Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
MEDICAMENTE
ANDREIAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
MEDICAMENTE IN AUTISM

CEREBROLYSIN
Stimulent cerebral, este bun, cel putin la noi sau vazut rezultate. A fost un pas in fata...
In alt caz de la primele injectii ii dadea o situație de agitatie puternica...facea pipi pe el...nu mai dormea noaptea...nu ia priit...

TANAKAN
este din Ginkobiloba, ajuta la irigarea creierului

ENCEPHABOL
Facea parte dintr-o schema de tratament impreuna cu Tanakan. Cred ca a ajutat la ceva desi nu am inregistrat progrese spectaculoase ( ca de altfel cu cele mai numeroase dintre medicamente), cand am inceput sa-i dam encephabol,a realizat mai agitat , mai incapatanat, voia jucariile copiilor din parc,cand trebuia sa le dam inapoi se tavalea pe jos,la fel cand trebuia sa iesim din magazin,sa-I facem baie etc,A fost o saptamana de cosmar,dupa care am renuntat la tratament.Vreo imbunatatire a performantelor n-am observat,doctorita zicea ca se vor vedea pe termen lung.
In ultimul timp a fost interzis in SUA.

TONOTIL
Tonotilul este un amestec de aminioacizi esentiali. Tonotilul se administreaza in serii de cite 10 flacoane pe luna, o fiola in fiecare zi. Sunt sticluțe buvabile!
Se face o pauza de 20 zile si luna viitoare se mai iau 10 si tot asa timp de 3 luni. Apoi se face o pauza de 3 luni si se reia cura. Tot de 3 luni.

RISTATURNUL
risatarunul este varianta tonotilului,dar contine mai multe vitamine

RITALIN
Denumire comerciala: Ritalin
Contine: Methylphenidate
Descriere: Methylphenidate este o substanta prescrisa pentru indivizii (de obicei copii) cu hiperactivitate sau ADHD (deficit atentional si hiperactivitate), si este un stimulent al sistemului nervos central.
Directia de control international a narcoticelor descriu medicamentul ca periculos si creeaza dependenta ca si morfina,cocaina
-efectele secundare sint:pierderea poftei de mincare,a greutatii,palpitatii,ameteli,insomnii,dureri de stomac
-marirea constanta a dozelor creeaza dependenta
-afecteaza biochimia creierului,stopeaza libidoul si producerea de hormoni

STRATTERA
Strattera este din ce in ce mai recomandata de medici pentru tulburarile hiperkinetice fiind considerat un medicament mai bun decat vechiul Ritalin care era acuzat ca da dependenta.
Noi am observat ca in întâia luna de Strattera, era chiar mai agitat insa efectul de frunte a fost cel de creștere al concentrarii. Raspundea mai rapid la comenzi si i s-a diminuat “pluteala”. Schemei de tratament i-a fost adaugat ulterior Depakin-ul care l-a mai linistit. Combinatia a fost buna in cazul nostru. Nu am observat efecte secundare.

PIRACETAM
- conform unui studiu efectuat de francezi sa descoperit ca anumite zone al lobolui temporal cel care este responsabil de invatare contine un numar de synapse mai reduse la copil autist de unde au dedus o irrigare mai slaba a zonei respective... de concis timp au inceput se prescrie piracetam care imbunateteste irrigare a creierului.
- In principal clarifica mintea si atentia, "ridica ceata" - poate fi util in cazul neintelegerii mediului, confuziei sau coplesirii senzoriale (ceea ce uneori poate genera frustrare si ceea ce apare la exterior ca agresivitate) sau ca supliment/adjuvant in cazul altor medicamente care *provoaca* acea "ceata" (des citata e Risperidona - mai multi s-au uimitor ce "destepti" au transformat cand au oprit R.).
NU rezolva complicații fundamentale ale autismului, dar mintea fiind totusi o "unealta" nu strica imbunatatirea ei.

RISPOLEPT
Risperidona este un anti-psihotic (neuroleptic) "atipic" (fata de cele mai vechi - de ex. Clorpromazina, Haloperidol - care aveau reactii adverse mai severe). E prescris in principal pentru schizofrenie.

In Romania, se pare, rispoleptul este prescris pe scara larga, folosit ca un medicament ‚obligatoriu’ si ‚minune’ pentru copiii cu autism, indiferent de gradul autismului, manifestari..Cred ca si in Occident este prescris copiilor, dar numai in cazuri in care sint grave dificultăți comportamentle:auto/ agresivitate, serioase accese de furie, care il impiedica pe copil sa ‚functioneze’ mai bine acasa sau la scoala. Oricum ca ar necesită sa functioneze si la noi principiul dozei minime si apoi o crestere treptata, daca mai e nevoie, pina s eobtine efectul dorit (de familie), daca se obtine vreun consecință pozitiv, caci s-ar putea sa nu se obtina acest concluzie sau sa fie chiar unul negativ si atunci sa fie trebuință sa fie schimbat medicamentul...

Cu rispoleptul se pare ca s-au obtinut rezultate benefice la tratarea problemelor comportamentale severe si la copii. Ca la orice medicament, exista urmări negative, iar la rispolept ar fi sedarea, cresterea in greutate, urmare a cresteri poftei de mincare ( ceea ce poate ajunge o problema, in conditiile in care miscarea, exercitiile fizice sint si asa o problema la ființele TSA, mai ales la cele cu autism sever). Efectele pe termen lung inca n-au fost evaluate, din pacate. Trebuie puse , cred, in balanta efectele pozitive si cele negative cunoscute acum atunci cind s eia decizia de a-i da unui copil rispolept sau absolut orice alt medicament. Iar familia ar trebui sa fie bine informata de catre medic asupra tuturor beneficiilor asteptate, dar si a efectelor negative, ceea ce nu prea se intimpla la noi. Familiile noastre nu prea isi încuviințează sa-l intrebe pe medic ce? cum? de ce? cind?, sa-si clarifice neclaritatile legate de copilul lor, intrebari firesti si de dorit. Unii medici ‚interogati’ de unii parinti mai indrazneti nu prea agreeaza acest lucru, perfect firesc, zic eu, si relatia parinte-medic se altereaza, stres suplimentar pentru familie si copil .

Oricum , medicamentele, oricare ar fi ele, nu trateaza autismul , ci amelioreaza anumite simptome, mainfestari comportamentale, de fapt suprima manifestarea lor. Fara educatie si terapie comportamentala, alte feluri de terapii compensatorii, abilitatile de viata independenta nu vor aparea sau dezvolta.

VITAMINE:
O varietate de vitamine sunt de asemenea recomandate pentru copii autisti:
vit B6,
vit. C,
DMC(vit. B15).
Magneziu,
grasimile Omega 3 (care se gasesc in uleiul de peste oceanic)si altele.
Multi au raportat imbunatatiri semnificative la utilizarea lor, dar administrate sub indrumarea medicului.

Metil B12

- Este forma activa a vitaminei B12 .
Am citit pe internet de efectele favorabile ale acestei vitamine(metil B12) in tratarea copiilor cu ADHD si autism, boli ce au ca si cauza preponderenta un anume conservant din vaccin, care ar bulversa asimilarea acestei vitamine, din cercetari s-a mai ajuns la concluzia ca acidul folic(B9) si vit. B12 ar fi deficitare in organismul celor cu psihoze, depresii, etc.

Sincer, nu va sfatueiesc sa incercati tratament medicamentos, mai ales ca medicamentele au si consecințe secundare, de cele mai multe ori necunoscute. Medicament care sa vindece autismul NU EXISTA.

Ultima modificare efectuata de catre ANDREIAS la 27/01/2007 18:45, modificat de 1 data in total

MEDICAMENTE MEDICAMENTE
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Risatarun
Radia
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
Radia
Data inscrierii: 14/Dec/2006
A administrat cineva copilasului Risatarun? Ce consecințe a avut? A inceput sa se imbunatateasca vorbirea la copilas? A avut efecte secundare? Va rog mult sa-mi spuneti si mie.
iris
iris
Data inscrierii: 07/Dec/2006
asa cum zice andreias,medicament care vindeca autismul nu exista....nu cred ca o sa gasesti un medicament care va face copilul sa vorbeasca.....crede-ma ca si eu l-as cumpara....noi am renuntat demult la medicamente pt. ca din pacate am ajuns sa hranim copilul cu ele si rezultatele nu au aparut ....sau chiar daca au aparut erau nesemnificative....
Radia
Radia
Data inscrierii: 14/Dec/2006
Sunt perfect constienta ca nu exista un medicament care sa vindece autismul, dar ma gandeam ca poate il ajuta sa acumuleze mai repede cunostinte sau in cazul meu poate il ajuta sa-si dea drumul la vorbire. Nici eu nu-i dau medicamente si nu i-am dat pentru ca mi-e teama de efectele secundare. Vorbisem cu parintii unui baietel, care mi-au zis de acest medicament si de faptul ca dupa o perioada de administrare a inceput sa-si dea drumul cat de cat la vorbire. Nici ei nu erau convinsi ca ar fi de la medicament sau ca asa a fost sa fie, i-a venit vremea baietelului sa inceapa sa vorbeasca.
uneori medicamentele ajuta
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
chiar daca toate medicamentele au si efecte secundare, eu am observat imbunatatiri in ceea ce priveste atentia-capacitatea de concentrare, si nivelul de activitate, imbunatatit-mai calm pt hiperchinetismul general al copilului in perioada in care i se adiministrau medicamente. Tot dupa considerentul efectelor secundare sau a riscului creerii dependentei i-au orit de mult medicamentatia, dar colaborat cu greseala ca i se da sa manance multe dulciuri au scazut mult nivelul atentiei si puterea de a se stapani, e mai agitat.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
ANDREIAS
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
OXITOCINA

"Un studiu prezentat la o întâlnire a Colegiului American de Neuropsiho- farmacologie organizatã la Nashville, Tennessee, relateazã cã oxitocina, un neurohormon care, dupã mai numeroase trialuri ºtiinþifice, pare sã aibã un rol important în creșterea relaþiilor interpersonale, poate sã reducã simptomele la adulþii care suferã de autism. "

Mai multe puteti gasi aici:

http://www.postamedicala.ro/stiri-medicale/noutati-stiintifice/oxitocina-poate-ameliora-simptomatologia-in-autism.html

STRESSCOM

Indicat pentru linistirea sistemului nervos, pentru opunerea stressului
Stresscom e ceva natural , un fel de ginseng dar de provenienta indiana
Nu s-au obtinut efecte pozitive evidente.

MEDICAMENTE MEDICAMENTE
tratamente
milo elisabeta
milo elisabeta
Data inscrierii: 22/Ian/2007
si eu am incercat medicamente i-am dat si ripolept 1 saptamina dar am renuntat nu avea efect si are prea multe rezultate secundare iar sedativele efect invers parca l-as fi bagat in priza.i-am dat spirulina mentat ulei de catina gingobil si picaturi de valeriana acum nu mai ia decit homeopate.cu rabdarese pot face minuni! :-)
Stie cineva ceva despre medicamentul Mecamylamine?
natanael_dobra

Data inscrierii: 15/Ian/2007
Am vazut un filmulet pe yahoo in engleza. l-am vizualizat in viteza insa am inteles ca medicamentul a fost întrebuințat in tratamentul "high blood pressure" de mai mult timp si au descoperit ca administrarea acestuia la copiii autisti asigură unele imbunatatiri. Cred ca merita sa vedeti daca este sau nu ceva de luat in seama... dvs sunteti mai informati ca mine... Doctorul care vorbeste de el se numeste Eugene Arnold... de la Ohio State University Sanitar Center. Filmuletul este de 80 de mega. L-am salvat si puteti daca doriti sa-l pun pe pagina sa-l descarcati pt ca de la adresa de unde il am este foarte greu de copiat (trebuie facute multe artificii). As putea sa va pun si filmuletul cu testul numelui de la 6 luni. Deci daca sunteti interesati va rog sa-mi spuneti ca sa va pun un link de unde sa-l puteti copia.
Sau mai bine sa va uitati dvs si sa vedeti filmuletul de la adresa respectiva.
http://ca.video.yahoo.com/watch/1401920/4830775

gabi.b
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
E bine asa , multumim flowers
GABRIELA PARA

Data inscrierii: 02/Ian/2009
salut vad ca aici nu a mai scris nimeni de mult timp dar tin sa contrazic pe andreias risatarun nu este nici pe departe acelasi lucru cu tonotil scuze nu vreau sa supar pe nimeni dar:- risatarun face bine unor copii, si nu le face bine tonotil, iar altora le face bine tonotil dar nu si risatarun.cum va explicati? asta cred ca intelege orice om ca nu se compara.Exempul cel mai bun este ca fetita mea; la ea tonotilul nu a fost tolerat in momentul in care l-am administrat facea crize de nervi efectiv isi smulgea parul din cap, pe cand cand i-am dat risatarun a realizat mai atenta mai receptiva si chiar a inceput sa repete cuvinte dupa noi.????? :wall: frusty
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
gabi.b
gabi.b
E adevarat ca TONOTIL nu e tot una cu RISATARUN . Efecte negative pot fi la orice , cel mai recent caz este cel al fetitei lui Angela , DIA , care nu a tolerat RISATARUN . O sa transcriu mai jos ceea ce a scris Dr Otilia Secara , medic neuropsihiatru , despre cele doua medicamente , si din compozitie se vede clar ca unul (risatarun) e stimulent nervos , pe cand celalalt e adaos nutritiv (tonotilul)

RISATARUM = dimetil - amino - etanol
Echivalent: Acumen, Atrol, Bimanol, Cervoxan, Deaner, Diforene, Dimethaen, dimethylaminoethanol, Elevan, Pabenol, Paxanol, Risatarun,Tonibral, Varesal.
Unele suplimente de dieta contin DMAE; forma specificata: DMAE bitartrate.
DMAE tartrat administrat per os (Risatarum) produce stârnire mintala usoara. La doze de 20 mg/ zi se observa crestere treptata a tonuslui muscular, amplificarea / aparitia crizelor convulsive la indivizii susceptibili, contractii musculare spontane. Doze mari produc insomnie, dureri de cap surde, tensiune musculara (gat, umeri, picioare). La persoane cu tulburare bipolara (maniaco-depresiva) accentueaza severitatea depresiei.
A fost testat pentru terapia diverselor boli asociate deficitului de acetilcolina. NU se inregistreaza ameliorari in: diskinezia tardiva, Alzheimer, disfunctii cognitive. Undele studii indica o sporire a capacitatii de concentrare.
Este contraindicat in sarcina, alaptare, tratamentul persoanelor cu simptomatologie psihotica si convulsii.
Efecte adverse numeroase: cardiovasculare, neurologice, de tip cholinergic (secretii nazale, orale, dispnee, insuficienta respiratorie). Deprima sistemul imunitar.
TONOTIL = aminoacizi esentiali + vitamina B12.
fosfotreonina 20 mg, l-glutamine 75 mg, hidroxocobalamina 500 mcg; (în fiola sub forma de solutie): l-fosfoserina 60 mg, l-arginina HCl 150 mg, sorbitol pulbere 4,5 g.
- regleaza metabolismul celular, actiune detoxifianta - împiedică acumularea de amoniac în celula nervoasa.
- are actiune regenerativa - anabolizant proteic, catabolizant lipidic, creste sinteza acidului nicotinic si de Acetilcolina, GABA si de Serotonina.
- regleaza balanta potasiului în organism
- retine sodiul în organism.
Permite cresterea in conditiile unei diete deficitare calitativ. Creste rezistenta musculara la efort, creste secretia bilei, creste viteza tranzitului intestinal.
Este considerat un supliment alimentar. Nu se precizeaza efecte adverse cunoscute.
angela
angela
Data inscrierii: 04/Sep/2008
ciao fetele! gaby are dreptate ca lui diana nu i-a mers cu risatarun si acum imi pare rau ca am inceput sa-i administrez asa ceva si inca mai lupt sa o aduc pe linia de plutire.Dupa nici o sapt de utilizare a inceput fata mea sa faca niste crize si urla si se raneste din orice motiv. Mie jena acum cand vorbesc cu dr. naghiu la telefon ,ca impreuna incercam sa o aducem pe linia de plutire , căci cand am venit eu cu aceasta propunere el nu a spus "NU" dar se vedea prin atitudinea lui si chiar l-am simtit ca ar vrea sa ma opreasca dar eu ca o FRAIERA m-am lasat dusa de val si de faptul ca o facut "minuni" la alti copii.Macar am fost cu capul pe umeri si totusi l-am ascultat cand mi-a spus sa o urmaresc indeaproape si sa-i opresc imediat daca incepe sa aiba o reactie negativa.Ei si aici am gresit un pic deoarece diana a avut o reactie negativa dupa 3 zile de administrare si eu totusi am mai continuat inca 3 zile cand deja cedam si eu nervos la crizele pe care le facea si inca le mai face.Aseara a facut o criza timp de o ora doar de la simplu fapt ca am imbracat-o in pijamale,dar nu va mai spun ca de cel putin o sapt si jumatate eu nu mai pot face terapie cu fata si ajunsesem la 14min de stat la masa de la 3min,iar acum nu sta nici 30 de sec. Vom reicepe tratamentul cu tonotil care ia facut bine dar asta doar dupa ce-i scotem crizele din program si asta cred ca va mai dura un pic.SFATUL MEU DE PARINTE PATIT : nu va rasati duse de val si daca chiar va duce valul ramaneti cu capul pe umeri. Accept indiferent ce fel de critici din partea voastra ca de laude nu sunt demna. Va pup si sa auzim de bine. [url=http://www.99poze.ro/p/abca0742be28d33c238b03ecbe410e71.jpg]MEDICAMENTE MEDICAMENTE[/url]
lili

Data inscrierii: 27/Dec/2007
Si eu ii dau Denisei Risatarun-zece zile pe luna cate o fiolă.N-am văzut însă nici o schimbare în comportamentul său...depinde şi de copil..De la mine putere i-am scos însă rispoleptul (îi dădeam câte 5 pic.pe zi) de 0 săpt.nu-i mai dau.Nimic deosebit în comportament... şi mă bucur.Până la urmă voi apela şi eu la d-nul dr.Naghiu , mi-ajung experimentele cu alopatele.
morgos adina

Data inscrierii: 04/Noi/2008
Angela iubita,imi pare tare rau daca la DIANA ia facut rau,ma simt vinovata intr-un fel dar ai vazut ca la Angelo ia facut bine si a inceput sa vorbeasca si sa inteleaga si i mult mai schimbat.
Adevaru este ca agitatia i maxima dar nici yo nu stiu ce sa mai fac.
Imi pare tare tare rau si sper ca DIANA sa fie bine.
va pupam

gabi.b
Adina , nu e vina ta, n-ai de unde stii , ai vrut doar sa ajuti... flowers Poate la alti copii functioneaza . Copiii nostrii sunt foarte diferiti si de aceea uneori anumite medicamente nu le fac bine . Parintii trebuie sa incerce orice , asta e rostul lor flowers
morgos adina

Data inscrierii: 04/Noi/2008
Da ma gandeam ca o sa-i prinda bine si ei risatarun ,si noi am luat tot felu de medicamente tonotil ,rispolept,cerebrolyzin dar nu sa intamplat nimica si acum nu stiu sigur daca risatarunu a fost ce la ajutat sa fie mai atent,mai concentrat sa inceapa sa vorbeasca dar ma gandesc sa incrcam si noi cu homeopate.
Oricum Angelo a fost foarte rau si acum i mai binisor flowers
[url=http://www.99poze.ro/p/3e94870e73945b548c72e5ef56b6d296.jpg]MEDICAMENTE MEDICAMENTE[/url]

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje