![]() |
| TERAPIE ABA...filmulet |
| interesant |
|
iuliana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Se foloseste frecvent si la noi, e o varianta de ABA, nu am observat recompensa primara si nici la ce se uita copilul-daca chiar acea e recompensa-televizorul?
Oricum, ceea ce e de invatat este modul placut si natural prin care e motivat copilul, de glasul mamei, tonalitatea vocii, ceea ce la noi este fortat teatral, de cele mai multe ori, Nu am observat ce s-ar intampla in cazul unui non raspuns, sau nereusite, din pacate pc meu mere tot mai prost |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
ANDREIAS
![]()
|
Multumesc pentru link
dar mi s-a parut un mod ciudat de a face ABA in filmuletul asta...de numeroase ori nu se terminau discrete trialurile, nu i se dadea nici un feed-back copilului, recompensele nu erau gradate in functie de independenta raspunsului, si practic copilul nu avea nici un trial terminat...se schimbau programele tot timpul in acelasi sitting. O fi o alta varianta dar nu cred ca ii folosea copilului care nici macar nu era hiperkinetic.
Daca vrei sa vezi lectii mai bune si care ti-ar folosi ...uita-te mai jos la filmuletele postate de samuelevan, acolo se lucreaza corect. |
||||||||||||
|
_________________ "Viata ne este data ca o bucata de lut. Important este sa stim cum sa o modelam!" ![]() |
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
Arata link andreias... caci nu imi dau seama unde sa ma orientez
![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
Gata andreias am gasit...PUN AICI LINK
http://www.youtube.com/watch?v=KLm-fhH4SBo http://www.youtube.com/watch?v=uX25vkIItg8 http://www.youtube.com/watch?v=Q57WCyW2H0Q http://www.youtube.com/watch?v=PMBcFLUxszk http://www.youtube.com/watch?v=0HJX8tgvuco Vizionare placuta...si parerile...va rog. ![]() |
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
| vin si primele comentarii |
|
iuliana
![]()
|
sa incep cu aspectele negative legate de corectitudinea aplicarii:
Pai nu stiu eu prea bine cum se face ca din ce am urmarit copii astia nu prea gresau...deci habarnu-am cum se aplica "NNP"=no, no, promt.. Recunosc nu am reusit sa vad tot-pc meu aproximativ mort, s-a blocat de 3 ori la 3 filmulete Apoi- se repeta SD-ul, ceea ce in varianta clasica pe care o stiu eu nu se intampla, copilul primeste comanda 1x si se asteapta rasp cu un timp de latenta de 3-5 sec max. De asemenea, din cate stiu nu se folosesc incurajari in timp ce copilul da rasp, acestea fiind considerate promt -ajutor Asta la nivel teoretic-la indice practic va trebui sa recunosc aceste greseli le fac si eu Alta gresala-de întocmai mi-o atribui-in timpul comenzii-sd-ului trebuie întrebuințat un ton neutru ori tutorele prezentat era f entuziast. Mie personal mi-a placut aceasta atitudine, o consider chiar o bila alba, pentru că astfel copilul era motivat si s-a creat un mediu placut de lucru, doar ca se incalca teoria pe care o stiu eu. Cam atat, asteptam si parerile celorlalti ![]() |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
| inca o parere |
|
luana
![]()
|
eu cred ca singura metoda de recuperare a copiilor cu autism este terapia aba. asta nu inseamana ca nu cred si in alte metode dar este singura cu efecte sigure....si acum sa va zic si de ce : ptr ca seamana cu un fel de dresaj si acesti copii inainte de a iesi din mulțimea lor trebuie sa invete sa se descurce singuri si dupa reguli precise... dupa ce se obisnuiesc cu regulile le este mai usor sa vina la realitatea noastra,si spun asta(adica realitatea noastra ) ptr ca ei tot in lumea lor cred., dar din pacate ptr ei trebuie sa se conformeze regulilor noastre. si noi lucram tot dupa metoda aba si mai nou facem terapie canina dar suntem la inceput si nu stiu ce rezultate vom avea. felicitari Ana ptr tot ce faci .
![]() |
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
ce inseamna terapie canina?
![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
cred ca e terapia cu caini ...Cainii , unii din ei sunt atasati de copii , de exeemplu avem niste prieteni de familie care au doi caini , nu stiu ce rasa sunt , amandoi sunt mari , unul cred ca snauter urias , celalalt , e ca un ursulet , tare dragut , are blana mare si imi spunea ca se ataseaza de copii . Am mers cu Andreea la ei , Andreea e fricoasa nu-i prea plac , dar cel cu blana neagra a simtit-o si se tot plimba dupa ea , dupa vreo 30 de minute s-au lipit...nu-mi venea a crede!
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| terapie canina |
|
luana
![]()
|
terapia canina se face cu susținerea cainilor. sunt niste caini special dresati ptr asta . copilul trebuie sa plimbe catelul sa-i dea de mancare, sa il perie, si sa-i dea unele comenzi. in felul acesta copilul este motivat ,de prezenta cainelui de dragul lui si devine mai responsabil , invata sa comunice. aceasta terapie se practica si la copii cu deficiente locomotorii si da efecte f bune. sper din tot sufletul sa avem si noi rezultate. in occident terapia canina este f cunscuta. la fel ca si cea cu cai , cu delfini si dealtfel orice animalut este de bunaugur.
![]() |
||||||||||||
|
_________________ vreau sa impartasesc din experianta mea in legatura cu , copilul meu care sufera de autism si la rindul meu sa invat lucruri noi de la alti parinti care sunt in situatia mea... |
|||||||||||||
| animalute |
|
milo elisabeta
![]()
|
da terapia cu "animalute" e f buna si noi am fost in excursie si am fost la calarie cu copii uni copii la inceput nu au vrut sa urce dar cind i-au vazut pe ceilalti s-au urcat si nu au mai vrut sa coboare. asa calareau de parca s-ar fi nascut in sa dar au fost copii care nici macar nu au stat linga cal. din pacate nu sint la noi cai dresati pt "terapie"si nici nu sint persoane care sa faca asa ceva. dar speranta moare ultima.
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ildiko31
![]()
|
nu stiu daca exista o reteta de succes in ceea ce priveste terapiile...cred ca cel mai bine e sa luam ce e mai bun din ele si sa le adaptam la copilul nostru, in fond noi, ca parinti, suntem susținerea terapeutilor, sau cum ni s-a spus la curs, co-terapeuti...
la centrul in care este Zoli se face pe langa predare, stârnire cognitiva si logopedie si kinetoterapie. l-am dus la hipoterapie dar nu a mers...nu inteleg de ce ii este atat de frica de animale. daca cineva imi poate raspunde ii multumesc! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
cata_mp
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Ma bucur ca sunt astfel de filmulete pe internet!!!Asa mai vad si oamenii nostrii ca terapia ABA poate fi facuta si intr-un mod placut nu numai dupa reguli stricte, de parca ne-am adresa unui computer!
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| TERAPIE ABA...filmulet |
|
||
|

dar mi s-a parut un mod ciudat de a face ABA in filmuletul asta...de numeroase ori nu se terminau discrete trialurile, nu i se dadea nici un feed-back copilului, recompensele nu erau gradate in functie de independenta raspunsului, si practic copilul nu avea nici un trial terminat...se schimbau programele tot timpul in acelasi sitting. O fi o alta varianta dar nu cred ca ii folosea copilului care nici macar nu era hiperkinetic.