Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
DAR SE JOACA?
iuliana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
Tema "jocului" la copiii cu autism este una suficient de delicata, pentru că pentru ei "jocul" este un target îndeajuns de greu de atins. Este un program care trebuie invatat ca oricare altul căci nu apare spontan si nu decurge normal asa cum se intampla la majoritatea copiilor. Pentru ca nu stiu cu ce sa isi umple timpul, stiut fiind faptul ca activitea principala a copilului este "jocul", in lipsa acestei înfățișări de activitati vom intalni la copiii cu autism multe stereotipii, autostimulari de tot felul, "mici obsesii" pentru obiecte, activitati, multa rutina si nevoia de ordine...de aceea multi pot face o adevarata pasiune pentru cifre si numerotatie, pot fi pasionati de litere si sa invete scris/cititul inainte de vreme. Este datoria noastra sa ii invatam sa se joace. Chateau sustinea o ideea conform careia un copil care nu stie sa se joace va ajunge un adult care nu va sti sa gandeasca...pentru ca prin intermediul jocului se pot face numeroase achizitii, dintre care cea mai importanta este limbajul...Asa ca sa nu uitam sa fim copii pentru a sti sa ne jucam si sa ii invatam sa se joace pe copii nostri.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
In privinta jocului depinde de la copil la copil Crina nu e o prea amatoare sa se joace cu copii,in schimb se tine dupa ei si ii place sa fie in compania lor,nu stie sa coopereze....singura se joaca foarte mult cu maimutoi,papusi...am incercat sa ii arat cum se joaca cu o papusa si i-am aratat ce poate face cu ea ,bineinteles ca ea tipa nu ma vroia in compania ei,dar am insistat sa-i arat.La inceput nu vroia sa se uite,dar ma maimutaream cu glasul si ea ma privea... i-am atras atentia,am infasat papusa,am pus-o pe picioare,i-am dat sa manance....si a invatat, face singura acest lucru...tare mie draga cand o vad ca se comporta ca toate fetitele...dar minunea nu tine mult timp.Dar inceputul e bun,deci se poate.

Beba
Data inscrierii: 30/Dec/2006
cu lego, componente de construit, se joaca?
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privat
anasperanta
anasperanta
A fost o perioada cand Crinuta nici macar nu se uita la ele,vroia doar sa le desfaca sau sa le tranteasca....am facut o pauza de 3 luni si am incercat din nou...si surprize...i-a placut....a produs pana sus ,pana ce le-a consumat pe toate,dar apoi le-a aruncat pe jos....s-a amuzat.... :-/ ....acum eu sant multumita ca poate si acest fapt cu aruncatul am incercat sa o opresc....si daca ii spun eu sa nu le mai arunce a ascultat dar in lipsa mea tot ce stie ea face.... :-)

Beba
Oricum, oricarui copli ii plac zgomotele. Fiul meu lua doua componente si le batea una de alta de innebuneam; fugea cu ele prin casa (ca il fugaream eu!! :-D ) si le batea! :-P
iris
iris
Irina a avut o perioada in care s-a jucat enorm de mult cu lego.....construia intr-una...si pe verticala si pe orizontala...construia, l-e strica si o lua de la capat...le punea pe culori ,pe marimi,si facea tot felul de forme....uneori stateam si ne miram si noi de ceea ce facea.Acum i-a mai trecut,cred ca s-a plictisit de ele,nu le-a mai întrebuințat demult.Mos Craciun i-a adus un bebe de jucarie si uneori se joaca cu el...am surprins-o chiar dandu-i pupic si invelindu-l....eu cred ca e mare lucru...s-a schimbat tare mult in ultimul timp si asta ma face sa fiu si mai optimista...poate ca nu e chiar totul pierdut ... :-)
Beba
Beba
Niciodata nu ai voie sa renunti.
Am sa va spun ce mi-a povestit RADU GHEORGHE, prof univ. care s-a ocupat de copii cu dizabilitati: cu multi ani (in urma in comunism) a plecat in Danemarca intr-un schimb de experienta. Intr-un centru de recuperare, printre persoanele tratate si "terapizate" acolo, au vazut intr-o camera un copil intins pe un pat (saltea) care plutea pe apa; pe un fond muzical deosebit, copilul era inconjurat si de un joc de lumini (orga de lumini) exceptional. Profului i-a picat fata si l-a intrebat pe colegul lui strain:
"- Am inteles, fiecare invata cate ceva aici, dar copilul acesta...?"
Colegii straini au zambit: "-Si el invata!"
"- Ce invata?! e leguma, nu se misca!"
"- Invata sa fie fericit!" i s-a raspuns profului roman
Avem numeroase de invatat!!
Va vor numai bine!
DAR SE JOACA?
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum