![]() |
| Sunt mama lui Alexis |
|
aranea
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Bine ai venit printre noi!
Gabi are 4,5 ani si nu vorbeste. Inca nu am pierdut speranta, dar mi s-a spus ca daca nu incepe pana la 5 ani, nu prea sunt sanse. Sau daca sunt, ar avea un vocabular saracacios. Vom vedea. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
buna daniella...bine ai venit la noi,crinuta fetita mea a inceput sa vorbeasca primele cuvinte la 4 ani...vocabularul e saracacios,inca...acum are 5 ani si 5 luni...acum am musafiri mai revin...sant aici zilnic
![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
| vorbirea |
|
milo elisabeta
![]()
|
buna
si eu am un baetel de 10 ani si nu vorbeste dar de ani de zile umblam la logopedie si acum la scoala cu logopeda spune citeva cuvinte scurte ex. baba bebe apa supa papa pom ... am fost in multe locuri am facut si audiograma si a iesit hipoacuzie neuromotorie medie adica aude nivelul de vorbire (nici cel f tare nici cel jos soapta). invata la scola limbajul surdo-mut si asa ne mai intelegem cumva.nu am vrut sa foloseasca alte metode de comunicare pt. ca toata " lumea" a spus ca o sa vorbeasca. i-ti doresc putere si rabdare sa razbesti in toate |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Bine v-am gasit inca odata.
Speram ca ceea ce am auzit sa fie o informatie gresita..
De la ce varsta se recomanda inceperea logopediei? Si unde putem gasi un logoped bun? |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
logopedia se poate incepe de la o varsta frageda...
un logoped se paote gasi in spitalul de copii..poate acolo in orasul tau exista,trebuie sa iei legatura cu un doctor neuropsihiatru..iti poate face o trimitere...o recomandare,dar nu esti obligata sa iei medicamente de la neuropsihisatru sa i le dai copilului... ceea ce am dezvaluit noi aici in legatura cu copii nostrii e un fapt real deci noi chiar existam...as vrea sa nu disperi,incearca sa te incarci pozitiv chiar daca e greu si sa lupti pentru copilul tau pentru ca ai sanse...sa reusesti. ![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
| logopedie |
|
milo elisabeta
![]()
|
logopedia in sine nu se ocupa doar cu vorbirea, mai face asazisa" demutizere"si exercitii pt intarirea muschilor(limbii, a fetei )pt a putea forma sunetele. deci vorbeste cu o logopeda neaparat chear daca nu se poate ocupa de copil sa-ti arate citeva exercitii dinastea.ex. suflatul in luminare sau linsul buzelor(sus jos limba la barbie) si altele
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Bine te-am gasit Daniela . Am o fetita de 11 ani , a inceput sa vorbeasca la 5 ani . Masurile trebuie luate cat mai urgent , in legature cu copilasul tau . cITESTE SI TU CE SCRIU MAMICILE PE AICI , SA NU AI PREA MULTA INCREDERE IN MEDICI , PENTRU CA DE MULTE ORI SUNT PE LANGA SUBIECT . Incearca sa inveti cate ceva din ce spun mamicile care au copii mai mari , medicatia sa stii ca mai mult dauneaza decat sa ajute asa ca... spor la citit si te asteptam cu intrebari
cu dragoste |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Recunsoc, nu am avut inca timp sa citesc tot ce s-a scris pe forum, dar din cate am citit si eu am senzatia ca nu ar trebui sa avem incredere in medici. Noi am fost la un neuropsihiatru de 2 ori pana acum, întâia data in septembrie, a doua oara acum vreo 2 saptamani.
La prima consultatie am primit Tanakan si B Complex, timp de 3 luni. N-am observat imbunatatiri. A doua oara ne-a dat Rispen, cca 1/4mg pe zi. Am citit prospectul si e un medicament pt schizofrenie, care NU se administreaza copiilor sub 5 ani. Asta in conditiile in care dr ne-a zis ca bb a facut progrese! Copilul a facut o criza cand am intrat in cabinet, dar aici avea circumstante atenuante: mai putin de o luna de la un tratament injectabil si o internare in spital de care nu uitase. In timpul consultatiei s-a mai calmat cand si-a dat seama ca nimeni nu atenteaza la fundukul lui si nu-i baga instrumente in gurita sau urechi, dar a devenit ok doar cand am plecat, la 10 m distanta de cabinet, cand i-a fost clar ca nu ne mai intoarcem. In fine, m-am intins mult, nu o acuz pe doctorita, nici nu o scuz, totusi ea facea experimente pe copilul meu? Recomandarea a fost cu "sa incercam o luna...daca ii merge bine o sa-i dam si dimineata, daca nu sa nu-i mai dati". La momentul respectiv nu stiam ca Rispenul nu se da la copii sub 5 ani!! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| medicatie |
|
milo elisabeta
![]()
|
buna daniella! in ce priveste medicatia si noi am inceput cu tanacan vit B.... dar nici un rezultat si rispen i-am dat 1 saptamina dar a fost mai rau si i l-am scos. eu i-am dat cutii intregi de gingobil , spirulina mentat care am vazut ca au avut efect in timp acum avem homeopate care au urmare e mai linistit incepe sa vorbeasca(spune citeva cuvinte cu logopeda) si mai ales incepe sa manince. medicatia de la medici nu prea ajuta eventual vitaminele daca le dai este alegerea ta dar sfatul meu e sa renunti la ele.
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Apropos de homeopatie.
Avem o programare la un homepat saptamana viitoare. Pana acum nu am fost la vreo astfel de consultatie. Cum decurge consultatia? Ce informatii ar trebui sa pregatesc pt. a-l ajuta pe medic sa diagnostigheze cat mai bine piciul? ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| bine te-am gasit |
|
iuliana
![]()
|
e adevarat ca tulburarile de limbaj sunt ca si omniprezente in autism, la fel de adevarat este ca acum sunt nespus de numeroase abordari terapeutice care ajuta in aparitia limbajului, e îndeajuns de greu de crezut ca in urma terapiei intensive nu se va intampla asa, pentru că acesti copii nu au afectat aparatul fonoarticulator, sau auzul, si bazandu-ne pe senzorialitatea relativ functionala se incepe prin exercitii de miogimnastica, prin asocierea unor sunete atunci cand face o sarcina placuta..de exemplu-sare pe o saltea noi repetam in continuu.."suuuuuuuuuuuss".."uuuuuuuuuuu"...avionul..vajjjj..incepeti cu onomatopee...incercati cu cantecele..s-ar putea sa ii placa si sa inceapa sa fredoneze ceva...si de ce nu ...incepeti programul terapeutic cu aspectele receptive-de intelegere a limbajului-sa arate..obiecte..culori..la un clipă dat solitar ar putea avea dorinta sa repete, chiar daca ecolalic la inceput.
Pentru dezvoltarea imitatiei verbale, trebuie sa lucrati mai intai la imitatia generala, majoritatea autistilor nu stiu sa invete imitand adultul..se fac imitatii simple cu obiecte exterioare..sa puna cuburi in galeata, sau sa puna cercuri pe o tija..etc.. urmeaza imitatii cu partile corpului..sa puna mainile pe cap..sa atinga nasul.. si tot asa pana se dezvolta imitatia spontana... mult curaj si mult spor..cu rabdare vor incepe sa apara si primele cuvinte |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
| perioadele senzitive de aparitie a unor procese |
|
iuliana
![]()
|
este important de stiut ca pentru fiecare proces exista anumite perioade de maxiima receptivitate, in cazul limbajului anii prescolaritatii sunt considerati ani de maxima acumulare calitativa si cantitativa. Este foarte bine sa reusiti sa ii formati un vocabular minim pana atunci spre a putea comunica ulterior verbal..cu cat trece mai mult timp cu atat va fi mult mai greu
Trebuie multa insistenta Orice solicita copilul altfel decat prin sunete...va puteti face ca nu intelegeti...va apropiati de el si prin modelare il ajutati sa scoata sunete, chiar care si cum...un fel de schimb social..pentru a primi ceva ce stitit sigur ca isi doreste f mult...nu rebuie sa aveti pretentii ridicate...e suficient si "DA!SAU DA-MI" la inceput...mult succes |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Iuliana, e tare interesant ce spui.
Alexis simulează unele actiuni ale noastre din proprie initiava, dar numai ce vrea el si cand vrea el; e fascinat de matura si faras, ii place sa stearga praful (cu ce nimereste) etc. Uneori vine la noi si striga ma-ma-ma sau da-da-da sau alte silabe, daca incercam sa cream un dialog, chiar pe bebeleasca, adica sa-i imitam silabele, renunta pur si simplu, in 99% din cazuri. ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
daniela ati fost pana la urma la homeopat...?cum a decurs consultatia?
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Am fost la homeopat, la un doctor de aici din Ploiesti de care am auzit doar lucruri deosebit de bune. Din pacate ne-a spus ca el n-a tratat cazuri de autism pana acum.
Oricum consultatia mi s-a parut foarte profesionista, cred ca a aflat despre micut mai numeroase decat stie pediatra lui. Noi l-am rugat, in disperare de cauza, sa-i dea niste remedii care sa-l faca sa stea ceva mai linistit. Pana acum a luat o tintura de echinaceea, arnica si inca ceva pt cresterea imunitatii. Azi si maine luam un alt remediu, nu stiu sa va spun ce anume ca acum nu sunt acasa, apoi pauza, apoi alt remediu, in fine e o schema ciudata. Pe 19 iulie mergem la control. Afanyt, pe Crinuta ai dus-o la homeopat? Sau ce medicatie ii dai? ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
da are tratament homeopat.de un 1an si 8 luni..cam asa.
ea e acum la stadiul ca poate vorbi, sant anumite situatii care le intelege foarte bine si stuatii care sau reglat ..inca mai are dispoziție de neliniste dar a fost si mai rau situatia ei...pasii sant mici dar eu vad imbunatatirile ...nu cred in minuni colosale de aceea cred ca crina in viitor o sa fie la un stadiu mai bun...si o sa duca o viata normala fara sa deranjeze prea mult pe cei din jur...ceea ce imi doresc cel mai mult la ea e sa ii redau linistea ceea ce cred ca se rezolva in timp...deja e mai bine... tratamentul ei consta intr-un solitar tubulet la 2 luni,care i se adminstreaza 4-5 zile pastilute,dupa care pauza in asteptare de rezultate...au fost si perioade mai scurte in care mergeam la doctor..in functie de cum evolueaza..tin legatura cu doctorul prin telefon. ce ma bucur e ca aceste medicamente nu sant puternice in sensul ca ii deregleaza stomnacul si nici nu ii da dependenta... mereu doctorul ii da alt medicament niciodata la fel... consultatiile decurg in mod meticulos cu foarte mare atentie o studiaza si pune intrebari despre crina nespus de atent..si toate datele ei sant trecute in calculator...sant constienta ca doctorul acesta a facut tot ce se poate pentru crina... doctorii care practica homeopatia au o alta metoda de a remedia boala...iti doresc multa rabdare si incredere caci nu ii va face in nici un caz rau copilului aceste pastilute...din contra numai bine. deschide un jurnal al copilui asa cum avem si noi pe aici...si scriene ce mai face... |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Daniella, am o fetita de ...12 ani , acu i-a implinit si tot ce vreau sa-ti spun e ca homeopatia ne-a ajutat cu adevarat.Am inceput tratamentul atunci cand ea avea ,cred 4 ani jumatate deci in urma cu foarte multi ani , cand homeopatia era la inceput , la noi , la indrumarea unui medic. Ne-a ajutat cu adevarat si vreau sa-ti spun ca la vremea aceea am fost la librarie si mi-am cumparat o carte despre homeopatie , ca sa stiu mai multe , eram prea dezamagita de asazisele ,,pilule,,de la neuropsihiatru, am renuntat total la ele. Tot ce trebuie sa stii e ca ai nevoie de tare multa rabdare pentru ca homeopatia cere timp , dar rezultatele sunt uimitoare, te asigur eu.Homeopatia este o stiinta veche , chinezeasca are vreo cateva mii de ani , pilulele sunt avizate de ministerul sanatatii si merg pe personalitatea fiecarui individ , de aceea poate ca la consultatie ti s-au pus mai multe intrebari . In tot cazul pentru aceleasi simptome , homeopatul nu va da acelasi remediu , sau remedii, ci fiecare individ primeste altceva , in functie de personalitate . In fine aceasta stiinta se bazeaza pe faptul ca in trecutul fiecaruia exista o trauma care a declansat simptomele respective , de aceea iti sunt puse atatea intrebari , de fapt homeopatul incearca sa trateze trauma respectiva , care poate fi foarte veche , chiar din uter de exemplu . E extrem de interesant , eu am citit mult pe tema asta si cred cu tarie in homeopatie desi sunt o sceptica innascuta , am vazut efecte si de aceea cred , cel mai important lucru e colaborarea cu medicul , si sa observi absolut orice schimbare la copilasi pe care binenteles sa i-o comunici acestuia , e important indiferent ce , de exemplu si daca casca mai mult , sau daca i-a iesti ceva pe tegument ,orice . Mult succes si rabdare , rezultatele nu vor intarzia sa apara si la tine.
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Era sa uit , B complx poti sa ii dai linistita e un intaritor al sistemului nervos , si ulei de peste LYSI de la farmacie care contine acizi grasi , necesari pentru functionarea creierului. Toate cu masura binenteles , dar astea chiar nu au contraindicatii. Daca copilasul nu e foarte agitat nu stiu de ce ti-a prescris Rispen , ai grija , eu zic sa renunti , iar cele de genul Tanakan , Tonotil , Cerebrolizin < Encefabol <Piracetam , cu mare grija , la noi a făcut o si mai mare agitatie si insomnie .
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniella
![]()
|
Referitor la homeopatie: dr ne-a spus sa nu-i dam coca cola, fanta, sprite, ceai de menta, musetel, gabenele, fara otet etc.
Schema de tratament e destul de aerisita: de ex 2 zile luam un remediu, apoi pauza vreo 5 apoi mai luam o zi sau doua etc. Intrebarea e: in zilele fara remedii putem bea sucuri si ceaiurile interzise? |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
La noi metoda de utilizare a pastilutelor intre intervale e mai lunga...acum intre intervale ii mai dau din acele interdictii...dar nu in cantitate multa mai mult de pofta nu pe saturate..
o perioada de 1 an nimic din toate astea nu iam dat...am vrutt sa isi faca consecință aceste pastilute sa nu fie in zadar...si apoi mi sa intamplat sa o mai scap pe crina de sarbatori la ciocolata si am intrebat doctorul daca am voie in perioada cand nu i se mai da nici o pastiluta daca avem voie la ce e interzis...si mia spus ca DA. am inteles ca tot ce e interzis taie din efectul medicamentului..deci ii faci tratament degeaba..mai bine tine copilul cat poti ca sa nu te straduiesti degeaba... |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| am citit cu atentie |
|
iuliana
![]()
|
consider ca imitatia nu este suficient de dezvoltata, asta in 1 rand, in al doilea rand-aveti un program terapeutic sau mergeti pe intuitie-doar voi parinitii...e multa munca la inceput dar necomplicat fapt ca silabiseste inseamna ca poate emite sunete-deci poate fi invatat sa vorbeasca. Pentru asta la inceput va trebui sa lucrati asupra conduitei ascultarii copilului dvs-acesta trebuie invatat sa raspunda la comenzi-deci incepeti cu latura impresiva a limbajului-cu intelegerea, dublata de un raspuns concret la absolut orice tentativa a lui de a va comunica-sa vada ca are efect
MUlt succes |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Din pacate nu . Deci regimul e inclusiv in zilele fara remedii , de fapt e o perioada in care se asteapta raspunsul organismului . Oricum Cola nu face bine , ciocolata la fel ,e greu pentru copilasi fara ciocolata , e adevarat , dar trebuie sa tii cont de asta . vezi ca nici pasta de dinti nu trebuie sa contina mentol ! Nu are voie sa miroasa nimic mentolat > . personal am inlocuit ceaiul cu suc de lamaie stoarsa indulcita cu miere sau cu un pic de zahar . Incearca sa tii cont de indicatii , daca se intampla vreun accident anunti homeopatul , practic atunci se anuleaza efectul remediilor . De aceea iti ziceam ca e nevoie de timp ca homeopatia sa-si faca efectul, SUCCES
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Sunt mama lui Alexis |
|
||
|