Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Help
iuliana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
In speranta ca nu abuzez voi descrie probl cu care ma confrunt eu...

Din pacate in ultima perioada mi-am chinuit îndeajuns de mult baietelul de care ma ocup, opunandu-ma la fiecare incercare a lui de a incalca regulile:
-exemplu banal-lupta cot la cot..cu exagerarile de rigoare..pentru a-l determina sa se spele frumos, fara sa mai bage sapunul in teava de apa.
Astfel de situatii in care din pacate am fost singura din cei cu care interactioneaza care a avut cereri mai mari, mai numeroase pretentii-sunt un pic prea perfectionista...am considerat ca in acest clipă la baiat cele mai grave sunt tulburarile de comportament-are 5 ani-am inteles ca e specific varstei
-aceste comportamente insa ii fac dificila adaptarea in mediu, deoarece la gradinita normala, particulara, merge fara insotitor si acolo pentru bani toata societatea se preface ca nu observa nik in neregula-se simte insa din pacate frustrarea copilului.
Faptul ca am fost singura care a incercat sa ii modeleze aceste comportamente care mie mi s-au parut a necesită corectate a determinat copilul sa capete o oarece aversiune fata de mine...sper sa ii treaca ma intristez rau fiindcă eu chiar m-am atasat enorm de biat si ma doare cand ii simt reactiile de respingere.

ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Eu consider ca ai procedat bine incercand sa impui reguli corecte de comportament social.
Sper sa fii ajutata si de restul indivizilor care intra in contact cu copilul.
Nu trebuie sa-ti fie frica de aversiune, am citit undeva ca si asta este o forma de evolutie.

Copilul trebuie sa stie ca esti un om puternic care vrea sa-l invete un comportament corect.
Poate reusesti sa-i comunici cumva si lui acest lucru.

Help Help
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
multumesc de incurajare
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
chiar aveam trebuință de o mica incurajare, coordonatoarea spune sa ne vedem de programul nostru de fapt si sa nu incercam sa schimbam mediul lui normal in care parintii din pacate inca nu vor sa creada ca la randul lor trebuie sa respecte anumite reguli si nu se comporta cu el asa cum o fac cu un copil obisnuit, specificul lui cere o anumita abordare. Cred totusi ca are dreptate coordonatoarea, căci in acest ocazie copilul are de ales intre permisivitatea din bucată familiei si restrictii si severitate cu noi in program-deci ar putea sa ne vada ca "personaje negative"-mai ales eu, colega respecta doar programe..de gen mathing, labels, block..si altele specifice dar fara sa dea atenite la ceea ce se intampla inafara lor..de aici restul "incurcaturilor". Cu orice copil special sau nu-dupa mine toti sunt excepționali in felul lor, este necesitate de multa constanta!

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje