![]() |
| DAR SE JOACA? |
|
anasperanta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
In privinta jocului depinde de la copil la copil Crina nu e o prea amatoare sa se joace cu copii,in schimb se tine dupa ei si ii place sa fie in compania lor,nu stie sa coopereze....singura se joaca foarte mult cu maimutoi,papusi...am incercat sa ii arat cum se joaca cu o papusa si i-am aratat ce poate face cu ea ,bineinteles ca ea tipa nu ma vroia in compania ei,dar am insistat sa-i arat.La inceput nu vroia sa se uite,dar ma maimutaream cu glasul si ea ma privea... i-am atras atentia,am infasat papusa,am pus-o pe picioare,i-am dat sa manance....si a invatat, face singura acest lucru...tare mie draga cand o vad ca se comporta ca toate fetitele...dar minunea nu tine mult timp.Dar inceputul e bun,deci se poate.
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
Beba
![]()
|
cu lego, piese de construit, se joaca?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
A fost o perioada cand Crinuta nici macar nu se uita la ele,vroia doar sa le desfaca sau sa le tranteasca....am facut o pauza de 3 luni si am incercat din nou...si surprize...i-a placut....a creat pana sus ,pana ce le-a consumat pe toate,dar apoi le-a aruncat pe jos....s-a amuzat.... :-/ ....acum eu sant multumita ca poate si acest lucru cu aruncatul am incercat sa o opresc....si daca ii spun eu sa nu le mai arunce a ascultat dar in lipsa mea tot ce stie ea face.... :-)
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
Beba
![]()
|
Oricum, oricarui copli ii plac zgomotele. Fiul meu lua doua piese si le batea una de alta de innebuneam; fugea cu ele prin casa (ca il fugaream eu!! :-D ) si le batea!
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
iris
![]()
|
Irina a avut o perioada in care s-a jucat enorm de mult cu lego.....construia intr-una...si pe verticala si pe orizontala...construia, l-e strica si o lua de la capat...le punea pe culori ,pe marimi,si facea tot felul de forme....uneori stateam si ne miram si noi de ceea ce facea.Acum i-a mai trecut,cred ca s-a plictisit de ele,nu le-a mai folosit demult.Mos Craciun i-a adus un bebe de jucarie si uneori se joaca cu el...am surprins-o chiar dandu-i pupic si invelindu-l....eu cred ca e mare lucru...s-a schimbat tare mult in ultimul timp si asta ma face sa fiu si mai optimista...poate ca nu e chiar totul pierdut ... :-)
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Beba
![]()
|
Niciodata nu ai voie sa renunti.
Am sa va spun ce mi-a povestit RADU GHEORGHE, prof univ. care s-a ocupat de copii cu dizabilitati: cu multi ani (in urma in comunism) a plecat in Danemarca intr-un schimb de experienta. Intr-un centru de recuperare, printre ființele tratate si "terapizate" acolo, au vazut intr-o camera un copil intins pe un pat (saltea) care plutea pe apa; pe un fond muzical deosebit, copilul era inconjurat si de un joc de lumini (orga de lumini) exceptional. Profului i-a picat fata si l-a intrebat pe colegul lui strain: "- Am inteles, fiecare invata cate ceva aici, dar copilul acesta...?" Colegii straini au zambit: "-Si el invata!" "- Ce invata?! e leguma, nu se misca!" "- Invata sa fie fericit!" i s-a raspuns profului roman Avem numeroase de invatat!! Va vor numai bine! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| DAR SE JOACA? |
|
||
|