Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
Probioticele si autismul
dannay
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
dannay
Data inscrierii: 22/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
Am gasit articolul urmator si am constatat ca fara sa stiu aceste lucruri eu ii dadusem deja aceste probiotice Roxanei.Acum ca stiu cat sunt de importante am sa incep din nou
Cititi si voi si poate facem schimb de pareri.

Bacteriile probiotice în autism

Autiºtii au ºi probleme digestive ca meteorism abdominal (balonare), dureri de burtã ºi diaree. Acestea se datoreazã unui numãr mare de bacterii rele în intestinul acestor pacienþi, bacterii cunoscute sub numele de Clostridii. Diminuarea numãrului microorganismelor în intestinul autiºtilor diminueazã anumite simptome asociate autismului.
Studii comparative realizate între loturi de copii cu autism care au primit în alimente bacterii probiotice numite Lactobacillus 299v ºi cei care au primit produse placebo au arãtat avantajele alimentaþiei nutraceutice pentru tratamentul autismului. Alimentaþia funcþionalã a îmbunãtãþit creșterea histologicã a peretelui intestinal ºi a acþionat favorabil asupra pH-ului (a scãzut aciditatea) din tubul digestiv, ceea ce a ajutat considerabil în lupta contra infecþiei intestinale. Bacteriile probiotice au rezistat zile la rând în intestin ºi nu s-au asociat cu nici o problemã de sãnãtate.
Efectul probiotic al unor bacterii este întrebuințat ca adjuvant ºi în tratamentul altor boli. În Suedia, de exemplu, probioticele se recomandã de obicei dupã intervenþiile chirurgicale pentru creºterea imunitãþii ºi refacerea florei intestinale modificatã de administrarea antibioticelor. De asemenea astfel de microorganisme sunt utilizate ca adjuvant în tratarea colitelor, colonului iritabil, diareei, cancerului intestinal ºi sunt în curs de desfãºurare studii privind efectele benefice ale probioticelor în tratamentul altor boli.

Bacteriile probiotice

Termenul probiotic a început sã fie folosit în jurul anilor 90, dar a depãºit cu greutate sfera limbajului tehnic. Acest cuvânt se referã la folosirea microorganismelor într-un mod pozitiv astfel încât sã se obþinã recompense pentru sãnãtate. Bacteriile probiotice sunt consumate mai ales în alimente singular gândite pentru acþiuni de însãnãtoºire, aºa-numitele alimente nutraceutice, alimente funcþionale sau alimente cu utilizare specificã în sãnãtate (FoSHUs - Foods for Specified Health Uses). Un exemplu îl reprezintã consumul de bacterii vii din iaurt pentru îmbunãtãþirea florei intestinale ºi ajutarea digestiei. Astfel de colonii bacteriene inofensive pot fi introduse în distincte medii pentru a disponibiliza resurse variate ºi a preveni dezavantajele înmulþirii unui solitar tip de bacterii dãunãtoare, tehnicã numitã excludere competitivã. O propunere recentã se referã la menþinerea unei danturi sãnãtoase populând cavitatea bucalã cu bacterii inofensive care previn dezvoltarea bacteriilor producãtoare de carii. O tehnicã similarã a fost utilizatã în fermele piscicole pentru a preveni îmbolnãvirea peºtilor de cãtre bacterii.
Termenul probiotic nu este în totalitate nou. El a fost exploatat o vreme sub forma învechitã de prebiotic .
Intestinul uman conþine în jur de 100 de specii diferite de bacterii, între care ºi bacterii benefice procesului de digestie, cum ar fi Lactobacillus ºi Bifidobacterium. Aceste specii îndeplinesc ºi alte roluri în favoarea organismului, cum ar fi creºterea imunitãþii ºi lupta împotriva bacteriilor patogene (care induc boli). Efectul creºterii numãrului microorganismelor probiotice la grad intestinal în unele colite (boli inflamatorii intestinale) pare sã fie similar celui al inactivãrii bolii prin utilizarea radiaþiilor gamma. De asemenea, efectul acestor microbi pe sistemul imun s-a dovedit experimental cã este asemãnãtor utilizãrii oligonucleotidelor imunostimulatorii (molecule sintetice de ADN) care sporesc calitatea de apãrare a organismului sau creºterii imunitãþii obþinute prin diverse substanþe injectate sau administrate oral.

http://www.cadranpolitic.ro/view_article.asp?item=311&title=Autismul_%C5%9Fi_bacteriile
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
gabi.b
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Mare dreptate ai! Am mari dificultăți cu Andreea , mananca cu pofta , foarte repede , SE BALONEAZA , RAGAIE MULT . Cand era mica ( pe la 4-5 anisori , abia am scapat de viermisori , am internat-o apoi , i-am facut analize ,si internistul mi-a zis destul de clar inca de atunci ca are METEORISM ACCENTUAT SI EVACUARE LENTA. Precis e ceva mai mult , am sa-i fac niste analize de scaun dupa sarbatori ...mai amnuntite...
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
dannay
dannay
Roxy in schimb de mica are nereguli cu constipatia.Aflasem de aceste probiotice si degrabă dupa ce i-am dat rezultatele s-au vazut imediat.Avea chiar si pofta de mancare mai bine si chiar accepta mai usor alimente noi.Ideea este ca probioticele pe care i le-am dat eu sunt aproximativ 80 Ron.30 de capsule,suficiente pentru o luna;
]poate un pic cam scumpe pentru unii dintre noi in schimb sunt de cea mai buna calitate.Am sa va dau mai jos descrierea lor completa si ce contin.Nu am sa scriu deocamdata firma care le realizează ca poate nu am voie dar pentru cine vrea sa afle las adresa de mail: dannyfree35@yahoo.com
Iata descrierea:

Active Probiotic -

Microbii sunt microorganisme vii care exista in trupul uman si joaca un rol in dispoziția generala de sanatate. In timp ce unii microbi sunt daunatori, exista si unele specii care sunt benefice pentru organism. Aceste "bacterii bune" sunt numite "probiotice". Termenul provine din limba greaca si inseamna "pentru viata". Nutritionistii recunosc rolul important pe care il au microbii benefici pentru sanatatea omului, cum ar fi si nevoia de a suplimenta aceasta cantitate prin intermediul terapiei cu probiotice. Conceput pentru a promova un sistem digestiv sanatos, Active Probiotic - sub forma unor capsule mici, usor de inghitit, ajuta la combaterea dezechilibrelor fabricate de hrana neadecvata si stilul de viata, care pot conduce la o scadere a numarului probioticelor naturale din organism. Active Probiotic actioneaza in principal la nivelul colonului, unde ajuta la procesul de digestie si la eliberarea substantelor nutritive in vederea absorbtiei. De asemenea, ajută într-un mod pozitiv la procesul de crestere si dezvoltare, prin mentinerea echilibrului si sanatatii organismului.

Întrucât probioticele sunt îndeajuns de fragile, Active Probiotic se bazeazã pe o inginerie de încapsulare exclusivã, patentatã, care le protejeazã si elibereazã combinatia unicã de sase feluri de microbi numai dupã ce acestia ajung la destinatia doritã din intestinul gros. Probioticele din compozitia produsului Active Probiotic provin din Lactobacillus si Bifidobacterium genera; varietãtile sunt urmãtoarele:
Lactobacillus Acidophilus - inhibã organismele nedorite si ajutã la prevenirea multiplicãrii si colonizãrii lor.
Bifidobacterium Longum - neutralizeazã bacteriile dãunãtoare pentru a ajuta la reducerea frecventei afectiunilor gastrointestinale.
Bifidobacterium Lactis - ajutã la scãderea pH-ului organismului si inhibã cresterea bacteriilor nocive.
Lactobacillus Rhamnosus - ajutã la protejarea tractului intestinal, astfel încât microorganismele nedorite sã nu aibã conditii propice de dezvoltare.
Lactobacillus Bulgaricus - ajutã la mentinerea curãteniei si echilibrului intestinului subtire.
Lactobacillus Plantarum - conservã substantele nutritive cheie, vitaminele si antioxidantii pentru a ajuta la contracararea efectelor substantelor nocive din hranã.

Active Probiotic este singurul produs de pe piata de astãzi ce contine 6 modele diferite de probiotice si nu necesitã refrigerare.
Deci, dacã scopul dumneavoastrã este de a avea un sistem digestiv sãnãtos, de a îmbunãtãti absorbtia substantelor nutritive sau de a ameliora functia imunitarã, adãugati Active Probiotic la cura dumneavoastrã zilnicã de suplimente nutritive.
Alte Componente Active Probiotic:

- Ulei de palmier, gelatinã, glicerinã, lecitinã de soia, pectinã.
Mod De Utilizare Active Probiotic:

- A se consuma câte o capsulã zilnic, cu apã, cândva de masã sau la 2 ore dupã masã. A nu se mesteca sau zdrobi.

Contiut: 30 capsule

Notã: Nu contine drojdie, grâu, gluten, porumb, articole lactate, coloranti si parfumuri artificiale, conservanti. Acest produs contine ingrediente naturale. Din acest motiv, variatiile de culoare sunt normale
au urmatoarele caracteristici:

- NU sunt medicamente
- NU au efecte secundare
- SUNT obtinute pe cale naturala prin prelucrare manuala si mecanica
- NU contin: zahar, sare, conservanti, coloranti sintetici
- NU creeaza dependenta
- Valabilitatea produselor este de 4 ani
- Sunt Avizate de Ministerul Sanatatii din Romania
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
poti sa scrii firma care le produce...se poate da orice fel de informatie aici...multumim frumos. flowers

Ultima modificare efectuata de catre anasperanta la 15/12/2007 17:50, modificat de 1 data in total

Armina
Data inscrierii: 17/Feb/2007
Cred ca e vorba de firma aloe vera ,eu am postat link-ul cu reclama la obiect si filmuletul ala amuzant in care explica cum actioneaza produsul,pe site-ul celalalt la ce stim despre autism.Cred ca momentan e singurul pe piata romaneasca .Dan maninca foarte mult iaurt cu probiotic.
Pe cutiile de iaurt (cred ca Danone )scrie cam asa "contine active culture"
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
dannay
dannay
Da, despre Forever Living products este vorba.Credeam ca nu avem voie sa spunem denumirea firmei.
Din pacate iaurturile la care se face atata reclama sunt doar reclama si atat

http://www.adevarul.ro/2006-09-08/Sanatate/nu-toate-bacteriile-din-iaurt-sunt-prietenoase_197517.html
http://stiri3.rol.ro/stiri/2006/03/bacteriile_din_iaurt_si_kefir.htm
Probioticele si autismul
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje