![]() |
| vreau o bucatareasa |
|
iris
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
eu fac supe multe ,irinei ii plac ,cu taitei cu galuste ,sarmale,am facut acum nu demult iahnie de fasole, seara le fac macaroane cu branza,peste fac si eu dar nu la cuptor mai fac snitele ,ciorbe,si......nu mai imi vine nimic in minte acum....poate mai dati si voi idei....cred ca ne-ar agață bine sa vina fiecare cu cate o sugestie
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| imi place titlul-vreau o bucatareasa |
|
iuliana
![]()
|
poate ar trebuie sa trec aceste randuri la "loc pentru ura!", eu am ceva ceva...nu e bucatareasa, dar e bucatar, si inca unul f bun...
Logodnicul meu gateste minunat-e forma lui de a ma ajuta, tinand cont ca eu ma impart intre facultate si lucrul cu copilasul.. De exemplu cumplit de mult imi place...nu stiu ce nume poarta...da va zic ce face: Intr-un vas de sticla termorezistent pune fleicute de carne taiate subtiri ca la snitel (nu conteaza de ce e carnea-cea de pui-dezosata, si se face mai rpd)..atatea bucati cat sa acopere fundul vasului... Urmeaza cartofi taiati rotunzi, nu foarte grosi, un înveliș care acopera carnea, dupa care rade din ambudenta cascaval, peste se mai poate pune alt strat subtire de cartofi si inca unul de cascaval, la alegere, dar se va coace mai greu. Peste se adauga un sos preparat din bulion ardei/rosii-de care aveti si va place si mirodenii/condimete dupa gustul fiecaruia-lui ii place picant asa ca pune-nu se incurca-piper, tarhon, maghiran-de toate. Mie imi place mult aroma busuiocului. Bineinteles si un pic de apa pentru a dilua acest sos Totul merge la cuptor cam pt 1ora jumate...nu trebuie sa fie la foc prea mare, potrivit se verifica din cand in cand sa nu scada de tot zeama, ca sa nu ardeti papica sper sa va placa daca o sa incercati si bineinteles, va urez pofta buna |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
cineva mi-a promis ca posteaza reteta pt papanasi......
sunt in pana de idei in ce priveste mancarea!HELP! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
m-ai zapacit de cap tu,ani
hai ca ti-o scriu PAPANASI 1/2 branza de vaci 3-4 linguri de zahar( dupa gust) 2 oua intregi 3 linguri de gris amestecate toate bine,bine,bine se modeleaza cu mana bile de marimea dorita si se arunca in apa care fierbe.Se lasa sa fiarba pana aproape isi dubleaza marimea,se scot intr-o strecuratoare si separat se caleste un 1/4 pesmet cu putin ulei.Se dau prin pesmet papanasi si se servesc cu zahar deasupra. Sper ca ati priceput !!! POFTA BUNA ps:va recomand ca branza sa fie mai uscata ca de nu trebuie sa puneti mai mult gris si atunci se intaresc.Daca o cumparati din comert va recomand cea de napolact la punga de 1/2 sau de coltesti la cutie. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Budinca de spaghette
Un colet de spaghette ( de obicei iau din acelea de Pambac-500g) ,300 de g de sunca presata ( sau indiferent ce fel de sunca) 100 g de cascaval ,un pic de margarina , smantana 200 gr , un ou , sare dupa gust. Spaghettele se fierb 8 minute, cu sare , se lasa acoperite inca 2 minute , apoi se strecoara si se spala cu apa rece, se pun intr-un castron mare . Sunca se taiefelii subtiri si apoi cubulete , la fel cascavalul se taie in cubulete. oul se separa , albusul se bate spuma . Toate acestea , adica sunca , cascavalul , albusul spuma si galbenusul ,smantana , se toarna peste spaghete in castronul mare si se amesteca bine de tot cu o lingura si se mai pune sare , dupa gust . Apoi totul se pune intr-un vas de yena , uns cu margarina, la cuptorul cu microunde , timp de 15-20 de minute . Daca vreti puteti sa mai puneti un pic de smantana deasupra . |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
BUDINCA DE MACAROANE
INGREDIENTE: 500 gr macaroane 500 gr branza de vaci 50 gr smantana 100 gr unt sau margarina 30 gr faina 500 ml lapte 50 gr zahar 6 oua pesmet SOS: 3 galbenusuri + 30 gr faina + 50 gr zahar + 500 ml lapte - se fierbe pana se ingroasa putin 500 gr branza de vaci se amesteca cu 3 oua si 50 gr smantana se aseaza in tava unsa si tapetata cu pesmet : 1. macaroanele fierte separat 2.branza preparata cu oua si smantana 3. sosul deasupra la cuptor 15-20 min foc mic |
||||||||||||
|
_________________ E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE |
|||||||||||||
| vreau o bucatareasa |
|
||
|

sunt in pana de idei in ce priveste mancarea!HELP!