![]() |
| Nou venit |
|
simo z.
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
buna florin ,e bine ca-l veti duce la o gradi normala acolo poate se va obisnui cu copii si veti scapa de acele strigate ,dar spunene mai multe despre el si despre voi
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
Buna Florin! Ma numesc Angela sunt din Alba-Iulia si am o fetita de 3 ani si 4luni diagnosticata in luna ianuarie cand avea 2 ani si 10 luni cu autism infantil.Prima rugaminte a medicilor a fost sa o dam cat mai repede la o gradinita.La 10 zile de la diagnostic fata mea deja mergea la gradinita.E o gradinita ce apartine de biserica catolica din Alba -Iulia unde sunt 10 copii si pana am dat vacanta in august o luam la 12 . Acum incepem de luni si o voi lasa pana la ora 16.La fel si ea nu verbalizeaza,cand vrea ceva se pune pe plans ca apare frustrarea ca nu poate zice desi zice ceva pe limba ei dar nu o inteleg.Cand are astfel de clipe o iau in brate si ii spun ca - mama e aici, mama nu pleaca,mama te iubeste , o mangai-si atunci se mai calmeaza si o iau la rand cu toate: tie sete , tie foame, tie somn,etc si unde vad ca incepe sa o ia de la capat atunci ghicesc ce are.In concluzie trebuie sa ramai calm sau sa-l ignori ceea ce la fetita mea nu merge ca face mai urat. Psihologi mi-au spus sa o ignor initial dar am facut mai rau.Asa ca am fracut ce simteam eu ca mama.Poti sa intrebi si psihologul care se ocupa de baietelul tau.CIAO .Era sa uit:bine ai venit ,pana acu eu eram ultima venita.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
In primul rand apreciez ca esti tatic!!!!!Cat despre strigat ...e o forma de comunicare , vrea ceva atunci cand striga . provbabil ca are vreo jucarie preferata , sau ceva ce ii face foarte mare placere , incearca sa i-o dai ...se numeste ,,distragerea atentiei ,,, mai incearca sa tipi si tu si mami si oricine se afla in prajma lui , comunicati la fel ca el , toata lumea trebuie sa faca acelasi fapt , apoi incercati sa tipati din ce in ce mai incet , sa-l recompensati din plin cu jucaria preferata , sau cu un joc favorit , binenteles ceea ce ii place nu va primi decat atunci cand va copiaza , sau va imi ta , incercand sa strige cu voce scazuta ... Poate ca e prea mult dintr-o data ce ti-am zis , dar trebuie avut in vedere , cand si de ce face . Daca striga cand il deranjeaza ceva , daca striga atunci cand vrea ceva ...e complicat dar trebuie sa identificati întocmai motivele si sa interveniti . Nu ne-ai spus cum il cheama , noi avem cate un jurnal al copiilor , la topicul JURNALUL COPILULUI , acolo fiecare scrie despre copilul sau , ce si cum , apoi ne sfatuoim ca intre parinti... Cat despre vecini , ignora-i , nu merita atentia voastra , concentrati-va pe necesitatile copilului , scopul vostru , ca parinti trebuie sa fioe sa o ajutati sa scape de acest obicei..... sa-l ajutati cat mai mult sa ,,vina ,, in omenirea voastra ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
luana
![]()
|
sunt mama a unui baietel de 6 ani, diacnosticat cu autism infantil la 2 ani... sa stii ca in legatura cu gradinita , eu am incercat ambele variante ...l-am dus prima data la gradinita cu profil natural , dar a fost un esec ... copiii sunt rai si galagiosi si s-ar putea sa-l deranjeze, si faptul ca el nu vorbeste inca , este o frustrare ptr el...nu lasa sa se vada poate dar incet o sa-ti dai seama...nu am putut sa-mi vad copilul ca sufera si se izoleaza si mai mult si am avut norocul sa gasesc o gradinita speciala ... e intr-o grupa cu 6 copii , toti cu autism , au la dispozitie psiholog si logoped , si educatoare care au facut cursuri de specialitate si sunt tot momentul interesate sa progreseze copii lor...dupa cum ti-am zis , am avut noroc, dar poate si la tine in oras gasesti asa ceva...si iti recomand din tot sufletul sa-l dai la o gradinita speciala unde e tratat deosebit si il ajuta sa se descopere... va dorim numai bine si asteptam mai numeroase despre copil.. intra la JURNALUL COPILULUI... te felicit ca esti tatic curajos , de regula barb accepta mai greu ![]() |
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
| Bine ai venit ! |
|
iarina
![]()
|
Ideal ar fi sa mearga la o gradinita normala (deci copii normali !), dar cu insotitor, care-l va ajuta sa se integreze. Acum legea permite; mai ramine de gasit acel "insotitor"(psiholog sau macar student la psihologie ) si o educatoare cu "simt pedagogic"(de necrezut, dar f. numeroase nu-l au!)
Mult successi ..NOROC!! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
asa intr-un termen redus nu puteti sa-l invatati sa nu mai tipe pe copil, draga florin...cu momentul se va invata nu e asa rudimentar pre cum pare...eu pe crina (acum are 6 ani jumate)nu am putut sa o dau la gradinita normala.De tipat mai tipa si acum cu toate ca a invatat multe, toata perioada asta mai are ocazii de incapatanare dar extraordinar de greu merg pasii,in cazul lor, dar merg pana la urma intro directie spre bine(acum depinde de forța copilului)...cu timpul ei invata unele reguli dar nu totul ei percep ca fiind necesare...iar noi ca parinti cred ca pana se fac mari o sa ne trebuiasca sa ne incarcam cu "rabdare"unii copii pot mai repede, altii mai incet sa devina copii aprope spre normalitate ...cu toate ca ptr mine copilul meu este cel mai normal dintre normali...
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
| Nou venit |
|
||
|

In primul rand apreciez ca esti tatic!!!!!Cat despre strigat ...e o forma de comunicare , vrea ceva atunci cand striga . provbabil ca are vreo jucarie preferata , sau ceva ce ii face foarte mare placere , incearca sa i-o dai ...se numeste ,,distragerea atentiei ,,, mai incearca sa tipi si tu si mami si oricine se afla in prajma lui , comunicati la fel ca el , toata lumea trebuie sa faca acelasi fapt , apoi incercati sa tipati din ce in ce mai incet , sa-l recompensati din plin cu jucaria preferata , sau cu un joc favorit , binenteles ceea ce ii place nu va primi decat atunci cand va copiaza , sau va imi ta , incercand sa strige cu voce scazuta ... Poate ca e prea mult dintr-o data ce ti-am zis , dar trebuie avut in vedere , cand si de ce face . Daca striga cand il deranjeaza ceva , daca striga atunci cand vrea ceva ...e complicat dar trebuie sa identificati întocmai motivele si sa interveniti . Nu ne-ai spus cum il cheama , noi avem cate un jurnal al copiilor , la topicul JURNALUL COPILULUI , acolo fiecare scrie despre copilul sau , ce si cum , apoi ne sfatuoim ca intre parinti... Cat despre vecini , ignora-i , nu merita atentia voastra , concentrati-va pe necesitatile copilului , scopul vostru , ca parinti trebuie sa fioe sa o ajutati sa scape de acest obicei..... sa-l ajutati cat mai mult sa ,,vina ,, in omenirea voastra