![]() |
| micutul fabian |
|
gabi.b
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Nu-ti fa griji , nimeni n-a stiut , toate am invatat pe rand
, bine ca ai reusit . Acum daca vrei sa scrii in continuarea acestui subiect , adica la jurnalul lui fabian , trebuie sa cauti casuta in care scrie POST REPLY , acolo dai clic si se deschide un spatiu in care scrii ce face el , cum e , noi iti scriem inapoi si tot asa . Asa facem si noi pe la jurnalele copiilor nostrii Asteptam vesti cat mai numeroase . Pupici. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| salut |
|
oana15
![]()
|
Bine ai venit.Trebuie sa fie greu pt Fabian sa se intregreze intr-o alta tara,probabil il invatati romana,nu?Logopedia trebuie inceputa din timp si spun asta pentru ca si eu am un pui de 2 ani si 11 luni care are note autiste,eeu sunt studenta la psihologie ,primul an,insa am habar de ce spun.La noi dupa prima saptamana in care am inceput sa fac cu el logopedie in lectii,s-au vazut rezultate ,nu spune multe cuvinte,si cel mai important nu spune mama,insa spune bobo,baba,bebe,aba,a,s,tasss,si uneori bubu.Pentru noi inseamna mult si sper sa continuam asa in ritmul asta.Este tare greu,dar cu sprijin trecem peste asta,asteptam vesti de la voi!
![]() |
||||||||||||
|
_________________ suntem cele mai speciale mamici,pentru ca ne-a fost dat sa avem copiii deosebiti! |
|||||||||||||
| micutul fabian |
|
mamica lui fabian
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
va multumesc elegant ca ati raspuns atat de repede,
micutul meu a mai inceput sa scata din gurita cateva cuvinte asa cum v-am spus, a invatat sa danseze cand aude o muzica, cel mai tare ii place bach, ramane linistit si asculta foarte atent, atunci profit de linistea lui si ii spun anumite cuvinte si-l pun sa repete, da rezultate uneori , iar alte ori isi acopera urechile cu palmele semn ca vrea sa fie lasat in pace. asa cum am mai spus trebuie sa fim foarte atenti cand ii se spune nu,pentru a nu-si musca minile stiu ca asa isi arata frustrea dar vreau sa se opreasca isi face rau si ma doare deosebit de tare inima cand il vad ca se raneste. in urma cu un an se lovea cu capul de pereti, apoi cineva mi-a zis : in momentul in care se va mai da cu capul de pereti te intorci cu spatele la el si ii vei spune ca nu iti pasa ca se loveste, asa am facut , va spun sincer, aveam lacrimile innodate in barba si i-am spus printre sughituri ca nu-mi pasa , venea la mine sa ma intorca cu fata spre el sa vad ce face , am rezistat si dupa doua zile a incetat sa se mai loveasca, de atunci fabian cand este nervos sau frustat nu se mai loveste cu capul de pereti;acum situatia e diferita, pt ca in momentul in care i se refuza ceva se musca de maini, ma priveste drept in ochi si rade, nu stiu cate metode am incercat dar tot insista, nu se opreste; cu logopedia stiu ca este foarte tarziu dar am o vorba:dintr-o situatie trebuie sa existe cel putin doua iesiri altfel nu se poate, nu-mi pierd speranta insit si iar insist trebuie pana la urma sa dea rezultat, nu pot astepta la nesfarsit acea programare la logoped pe care o asteptam de un an de zile si medicul micutlui meu spune ca nu e timpul pt logoped ( si iar ma intreb cand va fi timpul)sunt parinte si l-am adus pe lume nu siu de unde aceasta boala, pana la urma nu mai are importanta de unde si pana unde , dar stiu un fapt extrem de important: NU SUNTEM NEMURTORI va ramane singur, cum se va descurca ? cine va avea grija de el atunci cand noi nu vom mai fi? pentru asta trebuie sa il ajutam sa poata face fata situatiilor atunci cand noi nu o sa mai fim! cu respect pt voi oameni minunati alina |
||||||||||||
|
_________________ alina vieru |
|||||||||||||
|
simo z.
![]()
|
bine ai venit in aceasta familie ,asteptam vesti de la tine si de la ingerasul tau ,cred ca va este f geru acolo depate de cei dragi de aceea aici iti poti spune si bucuriile si tristetile sper ca avenit Mosul lavoi? va pupam
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| salut |
|
oana15
![]()
|
Salut Alina,sa stii ca ma gandeam ca si tu ai putea sa faci logopedie cu el acasa,eu asta fac,si este greu ,dar nu imposibil,daca vrei eu iti pot trimite ceva materiale pe logopedie?Si apropo de cand va creste mari,poate ne ajuta Dumnezeu si vor avea ei grija de noi,Doamne ajuta!
|
||||||||||||
|
_________________ suntem cele mai speciale mamici,pentru ca ne-a fost dat sa avem copiii deosebiti! |
|||||||||||||
| pt simo z. |
|
mamica lui fabian
![]()
|
buna seara sau mai bine zis buna dimineata, e o ora tarzie si nu pot sa dorm, am vazut mesajul tau si m-a bucurat ca este cineva care se gandeste la noi!
pt fabi mosul a fost darnic eu inca il mai astept sa-mi aduca ce-mi vor cel mai tare: vocea fiului meu! sper sa-si aminteasca de mine
va doresc dragele mele ca Mosu' sa fie darnic sa va aduca tot ce va doriti in special sanatate si iubire va pup alina |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| pt tine oana 15 |
|
mamica lui fabian
![]()
|
la fel ce am scris mai devreme iti vor sa-ti aduca mosu' sanatate si multa iubire; in ceea ce priveste logopedia inceputa acasa, am inceput cu ingerul meu dar nu sta prea mult timp pe scaun pleaca si incepe alta activitate si daca doresc sa revina pe scaunel se musca de maini( mereu stau la panda sa nu mai faca asta) cat despre resurse de logopedie ar fi bine venite iti multumesc frumos pt mine totul e bine venit uneori e atat de dificil incat nu mai stiu nici cum ma chiama
dar multumesc Domnului ca m-a inzestrat cu rabdare( este una dintre marile mele calitati) si nu dau inapoi insitsi si iar insist , trebuie sa dea efecte asa cum au dat si celalate metode. pana data viitoare va doresc numai bine stimata doamna |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| pt tine oana 15 |
|
mamica lui fabian
![]()
|
am mai scris odata mesaj pt tine dar cred ca am uitat sa dau replay (oboseala e de vina) asa cum spuneam iti doresc si tie ca mosu' sa -ti aduca numai bine iubire mult si sanatate, in ceea ce priveste logopedia acasa am inceput cu ingeul meu dar nu sta prea mult timp pe scaunel pleaca si incepe o alta activitate si daca vor sa-l readuc pe scaunel se musca de maini( mereu trebuie sa pandesc sa nu mai faca asta)cat despre mateiale sunt bine venite defapt e binevenit absolut orice si sfat si dojeana nu ma supar, uneori e atat de dificil acest drum al autismului incat uneori nici nu mai realizez cum ma numesc
dar multumesc Domnului ca m-a inzestrat cu multa rabdare ( e una din calitatile mele) si insistnta , nu ma dau batuta insit iar si iar trebuie sa iasa ceva asa cum am obtinut rezultate si cu celalalte impedimente.pana data viitoare va salut respectuos stimata doamna |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| tot eu |
|
mamica lui fabian
![]()
|
hahhaahha sunt obosita merg la nani ca vad ca am inceput sa fac prostii
ok am scris mesjul de doua ori obositaaaaaa |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| copii deosebiti! |
|
oana15
![]()
|
Buna Alina,nu stiu daca mie te-ai adresat cu 'stimata doamna' insa daca este asa te rog sa nu o mai faci pentru ca eu nu am decat 21 de ani si poate pentru numeroase dintre voi sunt un copil ,insa viata m-a maturizat in asa fel incat cunosc si cantaresc greul de mica.Nefericitul eveniment care inca nu stiu cat de nefericit este ,faptul ca Robert are note autiste,ca poate asa a vrut Dumnezeu sa fie el altfel decat ceilalti,m-a impins sa dau la facultatea de psihologie.Si sa imi vor sa ajut copii de cristal ai Romaniei.Sanatate si pupici!AAA apropo de substanțe ,trimite-mi o adresa pe privat sa le trimit!
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
| draga mea |
|
mamica lui fabian
![]()
|
ce legatura are varsta cand ii spui unei pesoane "stimata"?
tu meriti tot respetul din lume numai pt faptul ca faci ceva pt copilul tau, crede-ma am intalnit pers care nu doreau sa vada realitatea,ascundeau boala copilului su mai rau il internau intr-un sanatoriu si-si continuau viata mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. pt asta tu mriti tot respectul din lume, tu si ceilalti parinti care se zbat zi si seară pt ingerii lor. pana data viitoare va imbratisez pe tine si ingerasul tau |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| curaj! |
|
oana15
![]()
|
Multumesc din sufelt pentru gandurile bune.Rar se mai gasesc asemeni oameni.V-am vazut sunteti o familie frumoasa.Ai dreptate ca nu este usor sa vezi realitatea,si mai ales sa faci ceva in sensul asta!Si noi va imbratisam!
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Alina
, poate ai scris si nu am retinut dar Fabian , vorebste? Spune ceva ? Cum e la voi ? Nu se face un program special pentru el , adica nu exista terapiii gen , terapie ABA , TEACH , PECS , terapii care sa ajute copilul sa comunice , sa se descurce ... |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| pt doamnele mele |
|
mamica lui fabian
![]()
|
buna seara doamnelor
am reusit sa ne luam un calc nou celalalt "a murit" vreau sa va spun ca mi-ati lipsit, vreau sa acceptati scuzele mele pt lipsa mea de aici, Gabi,( sper ca te pot tutui) draga mea Fabian nu beneficiaza de nicio medota aba, teach, pt ca aici dureaza foarte mult programarile , am incercat la cateva organizatii de aici dar au spus ca ne vor suna , ca vor incerca sa geseasca o data pt programare, am insistat dar ne am lovit de acelasi raspuns, ca sunt prea multi copii cu autism care au nevoie de asistenta lor si sa asteptam contactul lor. pana atunci fabian a inceput usor usor sa spuna cateva cuvinte ( nu e mult dar va progresa) am inceput noi logopedia cu el acasa, asa cum ne pricepem noi cel mai bine.pe asta cale vreau sa multumesc doamnei Angela pt ajutorul ei , mi-a dat adresa de mail doctorului Naghiu Radu, i-am scis un mail cu starea lui Fabi si spre surprinderea noastra acest Inger(altfel nu-l pot numi) acest aparte om, ne-a raspuns foarte repede, acum colabora cu domnia sa si speram din inima sa gaseasca o solutie pt micutul nostru. Domnul sa-l binecuvanteze si pe voi dragele mele. cu respect alina |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| la multi ani |
|
mamica lui fabian
![]()
|
doresc sa transmit tuturor de aici un sincer LA MULTI ANI sa va dea Domnul tot ce va doriti voi si nu in ultimul rand sanatate la toti copii din lume.
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
ciao alina!! Mai intra pe mess sa-mi dai detali despre dr. Naghiu.Am inteles ca ti-a raspuns,vorbim pe mess daca mai intri,daca nu sarbatori fericite de la ALBA-IULIA.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
LA MULTI ANI TIE SI FAMILIEI TALE!!!!
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| micutul fabian |
|
||
|

).ok

, bine ca ai reusit . Acum daca vrei sa scrii in continuarea acestui subiect , adica la jurnalul lui fabian , trebuie sa cauti casuta in care scrie POST REPLY , acolo dai clic si se deschide un spatiu in care scrii ce face el , cum e , noi iti scriem inapoi si tot asa . Asa facem si noi pe la jurnalele copiilor nostrii
Asteptam vesti cat mai numeroase . Pupici.

dar multumesc Domnului ca m-a inzestrat cu rabdare( este una dintre marile mele calitati) si nu dau inapoi insitsi si iar insist , trebuie sa dea efecte asa cum au dat si celalate metode. pana data viitoare va doresc numai bine stimata doamna
, poate ai scris si nu am retinut dar Fabian , vorebste? Spune ceva ? Cum e la voi ? Nu se face un program special pentru el , adica nu exista terapiii gen , terapie ABA , TEACH , PECS , terapii care sa ajute copilul sa comunice , sa se descurce ...
vreau sa acceptati scuzele mele pt lipsa mea de aici, Gabi,( sper ca te pot tutui) draga mea Fabian nu beneficiaza de nicio medota aba, teach, pt ca aici dureaza foarte mult programarile , am incercat la cateva organizatii de aici dar au spus ca ne vor suna , ca vor incerca sa geseasca o data pt programare, am insistat dar ne am lovit de acelasi raspuns, ca sunt prea multi copii cu autism care au nevoie de asistenta lor si sa asteptam contactul lor. pana atunci fabian a inceput usor usor sa spuna cateva cuvinte ( nu e mult dar va progresa) am inceput noi logopedia cu el acasa, asa cum ne pricepem noi cel mai bine.pe asta cale vreau sa multumesc doamnei Angela pt ajutorul ei , mi-a dat adresa de mail doctorului Naghiu Radu, i-am scis un mail cu starea lui Fabi si spre surprinderea noastra acest Inger(altfel nu-l pot numi) acest aparte om, ne-a raspuns foarte repede, acum colabora cu domnia sa si speram din inima sa gaseasca o solutie pt micutul nostru. Domnul sa-l binecuvanteze si pe voi dragele mele. cu respect alina