Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
TERAPIA OCUPATIONALA
simina2
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
simina2
Data inscrierii: 04/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
Recent ne-am intalnit cu o doamna care a urmat cursurile Waldorf in Germania...am hotarat sa lucreze cu Andrei de doua ori pe saptamana ...

Am facut ingerasi care stau agatati de lustra din dormitorul copiilor (spre bucuria lor...), stelute din hartie pergament viu colorata ...care au fost lipite de Andrei pe geamul de la bucatarie (eu am insistat sa le duca in dormitor...dar el a hotarat ca in bucatarie e locul lor)...zambesc mereu cand fac mancare si ma uit pe geam...chiar imi inveselesc ziua...

A desenat/pictat cu Andrei si Diana... cu culori tempera pe o hartie udata in prealabil...a întrebuințat doar culorile primare...intai o "bila" de culoare galben...apoi rosu...si la urma albastru...a efect o pagina indigo...si Andrei mai vroia sa coloreze ... :-)

Cert este ca Andrei a inceput sa aiba incredre in el...nu mai distruge tot ce face...a inceput sa-i placa lucrurile facute de el...a inceput sa vorbeasca mai mult ...merita sa continuam...

Doamna sustine ...conform filozofiei antropozofice...ca centrul vorbirii este in stransa legatura cu centrul miscarii/al muncii si creatiei...astfel incat...cu cat copilul va avea mai mare incredere in fortele proprii si va fi mai mandru de realizarile sale...cu atat va vorbi mai mult/mai bine :-)

Cu respect,

TERAPIA OCUPATIONALA TERAPIA OCUPATIONALA

Simina2
http://viata-sanatoasa.piczo.com/?cr=4&rfm=y
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
merita incercat
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
mi-au placut mult ideile, se pare ca si din ceea ce numim terapii traditionale avem de invatat.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
simina2
simina2
Data inscrierii: 04/Ian/2007
Ieri am reluat orele cu d-na de la Waldorf...

Au desenat cu creioane cerate ...au colorat in contur pe o pagina scoasa la imprimanta, unde era desenat un baietel (Andrei) si o fetita (Diana)...
Fiecare si-a ales culorile preferate...

Apoi d-na a scos cate un gherghef facut din ata intinsa pe hartie cartonata zimtata la margini...pe care copii au tesut cu fir de mohair...lana si ce mai aveam prin casa...

Andrei era cam agitat...dar bucuros ca a venit Vica...asa o cheama pe d-na...

Aseara mi-a facut o mare surpriza si o mare bucurie in acelasi timp...
A fost ziua fratelui meu...baietelul lui i-a dat lui Andrei un desen facut de el...Atunci Andrei a luat o foaie si o carioca si a desenat pe ea toata familia...Mama cu tata in centru...Andrei langa mine...Diana langa tata iar bebe Teo la marginea paginii... undeva langa Diana...mai sus un pic...
I-a dat desenul verisorului lui...nu m-a lasat sa-l iau acasa...
Am privit toti cu admiratie cat s-a straduit Andrei sa termine desenul... :-)

Poate sa-mi explice cineva acest desen?
Diana sustine ca e a mamei...noi suntem fetite...!

El sustine mereu ca e al tatei...cu el merge peste tot...striga A MEA TATA...atunci de ce s-a desenat langa mine?

Cu respect,

Simina2
http://viata-sanatoasa.piczo.com/?cr=4&rfm=y
ANDREIAS
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Ce stim de invatamantul tip Waldorf:

"Descriere

Gradinita Waldorf este o gradinita alternativa in cadrul invatamantului de stat, o institutie de invatamant in care cadrele didactice se straduiesc sa pastreze specifcul pedagogiei Waldorf. Aceasta gradinita este un cadru in care parintii elevilor din gradinitele si scolile Waldorf sunt constituiti in asociatii non-profit si sprijina activitatile scolii atat in procesul instructiv-educativ, cat si in organizarea vietii social-culturale.

Misiunea Waldorf
Educarea indirecta ii îngăduie copilului sa aiba o atitudine lipsita de constrangere fata de invatare, sa perceapa ansamblul relatiilor din grup si conexiunile interdisciplinare. Toate aspectele din gradinita converg spre educarea copilului si sensibilizarea lui pentru toate aspectele lumii inconjuratoare: aranjarea salii de grupa, casa papusilor, masa multifunctionala, materialele textile pentru ornamentare sau pentru costumare, materialele de creat din lemn, in modele reale sau prelucrate de parinti, tablourile din lana cu scene din basme, materialele de fapt din lana sau bumbac, atitudinea iubitoare a educatoarei, implicarea parintilor in pregatirea spatiului de joaca, organizarea de serbari, targuri si intalniri de lucru cu parintii.

Sarbatorile anului sunt marcate de serbari deosebite: Sarbatoarea recoltei, Lampioane, Craciun, Carnavalul, Pasti, Rusaliile, Sarbatoarea de sanziene (care coincide cu sfarsitul de an scolar);
Materiale didactice: Gradinita Waldorf foloseste doar elemente naturale, din lemn, lana, bumbac, matase, seminte, samburi, pietre etc.

CUM INVATA COPILUL:
- in viata alaturi de ceilalti oameni
- in jocul cu lucrurile
- prin legatura plina de viata cu oamenii si lucrurile
- prin voiosie si bucurie de viata
- prin daruirea fata de ceea ce face
SIMTURILE SI SIMTUL SUNT CULTIVATE CU MARE GRIJA:
- prin desfasurarea ritmica a zilelor si saptamanilor
- prin impulsionarea pentru jocul liber si orientat pe grupe
- printr-un mediu armonic (culori, proportii, impodobirea spatiului)
- prin soliditatea ce se poate experimenta a mobilelor, materialelor, jucariilor si veselei
- prin activitati artistice (pictura, plastica, euritmie, cantec, muzica)
- printr-o ingrijita vorbire si gestica a adultilor
- prin oferte practice mestesugaresti
INCREDERA SI SIGURANTA SUNT HRANITE:
- prin regularitate in desfasurarea zilei
- prin repetitia ritmic reluata a basmelor, jocurilor cu papusi, povestilor si jocurilor in cerc
- prin pregatirea ce poate fi cuprinsa cu privirea si celebrarea sarbatorilor
- prin relata plina de dragoste echilibrata fata de fiecare copil si educatorii sai acasa.

Activitati
un timp de joc ritmic, ce este o activitate organizata de educatoare. Aceasta educare interdisciplinara apeleaza la versuri, cantece, miscari si gesturi si la informatii legate de viata plantelor, animalelor, oamenilor, transformarile din natura, specificul anotimpurilor si al sarbatorilor. Aici este cultivat limbajul, este largit orizontul de cunoastere, se educa miscari armonioase, un limbaj al miscarii, se realizeaza educatia muzicala;
timpul mesei este trait cu respect pentru mancare si adesea cuprinde si pregatirea mesei: asezarea farfurioarelor, a canutelor, pregatirea fructelor pentru salata etc;
jocul in aer gratuit este important pentru intarirea fortelor de viata, pentru perceperea naturii si cultivarea iubirii pentru mediul inconjurator in activitati cu sens: gradnarit, ingrijrea florilor, curatarea zapezii etc;
activitati mestesugaresti si artistice precum: desenul, pictura, modelarea in lut, dobândirea de obieste din pasla, repararea jucariilor, teserea, spalarea micilor obiecte ale papusilor etc. dau sens si ritm zilelor saptamanii. Ingrijirea spatiului de joaca este o atributie a tuturor, ca si acasa, iar pastrarea si ingrijrea obiectelor este un prilej de exersare a indemanarii;
povestile, teatrul de masa (papusi care stau in picioare si sunt mutate de catre educatoare), teatrul de marionete etc. incheie ziua. Ele nu sunt doar momente distractive ci sunt mesaje sufletesti, pline de imagini launtrice, care prezinta calea de creștere si maturizare sufleteasca, drumul individual de initiere."

Totusi trebuie sa mentionam ca aceast tip de invatamant nu este pentru copii cu autism, este un invatamant pentru copii normali, in care un copil cu note autiste poate fi mai usor de integrat uneori... :-)

iris
iris
Data inscrierii: 07/Dec/2006
nu o fi acest tip de invatamant pt. copii autisti dar cred ca e mult mai potrivit pt. ei decat invatamantul tradițional unde ei nu cred ca au sanse, mai ales la noi in tara.....
ANDREIAS
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Emil_c :smartass: JOS PALARIA!

Ai reusit sa faci un pas foerte important... :thumbsup:

Sper sa ne scrii cat mai numeroase lucruri ...la fel de importante please din aceste traduceri

TERAPIA OCUPATIONALA
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje