![]() |
| Raspunsurile dumneavoastra mi-ar fi de mare folos. |
|
nico_g
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
e extraordinar de greu sa ne imaginam ce am face in valoare de cadru didactic pentru ca suntem prea direct implicati. Eu, cel putin as primi cu drag copii cu diferite complicații si, din punct de vedere profesional, chiar as considera acest lucru o provocare, as considera ca e o cale de autodepasire. M-as instrui, as invata si as lucra cu ei incercand sa obtin de la ei cat mai mult. Poate spun asta pentru ca imi doresc sa-mi fie si mie acceptat copilul si sa se gaseasca o educatoare / invatatoare dornica de provocari... Pe de alta parte, sotul meu este profesor si are elevi de toate categoriile, nu neaparat ca si Q.I., ci din punct de vedere al comportamentului si ii este destul de greu sa lucreze cu cei de tip ADHD sau autist (spun "de tip" pentru ca, desi nu au un diagnostic au manifestari de acest tip sau poate au un diagnostic dar nu este facut cunoscut profesorilor, doar se "sopteste" prin cancelarie ca X sau Y au tratament pentru "ceva psihic", facand abordarea lor si mai dificila, nestiind daca sunt "doar" prost educati sau au probleme reale...), dar pana la urma reuseste sa gaseasca acel "canal de comunicare", sa le capteze atentia, sa le domoleasca impulsurile verbale si fizice (lui chiar ii place "meseria" asta; chiar, acum multi ani a lucrat un an si la o scoala speciala unde, fiind barbat i-au dat clasa cea mai dificila si s-a descurcat bine, chiar s-a facut placut elevilor care si acum il saluta pe strada). Este adevarat ca ei functioneza si ca "factor de perturbare" pentru ceilati care, fie ii iau drept "model", fie nu se pot concentra la lectie. DAR SE POATE! Insa sunt necesare (cel putin) doua conditii "cheie": copii putini in clasa pentru a putea fi controlati si educatori/ invatatori / profesori din categoria "ciudatilor" care vor sa se autodepaseasca nu numai din punct de vedere stiintific ci si din punct de vedere pedagogic.
Chestionarul este interesant si chiar daca eu nu pot raspunde obiectiv, o sa-l dau mai departe... |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
1-nu(nu cred, desi unul azi avea intiparit un "ranjet" pe fatza orice spuneam parca era fiimea de 3 ani cand nu intelege...de cand in tampin complicații cu fiimea absolut orice chestie makes me wonder...
2-.... 3-a.lipsa comunicarii b.absenta fricii-sau poate termenul corect ar fi neconstientizarea pericolelor c.stereotipiile 4-da depinde de gradul de afectare. Daca nu exista elemente de autoagresivitate,da. Copilul emulează adesea mai bine un alt copil decat un adult. 5-lipsa autoagresivitatii, atitudinea deschisa a conducerii scolii-astfel incat atitudinea sa fie una toleranta si deschisa. 6-da.daca e gratis. Sau chiar si platit de mine, daca e pentru credite,puncte la dosar etc, dar nu o suma exorbitanta. 7-da 8. DA Copiii trebuie sa inteleaga in adevaratul sens al cuvatului notiunea de toleranta.Poate cand ajung acasa unii ar putea ei sa le dea lectii parintilor in acest sens. 9.35 10.Universitate |
||||||||||||
|
_________________ http://soferderomania.promotor.ro/NoMAD76 |
|||||||||||||
| Raspunsurile dumneavoastra mi-ar fi de mare folos. |
|
||
|