Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
trantitul pe jos
daniella
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt

Data inscrierii: 01/Mai/2007
Raspunde cu citat (quote)
Cand eram mai mici nu era cine stie ce. Se lua bb la subrat si se transporta.
Acum, la 3 ani si aproximativ 3 luni, cca 25 kg devine usor stresant. :wall:
..adeica daca eu bb, care nu vorbesc, vreau sa ma duc intr-un anumit loc si mama nu, ma trantesc bine-mersi pe jos cat is de mare! Mama mai racneste, mai nu, de dus ma duce tot unde vrea ea, in general ma tine suspendat de aripa pana ma pun iar in 2 picioare. Cat o mai tinem asa?

Rezultatul: 2 oameni exasperati (io bb si mama si/sau tata)

Ce putem face?
:thankyou: pentru absolut orice sugestii
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
fag10

Data inscrierii: 19/Dec/2007
Sa ignorati sau daca se poate sa vorbiti incet copilului si cu calm. Copilul meu acum cateva luni tipa si se tavalea daca nu intram in toate magazinele de jucarii si bineinteles sa si cumparam ceva. Usor am inceput sa-l ignor, chiar daca el tipa si lumea se uita ca la circ(am facut asta in marketuri mari unde e mult spatiu si are unde sa-si verse nervii), apoi daca nu intram in magazine de jucarii dadea cu picioarele in pamant si avea o rabufnire infundata, care nu atragea atentia oamenilor, iar acum mergem la jucarii si chiar daca nu luam, nu mai e o drama, e suparat vizibil, dar nu mai face tam-tam. Din fericire acum are rabdare si-i explicam de ce nu-i cumparam jucaria respectiva sau nici o jucarie, de obicei ca are buba sau e urata. Nereguli mari am cu calculatorul. Daca vine si ma gaseste pe mine lucrand, sta cuminte si nu ma deranjeaza, de parca ar fi un om cu bun simt, insa cum m-am ridicat, considera ca am terminat si se aseaza la calculator. Daca revin e tragedie si cateodata se mai arunca pe jos, daca si eu il bruschez, si recunosc ca uneori se mai ajunge si aici, nu bataie, ca nu-s nebuna sa-l bat, dar il mai reped cateodata, se arunca pe covoe si eu il ignor total. Vine la mine singur sa-i sterg la crimile si sta cuminte langa mine pe un scaun. Multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns aici. Nu dispera ca lucrurile se rezolva cu timpul.
daniella

Data inscrierii: 01/Mai/2007
Ignoram evident.
Speram sa existe o solutie miraculoasa. Uneori pe jos sunt baltoace încărcate de noroi si e o placere sa vezi kupilu intins in ele cat e de lung-lat!!!
Voi ce varsta aveti? :kissing2:
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
crina are 6 ani ...nu se tranteste pe jos atunci cand vrea ceva...dar are ocazii cand se tranteste pe jos(asta acum tarziu a mostenit)din motiv stereotip...e un fel de joaca...cred ca imita ceva,nu e chiar placuta joaca asta ptr mine...dar ptr ea e fain...incerc sa o sustrag din obiceiul acesta.

gabi.b
Data inscrierii: 19/Apr/2007
Andreea nu s-a trantit pe jos niciodata pana pe la 10 ani . Atunci a avut o perioada cand daca nu vroia ceva se arunca pe jos. Si era mare si destul de neplacut . Mi-aduc aminte ca in aceeasi perioada nu vroia sa intre in locuri noi si cand am dus-o la comisia pentru obtinerea certificatului , n-a vrut sa intre si s-a aruncat pe jos . Eram cu mama mea si am luat-o eu de maini si mama de picioare asa am bagat-o inautru . Ma gandeam cu groaza ca de-acu inainte asa va face si ce ma fac dupa ce creste si mai mult . Acum a trecut , nu mai face asta , a avut doar o perioada de cateva luni si se pare ca a uitat definitiv...
morgos adina

Data inscrierii: 04/Noi/2008
buna ziua,asi vrea sa va spun k si eu am un baietel cu autism si crize de trantit pe jos am avut,la noi era mai rau k se trantea pe jos dar si dadea cu capu,cauta un loc mai tare sa simta mai bine durerea.
Pana nu i dadea sangele nu se oprea.
Acum am scapat de crizele astea de afect,am fost ajutata mult de terapeuti si am inteles cum sa fac fata unei situatii de genu asta.
Dar nu tot timpu se potriveste sa previ o criza si odata incputa criza este tare greu sa-l scoti din transa. no [url=http://www.99poze.ro/p/b0d1b9e885e11b9b051fc21f65d8e0f0.jpg]trantitul pe jos[/url]

angela
Data inscrierii: 04/Sep/2008
ciao adina ! in sfarsit te-ai inregistrat si tu aici ! fa si tu un jurnal al lui angelo si scrie acolo pt mamici progresele facute de angelo la casa faenza.
asta daca vrei bineinteles.Sunt aici mamici nou venite care sunt interesate de casa faenza si tu esti cel mai in masura sa le explici ce se intamla acolo avand pe angelo care face terapie acolo.
morgos adina

Salut Angela,am reusit cu greu sa ma inscriu si eu.
NU stiu unde sa scriu de angelo,unde sa fac un jurnal dar vb ta CASA FAENZA pe noi ne-a ajutat si ne mai ajuta si acuma,noi santem extra multumiti si face progrese zilnice... dar ... innocent [url=http://www.99poze.ro/p/b0d1b9e885e11b9b051fc21f65d8e0f0.jpg]trantitul pe jos[/url]

angela
sal! cum intri pe forum te bagi la jurnalul copilului si acolo este o fereastra mai mica in stanga si scrie NEW TOPIC . Faci clik pe el si scri numele lui angelo si pe urma intr-o fereastra asemanatoare ca aceasta in care scri aici vei scrie despre angelo si pe urma dai clik pe TRIMITE . hai ca nu-i chiar asa de greu.Daca nu te descurci ti-l fac eu si tu atunci numai scri in el asa cum faci aici.
angela
angela
cauta la JURNALUL COPILULUI MEU ca am facut eu unul cu numele lui Angelo.Dar incearca sa faci asa cum te-am indrumat ca sa apara numele tau la autor si sa poti sa iti pui si o poza la avatar.
exemple concrete?
ju

Data inscrierii: 06/Ian/2009
am inteles ca ati primit niste solutii de la terapeut care au functionat, puteti sa detaliati un pic mai concret in ce a constat interventia...pt ca daca aceste accese sunt pentru a atrage atentia functioneaza bine ignoratul, dar daca face aceste comportamente-trantit/agresat pentru a scapa de o sarcina???
Eu sunt intr-un impas asemanator cu un baietel si as avea nev de niste solutii care au mers in alta parte, in lipsa de altceva orice merita incercat-time-out-ul a fost un veritabil fiasco...

noi ne-am dat seama de la ce face crizele de afect si la noi a mers bine,adica incet si cu rabdare...asa spune toata omenirea rabdare...rabdare...
de ex: daca vroia ceva o jucarie sau ceai trebuia in momentu ala sa sarim daca nu era gata, in societatea lui isi dadea cu capu de pamant pana la sange.Terapeutii au facut run-rise cu el adica imitatie ce facea angelo facea si ea pana copilu a observat k mai are si el pe cineva care il intelege.
Si multe alte terapii dar cel mai bine este sal duceti la un centru pt copii cu autism sa va spuna un psiholog ce este de facut.
[url=http://www.99poze.ro/p/1c70f26a99c8b9feac9b79a6e73004f5.jpg]trantitul pe jos[/url]

Ultima modificare efectuata de catre morgos adina la 22/03/2009 23:12, modificat de 1 data in total

Data inscrierii: 27/Dec/2007
Vaiiiiiiii fetita mea...dadea cu capul de perete :wall: si nu numai la nervi...uneori de placere sau... cine stie ce era in capusorul ei.Cu rabdare si multa atentie din partea noastra , a reusit sa "uite" sa mai dam cu capul de perete.Cum o vedeam ca se indreapta catre perete ,imediat ii distrageam atentia cu altceva.O zi..doua..sapte..noua pana a uitat :thumbsup:Nici nu vreau sa-mi aduc aminte saracuta..ce tare dadea.. no Sper sa nu revina aceasta "placere".
angela
angela
noi,multumim la dumnezeu ca nu avem si nici nu am avut astfel de reactii.Singura "criza" o avem cand facem treaba mare . Si pe aia o avem din cauza constipatiei si de faptul ca a ajuns sa fie speriata cand face si atunci urla si plange tare.De chestia asta nu stiu cum sa scap ca de deja dureaza de ceva vreme.
lili

console Mai Angela....problema asta o are si Denisa..de la cateva luni.Acum s-a mai reglat insa zilnic mananca 1 mar, bea sucul a 2 portocale si seara supica obligatoriu.
angela
angela
draga lili noi avem problema asta cam de 1an si jumatate si nu sa reglat chiar de loc .Am ajuns chiar si la laxative trimise din canada.Supa si fructe mananca in fiecare zi dar dupa spusele medicilor de aici ea are un tranzit mai lenes.Ar face la 2 zile dar la noi a aparut si "constipatia psihica" care este un obstacol mai greu de trecut.Dar cred ca am trecut de la un subiect la altul aici fiind vorba despre trantit si crize facute de copii.Daca vrei sa mai discutam pe acest subiect pune-mi intrebari la jurnaluldianei si anume la topicul "ingerasu".PA
angela
angela
draga lili noi avem problema asta cam de 1an si jumatate si nu sa reglat chiar de loc .Am ajuns chiar si la laxative trimise din canada.Supa si fructe mananca in fiecare zi dar dupa spusele medicilor de aici ea are un tranzit mai lenes.Ar face la 2 zile dar la noi a aparut si "constipatia psihica" care este un obstacol mai greu de trecut.Dar cred ca am trecut de la un subiect la altul aici fiind vorba despre trantit si crize facute de copii.Daca vrei sa mai discutam pe acest subiect pune-mi intrebari la jurnaluldianei si anume la topicul "ingerasu".PA
lili

Mai scriu odata si gata :-P de la cateva luni de zile voiam sa spun Denisa se constipa cam des...de pe la 7 luni.....acum e mai bine dar nu-i dau laxative
angela
angela
POTI SA SCRI MAI MULTE CA NU TE CEARTA NIMENI.NOI SUNTEM SI CU LAXATIVE PENTRU Că LA NOI E GRAVA SITUATIA , INCLUSIV CU FIXURI ANALE,DE AICI SI URLETELE SI PLANSUL . DAR HAI TOTUTSI SA NE MUTAM CU DISCUTIA LA JURNALELE COPIILOR DEOARECE FETELE NOASTRE SEAMANA MULT LA REACTI SI AM AVEA NUMEROASE DE DISCUTAT.ASTA DACA NU CUMVA ITI ESTE GREU SA SCHIMBI TOPING-URILE.
trantitul pe jos
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje