Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Prejudecati.
ANDREIAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
Cum reactioneaza parintii cand afla despre boala copilului lor?
Cum se adapteaza la noua situatie?Prejudecati. Prejudecati.

Multi medici sau terapeuti nu-si dau seama de socul prin care trece un parinte atunci cand afla despre copilul lor cat de bolnav este

Procesul de adaptare a parintelui cuprinde patru etape, nu neaparat succesive:
1. socul- odata cu diagnosticul

Nu stiu daca a fost socant pentru mine dar nici placut nu pot spune ca a fost
Am simtit multa vreme inainte ca este ceva in neregula cu copilul si asteptam; senzatia e doar a crucii ce ti se pune pe umeri.

2. refuzul, negarea; cauti alte opinii, alte diagnostice, iti spui ca totusi nu este adevarat, ca copilul tau nu se incadreaza in simptome....( cred c-am sarit etapa asta- dar odata cu evolutia spre bine a copilului, probabil va apare)

3. disperarea , culpabilitate, depresie, cercetarea cauzelor, respingerea sau supraprotectia copilului

M-a framantat si pe mine mult cauza,autismul nu este genetic, inca nu este elucidata, am intilnit parinti din toate paturile socio-profesionale...
si da, simt ca acest copil trebuie protejat mai mult

4. detasarea

Detasarea apare cind viata sau prioritatile se schimba, cand accepti ca se poate trai si asa, atunci incepe si procesul de adaptare...

5. adaptarea
Apare atunci cind incepi sa recunosti limitele oricarei terapii, si faptul ca va ramane diferit pentru totdeauna; atunci incepi sa traiesti cu asta si sa te bucuri din nou de viata, asa cum e...chiar daca trebuie sa-ti schimbi prietenii sau anturajul

Ultima modificare efectuata de catre ANDREIAS la 15/03/2007 11:34, modificat de 1 data in total

Prejudecati. Prejudecati.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Armina
Armina
Data inscrierii: 17/Feb/2007
Raspunde cu citat (quote)
Am si eu niste completari la capitolul prejudecati :
-orice copil care merge pe virfuri,isi flutura miinile ,e hiperactiv si nu vorbeste bine e autist .

Fals ..

poate sa aiba probleme de procesare senzoriala ,ADD,ADHD,retard limbaj etc sau o combinatie a acestora fara a fi autist

-pentru ca un copil sa aiba ADHD trebuie sa se urce pe pereti si sa fuga tot timpul.

Fals...

un copil poate sa aiba ADHD si sa nu faca asta ,poate sa fie chiar foarte linistit si sa aiba ADD .

-dificultatile de invatare inseamna ca un copil nu stie sa scrie si sa citeasca .
Fals..

dificultati de invatare este o conditie neurologica la fel ca si autismul si ADD sau ADHD,care poate afecta limbajul ,comportamentul ,interactiunea sociala.
Copilul se naste cu acest creier si de aceea simptomele acestor disabilitati apar inca din perioada de copilarie timpurie,chiar si la un an ,chiar daca un diagnostic nu se poate formula decit mai tirziu.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
Prejudecati.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje