![]() |
| SA FOLOSIM FORFECUTA... |
|
iris
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Trebuie sa ai rabdare cu ea ...poate ca dupa ce o sa te vada de mai multe ori cum manevrezi forfecuta o sa aiba si ea curajul sa incerce...
dar tu esti sigura ca vrei sa invete sa taie? |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
Vreau sa invete...vreau sa invete tot ce se poate face pentru varsta ei...pana mai acum cateva luni nici sa rupa o hartie nu putea,dar sa stii ca nu e rautacioasa sa rupa toata ziua hartii,doar cand avem lucru la masuta,facem lucrul acesta...poate reusim si cu forfecuta..sant numeroase decupat,de lipit....ar fi elegant sa aibe o ocupatie in plus,sa uitam de stereotipii...mai incerc poate intr-o zi va putea...dar totusi vroiam sa stiu cum au reusit unii parintii,daca au reusit... au ei, copii nostri capacitate de a face acest lucru?
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
anca j
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Buna
Sigur ca au capacitatea sa invete dar trebuie ajutati si indrumati mult timp, adica ne trebuie f. multa rabdare noua. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| nu e greu.... |
|
iuliana
![]()
|
treaba cu forta in degete tine de o oarecare retinere fata de un fapt nou, ii poate fi teama de esec..."waw, ce o mai fi si asta, daca mie nu o sa-mi iasa?" ...noi am conceput sarcini cu foarfeca acum de curand si nu a fost deloc greu...i-am aratat initial cum se tine foarfeca in degete corect, dupa care faceam doar crestaturi mici in foaie...el tinea perfect foarfeca, dar era indrumat de mainile mele, il ajutam atat la tinut foaia cat si la manuit foarfeca..pana ce nu a mai avut trebuință de ajutor.
acum de ex am ajus la etapa in care taie in "v". e un scump... La randul meu am avut un mare esec si sper sa gasesc idei/solutii...am vrut...30 min am incercat sa il invat sa faca nod din ata...nu am reusit, e posibil sa fie prea devreme, nu stiu..ati incercat...puteti da idei? ![]() |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
Radia
![]()
|
Si eu incerc sa-l fac pe pustiul meu sa taie cu foarfeca. Deocamdata l-am invatat cum sa o tina si reuseste doar sa cresteze foaia. Nu are continuitate ca sa facem o taietura mai lunga. Taie doar cat e foarfeca de mare, si apoi muta foarfeca in alta parte a foii si iar taie. Ii place foarte mult sa taie cu foarfeca, dar am grija sa nu ajunga la ea cand nu sunt in preajma. Dar cum as putea sa-l fac sa taie mai mult, sa aiba continuitate?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Armina
![]()
|
Dati taiatului cu foarfeca un scop amuzant si interesant.Noi am sacrificat un catel(de plus) cu plete care trebuia sa mearga la frizer(ne pregateam oricum pentru vizita la frizer care n-a fost niciodata placuta).Eu cred ca e mai fascinant decit o foaie de hirtie.SI multa indrumare ,pas cu pas ,multi copii au in minte ce trebuie sa faca dar nu stiu cum sa-si planifice miscarile sa faca ceea ce vor .Pentru fiul meu inclusiv a baga degetele unde trebuie pt a tine foarfeca a fost mai greu decit mi-am imaginat.Pina la urma ,dupa multe instructiuni si demonstratii de genul-fa asa,a mers.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| asta chiar e simplu |
|
iuliana
![]()
|
inceputul e excelent, ati facut întocmai ceea ce trebuia, acum nu mai trebuie decat sa tai bucatile de hartie, sa fie doar un pic mai lungi decat cresteaza el acum, si cu ajutor mai impingeti un pic limitele, doar 2 cm sa zicem, apoi progresati, incet, incet, mult suces
Deci..fasia de hartie sa fie taiata in intregime-pana la capat, pt asta inseamna de ex un sfert din o coala A4..incercati, si spuneti rezultatul |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Sa va spun cum am invatat noi sa taiem cu foarfeca . la inceput da-i fasii lungi si inguste de max 1 cm si teie impreuna cu ea : taie rapid una dupa alta in timp ce stai in spatele ei si ii tii tu mana daca nu poate . fasiile inguste sunt bune la inceput ca s-ar parea ca nu au rabdare chiar de la inceput sa faca taieturi lungi . Acum e una din activitatile preferate de Andreea . Vezi sa fie un pic mai teapana hirtia ca sunt tentati sa impinga foarfeca si sa rupa hartia . Cand face asta o opresti . Neaparat sa fie foarfeca de copii cu varf acoperit! trepat are sa se obisnuiasca . noi acum avem o foarfeca ce taie cu zig-zag . Succes
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
cata_mp
![]()
|
Si noi ne chinuim de mult sa taiem dar pur si necomplicat insi incordeaza degetele si...nu mai face4m nimic.Mi se pare totusi ca ii este frica.Mai incercam.Cand am vazut cati au problema asta m-am mai linistit.Nu suntem singurii si pana l urma o sa reusim si noi ca in multe alte situatii fara iesire(care ne pareau asa).
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
simina2
![]()
|
Si cand va invata sa taie cu foarfeca ...sa va paziti lucrurile...
Mie tocmai mi-a taiat Andrei sfoara de prins rufe... ![]() |
||||||||||||
|
_________________ Va doresc toate cele bune si multa dragoste... Cu respect,
Simina2 http://viata-sanatoasa.piczo.com/?cr=4&rfm=y |
|||||||||||||
|
cata_mp
![]()
|
Am trecut peste problema cu decupatul!Mult curaj celor care sunt la inceput de drum.Cand si-a dat drumu la taiat nu s-a mai oprit pana la degetele mele!
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
nico_g
![]()
|
La noi a fost tentatia mare pentru foarfeca dintotdeauna si mi-a fost teama sa-l incurajez, ma temeam sa nu se intepe in ochi, dar am vazut in Portage ca ar fi momentul si am incercat acum cateva luni. La inceput nu putea nici sa tina foarfeca in mana, nu avea siguranta, mi-o tot dadea mie sa tai eu, nu isi coordona miscarile de inchidere - deschidere (trebuia sa spun eu: "acum inchizi, acum deschizi"... A fost cam greu, mai ales ca trebuia sa ii tin mana cu mana mea. Mai rau este ca niciodata nu are incredere in el, trebuie sa-i spun mereu "hai, ca sigur poti", "foarte bine" etc. desi isi doreste extraordinar de tare sa faca un lucru, si pentru taiat ii "luceau" ochii de mult... Acum taie relativ bine dar trebuie sa-i tin eu "materialul". Inca nu se pune problema de decupat. Cel mai mult ii place sa taie scotch ca sa lipeasca paginile din carti, pe care tot el le rupe (cele care ii plac cel mai mult).
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| SA FOLOSIM FORFECUTA... |
|
||
|

dar tu esti sigura ca vrei sa invete sa taie?