|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt

| Data inscrierii: 07/Dec/2006 |
| Mesaje: 841 |
| Localitate: Galati |
|
 |
Gabriel as vrea sa imi explici despre aceste turte ce reprezinta ele...sunt facute din faina alba si apa...se inmoaie aceasta turta intr-un sirop facut cu zahar si esentii de vanalie,portcala etc si apoi se ung cu nuca amestecata cu zahar...apoi cu o zi inainte de craciun se dau de pomana...
eu le fac in fiecare an dar nu stiu ce reprezinta...au vreo semnificatie?...se pot face si inainte de aceasta ocazie?...e cam banala intrebarea dar daca stii ceva, raspunde-mi.
|
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim.
|
|
gabriel

| Data inscrierii: 09/Dec/2007 |
| Mesaje: 50 |
|
|
 |
Raspunsul e mai mult personal.N-am cercetat explicarea acestor traditii.
Se mai numesc ''scutecele''intre care se pun fel de fel de ingrediente mai dulci sau mai aromate. Pe de o parte pot reprezenta umanitatea Mantuitorului Hristos sub care s-a ascuns Dumnezeirea Lui[aici sunt multe de spus dar nu acum], pe de alta parte reprezinta dragostea crestinului vis-a-vis de indiferenta lumii de atunci de a-i pregati un loc pt. a se naste.[ma refer la daruirea acestora]
D.p.d.v. duhovnicesc ele ar putea reprezenta pregatirea sufletului fiecarui crestin ortodox pt. a-L primi pe Hristos ca sa se nasca in el.Stim ca Hristos s-a salasluit in inima omului la Botez ,dar putem vorbi de o permanenta nastere si de o permanenta pregatire prin despatimire, spovedanie, smerenie etc.De ce?Pt. ca toate cele rele din inima ies.[vezi urm.]
|
|
|
|
gabriel

| Data inscrierii: 09/Dec/2007 |
| Mesaje: 50 |
|
|
 |
E interesanta originea cuv.''Craciun''. Ne spunea prof. de ebraica ca ar insemna ''Mantuitorul striga''.De unde? ...Din inima .Dar din cauza patimilor care ''urla'' in inima noastra noi nu mai auzim glasul bland si dulce al Mantuitorului: ''Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi''.Ne ostenim pt. trup si ne impovaram cu pacate.
|
|
|