Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
ASOCIATII
ANDREIAS
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
ANDREIAS
Data inscrierii: 16/Ian/2007
Raspunde cu citat (quote)
S-au infiintat tot mai multe Asociatii care sa vina in sprijinul acestor copii atat in Bucuresti cat si in tara (unele dintre cele mai cunoscute sunt:
din Bucuresti:
- Centrul Sf. Margareta,
- Centru Horia Motoi
din Timisoara:
-Casa Faenza

In sprijinul persoanelor cu autism dar si a familiilor acestora vin de asemenea:
- F.P.A.R. (Federatia pentru Persoane cu Autism din Romania),

-Organizatia „Autism Romania – Asociatia parintilor copiilor cu autism” , infiintata in septembrie 2001 si membra a Organizatiei Internationale Autism – Europe din martie 2002.

- A.N.C.A.A.R. (Asociatia Nationala pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania), organizatie nonguvernamentala, infiintata la 04. 01. 1991 si reorganizata la 23. 03. 2001 are o mare contributie prin serviciile sale: de informare si consiliere a familiei. de consiliere juridica, de asistenta sociala, activitati educationale, activitati socio-culturale.

ASOCIATII ASOCIATII
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
CRISTALANGEL
CRISTALANGEL
Data inscrierii: 08/Mar/2007
Si eu am infiintat o Asociatie la Brasov care se numeste "UN ALT MOD DE A FI"si stiu ca mai sunt astfel de asociatii si in alte judete.Noi ar necesită sa ne unim intr-o Confederatie si sa luptam impreuna pt drepturile copiilor nostri.Inca nu se stiu f.multe lucruri despre autism mai sunt in continuare f.multe persoane care cred ca a fi autist inseamna a fi surd.Unde's multi tăria creste ,mobilizare ne trebuie noua ;trebuie sa iesim "in fata"si sa ne facem auziti si vazuti- copii nostrii sunt cetateni ai acestei tari cu drepturi egale cu ceilalti si noi "normalii"( dupa tiparele lor de normalitate)TREBUIE SA LUPTAM ca drepturile lor sa fie respectate.E obositor si frustrant sa alergi din gradinita in gradinita si din scoala in scoala si sa te rogi sa-ti fie primit copilul tau "diferit"si raspunsul sa fie negativ.Pur si simplu le este refuzat un drept al lor acordat prin lege.Asta trebuie facut SA NE UNIM ca sa putem schimba ceva.Este important sa vorbim intre noi (pt. ca vorbim aceeasi limba si toti ne lovim de aceleasi probleme)dar la fel de important este sa-i atragem si pe "novici"sa le facem cunoscute problemele noastre si cat este de greu sa fi parinte de copil special.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
daniela
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
daniela
Data inscrierii: 05/Mar/2007
Si in Cluj-Napoca exista o asociatie infiintata de cateva mame de copii cu autism. Se numeste Autism Transilvania, a fost infiintata in vara lui 2006 si a avut deja cateva actiuni in sprijinul copiilor cu autism si al familiilor lor.
In plus, in Cluj functioneaza si un grup de suport pt mamele copiilor cu autism, grup ce se intalneste lunar.

Numai bine,
daniela

P.S. daca pe forum mai exista mame din Cluj, ne puteti contacta
sa nu va suparati ca voi fi un pic rautacioasa
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
aceste fundatii, ong-uri, centre in principiu sunt binevenite..dar nu pot sa nu va intreb de ce sunt asa inchise si reticente?
eu in dorinta de a obtine ceva mai multa experienta, a invata si a ajuta am incercat sa fac voluntariat la o astfel de fundatie, culmea-in orasul natal, si nu as putea spune macar ca mi s-a inchis unsa in nas,, care usa?m-au expediat la tel, ca voluntari sa vina la vara, acum au alte probl mai import...fara sa ma vada, sa ma cunoasca...etc..nu mi se pare atitudine potrivita...totusi in perspective imi doresc si invat in acest sens sa devin psihopedagog-daca centrele resping astfel de oameni, at cu cine vor ei sa lucreze?

daniela
daniela
Data inscrierii: 05/Mar/2007
iuliana a scris:
aceste fundatii, ong-uri, centre in principiu sunt binevenite..dar nu pot sa nu va intreb de ce sunt asa inchise si reticente?
eu in dorinta de a obtine ceva mai multa experienta, a invata si a ajuta am incercat sa fac voluntariat la o astfel de fundatie, culmea-in orasul natal, si nu as putea spune macar ca mi s-a inchis unsa in nas,, care usa?m-au expediat la tel, ca voluntari sa vina la vara, acum au alte probl mai import...fara sa ma vada, sa ma cunoasca...etc..nu mi se pare atitudine potrivita...totusi in perspective imi doresc si invat in acest sens sa devin psihopedagog-daca centrele resping astfel de oameni, at cu cine vor ei sa lucreze?

Iuliana,
inteleg ca experienta ta nu a fost tocmai placuta, dar vreu sa cred ca nu peste tot e asa......

O zi buna tuturor,
daniela
si eu vreau sa cred asta
iuliana
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
va urma o perioada in care voi mai bate si la alte usi, aici in Bucuresti, in speranta ca una se va deschide, poate ca lor li se pare abuziv, ca incercam sa invatam/sa facem practica in acest mod...dar noi cum altfel am putea invata?..este un domeniu in care e trebuință de multa experienta cu copii cat mai diversi...si nu stiu cum altfel as reusi sa o capat..nu de alta da ce am vazut in scoala speciala de la practica nu m-a impresionat...

vali
Data inscrierii: 02/Feb/2007
Imagini dintr-o revista la "modele de lucru" cu copii cu autism la Fundatia Cristi's Outreach si modelul Kindermusik din Barlad.

http://www.impreuna.arts.ro/reviste/impreuna_septembrie2006.pdf

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje