![]() |
| ASOCIATII |
|
CRISTALANGEL
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Si eu am infiintat o Asociatie la Brasov care se numeste "UN ALT MOD DE A FI"si stiu ca mai sunt astfel de asociatii si in alte judete.Noi ar necesită sa ne unim intr-o Confederatie si sa luptam impreuna pt drepturile copiilor nostri.Inca nu se stiu f.multe lucruri despre autism mai sunt in continuare f.multe persoane care cred ca a fi autist inseamna a fi surd.Unde's multi eficacitatea creste ,mobilizare ne trebuie noua ;trebuie sa iesim "in fata"si sa ne facem auziti si vazuti- copii nostrii sunt cetateni ai acestei tari cu drepturi egale cu ceilalti si noi "normalii"( dupa tiparele lor de normalitate)TREBUIE SA LUPTAM ca drepturile lor sa fie respectate.E obositor si frustrant sa alergi din gradinita in gradinita si din scoala in scoala si sa te rogi sa-ti fie primit copilul tau "diferit"si raspunsul sa fie negativ.Pur si simplu le este refuzat un drept al lor acordat prin lege.Asta trebuie facut SA NE UNIM ca sa putem schimba ceva.Este important sa vorbim intre noi (pt. ca vorbim aceeasi limba si toti ne lovim de aceleasi probleme)dar la fel de important este sa-i atragem si pe "novici"sa le facem cunoscute problemele noastre si cat este de greu sa fi parinte de copil special.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
daniela
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Si in Cluj-Napoca exista o asociatie infiintata de cateva mame de copii cu autism. Se numeste Autism Transilvania, a fost infiintata in vara lui 2006 si a avut deja cateva actiuni in sprijinul copiilor cu autism si al familiilor lor.
In plus, in Cluj functioneaza si un grup de suport pt mamele copiilor cu autism, grup ce se intalneste lunar. Numai bine, daniela P.S. daca pe forum mai exista mame din Cluj, ne puteti contacta |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| sa nu va suparati ca voi fi un pic rautacioasa |
|
iuliana
![]()
|
aceste fundatii, ong-uri, centre in principiu sunt binevenite..dar nu pot sa nu va intreb de ce sunt asa inchise si reticente?
eu in dorinta de a obtine ceva mai multa experienta, a invata si a ajuta am incercat sa fac voluntariat la o astfel de fundatie, culmea-in orasul natal, si nu as putea spune macar ca mi s-a inchis unsa in nas,, care usa?m-au expediat la tel, ca voluntari sa vina la vara, acum au alte probl mai import...fara sa ma vada, sa ma cunoasca...etc..nu mi se pare atitudine potrivita...totusi in perspective imi doresc si invat in acest sens sa devin psihopedagog-daca centrele resping astfel de oameni, at cu cine vor ei sa lucreze? |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
| Re: sa nu va suparati ca voi fi un pic rautacioasa |
|
daniela
![]()
|
Iuliana, inteleg ca experienta ta nu a fost tocmai placuta, dar vreu sa cred ca nu peste tot e asa...... O zi buna tuturor, daniela |
||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
| si eu vreau sa cred asta |
|
iuliana
![]()
|
va urma o perioada in care voi mai bate si la alte usi, aici in Bucuresti, in speranta ca una se va deschide, poate ca lor li se pare abuziv, ca incercam sa invatam/sa facem practica in acest mod...dar noi cum altfel am putea invata?..este un domeniu in care e nevoie de multa experienta cu copii cat mai diversi...si nu stiu cum altfel as reusi sa o capat..nu de alta da ce am vazut in scoala speciala de la practica nu m-a impresionat...
|
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
vali
![]()
|
Imagini dintr-o revista la "modele de lucru" cu copii cu autism la Fundatia Cristi's Outreach si modelul Kindermusik din Barlad.
http://www.impreuna.arts.ro/reviste/impreuna_septembrie2006.pdf |
||||||||||||
|
_________________ Bogdan, august 2002, autism infantil, face ABA la "Cristi's Outreach Foundation" |
|||||||||||||
| ASOCIATII |
|
||
|