu isi mai permit sa plateasca sedintele de acasa, dar spre surprinderea mea au renuntat si la cele 2 sedinte de la spital. Au lucrat in continuare cam 2 ani cu acea domnisoara dar... din pacate baiatul a ajuns sa fie internat de mai multe ori la sectia de psihiatrie unde era legat si sedat , iar familia este actualmente disperata. Nu mai au nici un alt copil iar pentru ionut cauta si acum un camin spital ca sa il interneze.
Am dat acest exemplu vis-a-vis de cele spuse de JU. Nu spun ca daca ar fi lucrat numai cu mine sau si cu mine ar fi fost alta situatia lui, dar spun inca o data ca in perioada de 3 luni cat a lucrat si cu mine s-au reusit îndeajuns de multe lucruri. Va las pe dvs. sa trageti alte concluzii. Bineinteles ca nu este numele real al copilului.
Va multumesc pentru rabdara de a citi tot ceea ce am scris.
O seara buna tuturor!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
adela

Data inscrierii: 31/Ian/2010
Am confecționat timp de un an si jumatate cu un copil care acum are 7 ani si jumatate, merge singur la gradinita, este in stare sa poarte o conversatie,in tot acest timp a avut o multime de achizitii.Inca mai face terapie pentru ca mai are probleme pe porțiunea de socializare.In tot acest timp am avut tot sprijinul mamicii lui care a inteles destul de bine principiile tarapiei ABA si a lucrat si ea foarte mult pe comportament in momentul liber.
Deci se poate, dar depinde totul de deosebit de multi factori.
Eu va uraz mult noroc in continuare
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Exista printre dumneavoastra un caz concret de recuperare
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje