![]() |
| poezii |
|
ani
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Voi scrie si eu aici poieziile pe care le invata fetita mea la gradi;din pacate Gabi e nonverbal,nu le poate spune,dar le vo pastra intr-un caiet special,cine stie?poate peste ceva timp v-a invata si el sa vorbeasca si voi reusi sa-l invat. PAPUSICA Am o papusica mica,/Mica,mica,mititica,/E bolnava saracuta/Ii dau ceai nu vrea sa bea/Doctorii nu vrea sa ia/Vrea bomboane,ciocolata,prajituri si inghetata/Dar decat sa-i faca rau/Mai bine le mananc eu.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
lili
![]()
|
Denisa e fan Cleopatra Stratan ,astfel ma asculta cu mare atentie cand ii spun povestea moderna a Cleopatrei;noroc ca sunt moldoveanca si imi iese accentul .Nu stiu ce e in capusorul ei..dar cunoaste replicile personajelor,cand urmeaza una care ii place,flutura din manute,de fiecare data inaintea aceleiasi replici, a caprei "mai,sa fie,zise capra..."
Se spunea c-a fost odata, Pare straniu, dar sa vezi In poiana din padure Traia capra cu trezi iezi. Nu departe de-a lor casa Cu narav si-acelasi trup Fara pic in el de suflet Gazduia batranul lup. Ca vecini, pareau prieteni Capra buna, lupul bland, Iezii fara griji prin curte Mai zburdau din cand in cand Iar odata, cand se-ntoarse Capra din vecinul sat, Ce sa vada, in casuta, Iezii toti erau sub pat. Nu-ntelese ce se-ntampla, Usa-ntreaga, iezii trei Doi din ei abia mai sufla Unu tremura-ntre ei. -Mai sa fie, zise capra Oare nu cumva pe-aici? A trecut batand la usa Intr-o gluma, mos arici? -Ce arici? Sarise primul, Eu as spune c-a fost urs. Uite-asa batea la usa! Doamne, bine ca s-a dus. -Ursu zici, dar poate vulpea? Se baga al doilea ied. Ce sa cate ursu frate, Pe la douaspe? Eu nu cred. -Ei si vulpea ce sa cate? Ursu zici, ca n-are rost. Spuse cel micut. Dar poate..... Poate lupul sa fi fost! -Ce conteaza, c-a fost vulpea, Lupul, bufnita cu mot, Daca hotul prins nu este, Cum sa zici ca este hot? Zise capra, si-i venira Chiar atunci pe loc idei, Cum sa scape de probleme Si problemele de ei Ce-ar fi daca usa casei In fara de zavor, Intre noi ramaie vorba Ar avea si un vizor. N-ati fi stat voi ochi-n patru Sa vedeti ce v-am adus? Ori ce fiara joaca teatru Dupa usa cand eu nu-s? N-a mai stat pe ganduri capra L-a chemat pe cocostarc, A facut ce-a zis ca face, Si-a plecat cu treaba-n targ. Iar in casa, prin cenusa, Iezii zburda, fac ce vor Daca au vizor la usa Ce sa le mai pese lor? Dar de unde nu se stie Na, si lupul aparu Ei pe lup il vad afara, Dar pe dansii lupul nu. Si atunci batu la usa.... -Cine e? -Cum cine e? Eu sunt asta, mama voastra V-am adus mancare bre. -Mama zici? S-a intors din lunca? Si de cand ma rog in plus Are mama coada lunga si urechile in sus? -Ce ureche? Care coada? Gata plec acum s-o tai Da ,dar, mama are coarne Dar mata de ce nu ai? -Cum sa nu? aveam si coarne Ba si acum le am, sa mor -Nenea lupu, las-o balta Tu nu vezi ca avem vizor? |
||||||||||||
|
_________________ „Să nu-i educăm pe copii pentru lumea de azi.Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari. Şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”(Maria Montessori) |
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
SFATUL MAMEI ESTE BUN. Mama mea m-a invatat /Ca sa fiu mereu curat/Serile si dimineata/Imi spal mainile si fata/Pe urechi ma spal,pe gat/E de-ajuns numai atat?/Nu-i destul,ca peste zi/Ma pot iarasi murdari.
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
Batista mea e mica/Si nasul mititel/Voi fi copil cuminte,sa am grija de el/Nu vreau sa zica lumea:uite-l pe Murdarel/Eu vreau sa zica lumea:uite-l pe Curatel.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Laurana
![]()
|
Primul cantecel pe care il stie Andrei sa-l gesticuleze*
BATE VANTUL FRUNZELE INVARTESC MORISTILE, RANDUNICA PE SUS ZBOARA IAR EU TRAG ZMEUL DE SFOARA. MAMA LA PLACINTE FACE, BUNICUTA LANA TOARCE TATA TRAGE LA RINDEA , IAR EU BAT DIN PALME ASA. MOSU TAIE LEMNELE , EU ADUN SURCELELE O FETITA DA LA PUI IAR EU IN COPAC MA SUI. |
||||||||||||
|
_________________ Cunoasterea cauzelor ne va ajuta sa intelegem si sa actionam in consecinta. |
|||||||||||||
| poezii |
|
||
|

Denisa e fan Cleopatra Stratan ,astfel ma asculta cu mare atentie cand ii spun povestea moderna a Cleopatrei;noroc ca sunt moldoveanca si imi iese accentul