Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
exista rai sau iad?
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
"De ce sa credem in Dumnezeu?Stie cineva cum e pe omenirea cealalta?S-a intors cineva de acolo?...Poate ca nu exista rai,nici iad.Totul e aici pe lumea asta.Si fiecare trebuie sa ne zbatem sa scapam de iadul necazurilor si sa ajungem in raiul placerilor"
Cine spune asta? Multi,foarte multi oameni ...care nu cred in Dumnezeu pentru ca mintile lor au fost intinate cu invataturi atee.
au existat cuviosi sau oameni obisnuiti,chiar si unii pacatosii,care au vazut in vedenii raiul-pentru a stii care este rasplata dreptilor-si iadul-pentru a intelege chinurile care ii astepapta pe pacatosi.
E ușor de inteles ca necredinciosii nu pot lua in serios marturiile acestora.Ei considera ca sunt simple halucinatii sau scorneli ale oamenilor lipsiti de minte.

printe pacatosii care au vazut iadul(o mica parte din el) ma numar si eu...ma credeti?...sa intamplat inainte de a se naste crina.
voi ce credeti, exista iad sau rai?
secret

gabriel

Data inscrierii: 09/Dec/2007
Ne spunea Parintele Cleopa care la randul lui a luat de la Sf. Ilarion cel Mare, ca exista in viata omului 3 mari ispite dracesti:
1.Il face diavolul pe om sa creada ca nu exista Dumnezeu ,nici draci nici ingeri, nici Rai,nici iad, nici pedeapsa pt. pacat, nici rasplata pt. fapta buna.Aici pe pamant e si Raiul si iadul.Dar la un clipă dat din viata omului ,ca sa-l intoarca pe om la cunostinta adevarului,ii da
Dumnezeu omului o boala ,un necaz,si omul dupa ce vede ca nu gaseste izbavirea de nicaieri ,apeleaza in final si la Dumnezeu, si Dumnezeu il ajuta si omul incepe sa creada in cel care l-a ajutat.
2.Exista o alta ispita mai mare.Ii spune diavolul omului: ''exista Dumnezeu, draci, ingeri, Rai, iad,...Crezi in Dumnezeu dar nu te strica nici cu dracul .Faci fapta buna dar si pacatul.'' Dar aude omul in Evanghelie:''Nu poti sluji la 2 domni, si lui Dumnezeu si lui mamona''.
Si astfel omul in final il alege pe Dumnezeu.
3.Cea mai mare ispita este ca omul sa le creada pe cele de la pct.2,dar asculta de diavol care spune ca ''toata fapta cea buna poate fi facuta si maine ,nu neaparat astazi.Si astfel omul amana pocainta pemtru sfarsitul vietii care nu stie cand va veni caci''zilele si anii omului sunt in mana lui Dumnezeu''.Ispita mare a omului este sa creada ca el poate controla viitorul. Si asa se ajunge ca la orice fapta buna sa vina si diavolul sa spuna:'' D a ,o vei face ,dar nu azi ci maine''
Sa ne cercetam si sa vedem de ce fel de categorie de draci suntem inselati.
Iertati.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
cred ca ma aflu la categoria 2...incerc sa ies sa nu slujesc la doi domni...dar sincera sa fiu nu stiu daca mai slujesc la cel de-al doilea(cel rau),sau daca l-am ales deja in sufletul meu pe Dumnezeu...cu toate ca eu cred ca l-am ales pe EL,dar nu stiu daca sunt eu demna sa ma primeasca.
sunt inca numeroase nelamuriri in sufletul meu...dar observ ca cate un pic Dumnezeu imi arata tot ceea ce vreau sa stiu...
am citit de mai multe ori cele trei categori sa vad unde ma aflu...am inteles cam greu,cas putin cam grea de cap cateodata.
dar daca citesc cu atentie, inteleg ceea ce vrea sa ne spuna Sf.nostri parinti.

Doamne ajuta!

gabriel

Data inscrierii: 09/Dec/2007

Din convorbirea Sf. Serafim de Sarov cu un monah

,,...M-am indulcit de cuvantul Domnului meu lisus Hristos, unde graieste: In casa Tataui Meu numeroase locasuri sunt [pentru cei care slujesc Lui si ii proslavesc Numele Lui cel sfant]. Asupra acestor cuvinte ale lui Hristos Mantuitorul eu, sarmanul,am staruit, si am poftit sa vad locasurile acelea ceresti, si am rugat pe Domnul meu lisus Hristos sa-mi arate locasurile acelea; si Domnul nu m-a lipsit pe mine, sarmanul, de mila Sa; El a plinit dorirea si cererea mea: iata ca am si fost rapit in aceste locasuri ceresti - atata doar ca nu stiu daca in trup sau afara de trup, Dumnezeu stie; lucrul acesta este cle nepatruns cu mintea. lar despre bucuria si dulceata cereasca pe care am gustat-o acolo nu este cu putinta sa-ti povestesc". Zicand acestea, parintele Serafim a tacut... Si-a plecat capul, netezind lin cu mana in dreptul inimii; fata a inceput treptat sa i se schimbe, si in cele clin urma s-a luminat atat de tare, incat era cu neputinta sa il privesti. In vremea tainicei lui taceri parea ca priveste plin de umilinta ceva. Dupa aceea, parintele Serafim a grait din nou: Ah, daca ai sti ce bucurie, ce desfatare asteapta sufletul dreptului in ceruri, te-ai hotari sa induri cu recunostinta in viata aceasta pamanteasca toate necazurile, prigoanele si clevetirile. Daca aceasta chilie pe care o vezi (si arata chilia sa) ar fi plina de viermi si daca acesti viermi ar roade trupul nostru in toata viata cea vremelnica, cu toata dorirea te-ai invoi la asta, doar sa nu te lipsesti de bucuria cea cereasca pe care a gatit-o Dumnezeu celor ce II iubesc pe Dansul. Dar daca nici Sfantul Apostol Pavel n-a putut povesti acea slava si plăcere cereasca, ce alta limba omeneasca poate sa povesteasca frumusetea locasurilor de sus, in care se vor salaslui sufletele dreptilor! ?"

Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
exista rai sau iad?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje