![]() |
| paul |
|
Laurana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Buna Ela!Ma bucur tare mult ca ai intrat pe site.Pe mine m-a ajutat cand am gasit acest forum ,si ma ajuta sa merg mai departe atunci cand cad ,ma ajuta experienta altor mamici .Fii sigura ca vei gasi aici pe langa informatii,si multe prietene. BINE AI VENIT!
|
||||||||||||
|
_________________ Cunoasterea cauzelor ne va ajuta sa intelegem si sa actionam in consecinta. |
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
Buna,Ela,bine ai venit printre noi!
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
rodicac
![]()
|
Bine ai venit
![]() |
||||||||||||
|
_________________ rodica http://raul-cosmin.blogspot.com/ |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Ela, esti in locul corespunzător pentru dialog , sfaturi , sprijin , tot ce ai nevoie ...
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
ela
dupa cum ai obs sunt mamici din buzau care deja se intalnesc sau vorbesc telefonic poti sa iei legatura cu ele si sa vorbiti de asemenea poti sa pui intrebari aici pe forum si mamicile mai experimentate sau nu numai iti vor da sfaturi poti sa ne spui daca-i dai si tratament lui paul , daca este incadrat intr-o forma de invatamant , etc. |
||||||||||||
|
_________________ E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE |
|||||||||||||
|
ela
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
buna! din nou. multumesc pentru primirea voastra!
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
paul frecventeaza datorita unei bune educatoare, o gradinita de masa.
avem probleme in ceea ce priveste statul la masuta si participarea, bineinteles, la activitati.noi luam tratament alopat din pacate.din cate am citit pe aici am observat ca majoritatea copiilor vistri au tratament homeopat. datorita rodicai m-am decis ca in vara sa mergem si noi la acest doctor si sa incercam aceasta cale. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
buna din nou.Eu sunt una din mamicile care a inceput tratamentul homeopat de curand.Pana in noiembrie 2009 am avut tot felul de tratamente alopate care doar ii dadeau stare de agitatie,nimic altceva.Pe mine cel mai tare ma speria costurile consultatiei si ale remediilor,auzisesem ca e ff scump,dar nu e asa.In decembrie am inceput tratamentul homeopat prescris de dr Naghiu si iti pot spune cu mana pe inima ca sunt multumita.Copilul meu e mai linistit de cand am inceput acest tratament si a inceput sa inteleaga mai multe.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
sincer si eu m-am gandit ca o sa coste ceva, dar problema mea este administrarea acestor medicamente.m-am gandit ca la vara o sa fie momentul prielnic fiindca am mai mult timp liber si voi reusi sa respect programul.vreau sa-i mai domoleasca agitatia pe care o are mai tot timpul
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
Acest remediu nu-l faci doar pe parcursul unei veri.Eu am lucrat pana la inceputul lui martie full-time,aproape toata ziua eram plecata.Asa ca mi-am facut grafic si i-am instruit pe cei din casa cum sa-i dea remediile.Cu cat incepi mai devreme cu atat mai bine.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
as vrea macar sa-l fac eu sa accepte aceste medicamente, sa fie sub supravegherea mea directa si continuarea vine de la sine odata ce el va asimila acest comportament si ma refer la luarea acestui tratament. din cate am inteles la inceput este mai nervos si n-am vrea s-o terorizam pe educatoare si pe copiii din grupa.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
nico_g
![]()
|
Probabilitatea sa nu ia remediile este extrem de mica, pentru ca sunt niste granule mici, cu gust dulce, fara niciun miros, aroma sau alte caracteristici ce ar putea sa il faca sa nu le ia. Daca nu vrea sa le ia din capac (de exemplu, copilul meu nu a vrut foarte mult timp sa le ia din capacel, temandu-se ca ii dau altceva, nu avea incredere ce ii dau, vroia sa puna mana si nu e voie, simtea probabil ca nu are control asupra situatiei), poti sa i le dai intr-o lingurita de plastic sau dizolvate in putina apa. Sigur le va lua. De agitatie sa nu te temi, uneori apare dupa un timp, nu de la primele remedii, nici nu apare la toate remediile, nu dureaza mult, iar dupa agitatie apare o perioada de evolutie buna care te face sa uiti agitatia... Daca te gandesti sa incepi la vara, poate e bine sa discuti cu medicul inca de acum, pentru ca e posibil sa nu te programeze imediat. Lista de asteptare e lunga...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
rodicac
![]()
|
Sa nu-ti fie teama in privinta tratamentului ai sa vezi va fi bine vom fi alaturi de tine in cazul in care ai intrebari dai un telef.sau scri un mesaj pe forum si te vom indruma iti voi trimite nr. de telefon a domnului doctor pe mes si adresa de mail daca nu le ai. te pup si mai vorbim.
![]() |
||||||||||||
|
_________________ rodica http://raul-cosmin.blogspot.com/ |
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
buna si va multumesc pentru sprijin si sfaturi rodica si nico. o sa incerc sa sun saptamana viitoare pe doctor sau poate asteptam sa treaca pastele. noi am facut o boacana asa ca de sarbatori: paul a cazut din pat si s-a lovit la picior. am fost la ortopedie am facut radiografia si nu-i nimic grav, doar niste vene incalecate sau ceva de genu. l-am tras cu gel, i-am pus in randuri rivanol, ceapa zdrobita, am fost la tara sa-l traga o femeie care chipurile are gemeni si are leac, degeaba el nu pune piciorul jos(merge pe genunchi).ii este frica de durere, cred.e mai smiorcait ca nu poate alerga ca un titirez.
mai are cineva probleme cu mersul pe varfuri? cum ati reusit sa-l faceti sa mearga normal? |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
imi pare rau de el ca a cazut,saracutu'.
o problema destul de des intalnita la copii cu autism ' mersul pe varfuri' eu nu am avut problema asta , dar uneori se prosteste si merge pe varfuri de alergat ,alearga pe varfuri dar cred ca asa e natural ..... cunosc parintii care au fost la medici ortopezi pt asta si le-a dat ghete speciale , nu stiu întocmai daca paul are nevoie de ghete doar un control la ortoped te poate lamuri dar cred ca deja ai facut-o ,daca ai fost la ortoped cu durerea de la picior atunci sigur ai pus si aceasta problema daca nu are nevoie de ghete atunci doar corectat verbal din 2 in 2 min NASOL ,nu hai ca sigur mai primesti si alte sfaturi de la mamici si hotaresti tu |
||||||||||||
|
_________________ E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Daca puiul tau are o entorsa , nici nu te mira ca nu pune piciorul jos , pentru ca il doare . Andreea mea , cand era mica , a facut foarte numeroase entorse si cate o saptamana refuza sa mearga , asa ca Paul se comporta cat se poate de firesc . Ai rabdare , o sa-i treaca ...maseaza-l usor cu o crema antinflamatoare si pune-i comprese reci. Cat despre mersul pe varfuri , daca nu e o cauza neurologica (paralizie, spasticitate) ,e caracteristic copilului autist . ACEST MERS PE VARFURI E O DISFUNCTIE SENZORIALA , ADICA O PERCEPTIE DEFICITARA ASUPRA PROPRIULUI CORP IN RAPORT CU CEEA CE-L INCONJOARA. Am vrut sa fiu cat mai explicita, pentru voi , nu stiu daca am si reusit , adica acesti copii au simturile ,,ramase in urma,, nu simt pamantul de sub picioare la fel ca noi , ei nu realizeaza pozitia propriului corp in spatiu ...Toate acestea se pot corecta prin exercitii care sa stimuleze aceste simturi , sarit pe trambuluina, sarit pe o minge ,,de sarit,, (pentru simtul vestibular , raspunzator de controlul pozitiei in spatiu a propriului corp!) Binenteles ca tot momentul copilul trebuie corectat verbal , recompensat ...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
nico_g
![]()
|
Daca se descurca bine cu imitatia, poti sa il inveti sa mearga in pas de mars, sa tropaie, poti sa ii dai niste incaltari cu talpa mai rigida (sa nu ii permita sa merga pe varfuri), mai "sonore", sa il "surprinda" cu ceva, sa ii pui o muzica mai ritmata si el sa tropaie, excelent ar fi sa reuseasca sa mearga chiar pe calcaie... Astea sunt exercitii care se potrivesc oricare ar fi cauza mersului pe varfuri, fortandu-se talpa sa calce cu toata suprafata, dupa un timp "uita" mersul pe varfuri. Un ortoped sau kinetoterapeut ti-ar recomanda mai numeroase "trucuri"... Si pentru entorsa ar f fost normal sa iti recomande ceva tratament. Daca radiografia este normala, asta nu inseamna ca baiatul nu are nimic. Cred ca il doare rau...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
multumesc nico pentru sfaturi.sincer nici nu mai stiu ce sa-i fac copilului meu in privinta mersului. am fost la kineto si am facut cateva exercitii(cu forta, ca au iesit cu urlete) asta pe la 3 ani jumate si bineinteles ca nu ne-a prescris ghetute ci doar exercitii.totul fiind legat de ceea ce implica aceasta boala.am fost de curand la o clinica de recuperare doar pentru consult si ne-a spus ca e tendonul scurt si doar prin exercitii zilnice se poate alungi.lucram cu el...dar SPERANTA E LA DUMNEZEU.
multumesc si angelei. ajunsesem cum ai spus, sa zic chiar din 2 in 2 minute ,pune calcaiul jos.am obosit raspunzand la toata lumea curioasa de pe strada, de ce merge el pe varfuri. acum ne gandim la o pista de alergat.[/url] |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
piciorul este din ce in ce mai bine. il masam bine cu gel.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
buna tuturor! sa va povestesc din ceea ce face paul la aceasta varsta. spune cand vrea ceva, vorbeste fara noima cu jucariile sale, raspunde la intrebari simple - uneori cu ajutor(cateodata se face ca nu aude) si atunci insistam pe intrebare sau uneori raspunde ecolalic. ii plac copiii, cubuletele(construim padurea , magazinul, casa,etc), masinile si extrem mult sa mearga in supermarket.e un copil vesel si ceea ce ne bucura e ca nu mai alearga asa cum o facea acum cateva luni. la gradinita mai avem nereguli in ceea ce priveste statul pe scaunel, in concluzie ascultatul comenzilor. acasa eu lucrez aba cu baiatul meu, o d-na psiholog, dansa lucrand altceva, mai mult logopedie.are cateva stereotipii si anume se uita la maini sau le scutura, mai nou vorbeste despre ce isi aduce aminte sau mai degraba bolboroseste.avem complicații in ceea ce priveste pronuntia consoanelor alaturate, a r-ului.
cu ajutorul lui Dumnezeu reusim sa ne ridicam din momentele mai putin bune si sa mergem mai departe. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Eu una i-am tot zis"pune piciorul jos". saracutza acum cred ca a ramas cu "sechele" ca tot merge cu piciorul apasat cand are multa potență neconsumata seara si se uita la mine apoi ca si cum ar spune "vezi cum apas, e bine?" habar n-am daca am facut bine sau rau,,,
Trebuie sa-i iau alta minge de sarit ca cea pe care i-am luat-o e cat ea de mare-avem 3 ani- si nu poate decat sa se puna cu burta pe ea sau s-o tarasca dupa ea Sper ca acum sa nu-i iau prea mica...oare cate "standarduri" de mingi dinastea sunt? |
||||||||||||||
|
_________________ http://soferderomania.promotor.ro/NoMAD76 |
|||||||||||||||
|
ela
![]()
|
eu fac acelasi lucru, ii spun sa puna talpa jos sau sa mearga frumos, aici avem muuuult de munca.
aseara cand facea gimnastica si masaj cu sotul, cred ca s-a plictisit si i-a zis ,,mi-e foame,,. bineinteles ca si-a primit rasplata pentru faptul ca a vorbit corect. cand lucram la masuta si-l vad ca nu mai avem niciun spor ii spun sa se duca la taica-sau ca sa lucreze cu el, la care el fuge intr-un suflet si-i spune ,,hai tata,lucam,,. prin astea parca ne unge sufletul , ne multumeste si ne intareste ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
rodica bz
![]()
|
buna, ela.si eu sunt tot din zona buzaului si am o fetita de 3 ani si jumatate, diagnosticata cu tsa. din pacate, si eu lucrez in invatamant si nu am momentul necesar sa ma ocup de oana asa cum ar trebui. nici macar pe forum nu am mai intrat. am si eu o multime de lucruri de invatat, dar timpul asta nu-mi da pace. am inteles ca ai luat legatura cu laura. daca vrei , cere de la ea nr meu de telefon ca nu stiu de ce nu merge sa ti-l las la mesaje private. oricum ,bine ai venit in familia noastra
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
saptamana care vine ma voi duce la terapie, cu paul, la bucuresti. ma rog la Dumnezeu sa fie bine. o sa ajungem si la dr. Naghiu, sunt tare curioasa in privinta asta.
sper sa vin cu vesti bune. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ela
![]()
|
ne-am acomodat destul de bine la terapie, doar luni si-n ultima zi am fost plangaciosi .evolutie semnificativa nu se vede de la ultima evaluare, deci ce fac eu e extrem tare putin javascript:emoticon('
').ne straduim sa gasim pe cineva care se pricepe si-n bani putini .totu-i pana la bani , parca te lovesti de un zid cand auzi cat costa o terapie serioasa pentru ei.imi vine sa urlu cand ma gandesc ca niste hartii ne impiedica sa-i recuperam pe copiii nostri. am intalnit fete la spital care nici macar internet nu-si permiteau, dar de terapie ce sa mai zici...
am fost la dr. Naghiu si am venit cu 9 remedii, dar cred ca antivaccinuri nu mi-a dat, din cate imi spunea rodica, asta pentru ca n-am stiut ca trebuie carnetul cu vaccinurile facute pana acum.avand remediu alopat de 3 ani nu ni l-a scos, banuiesc ca asta ne va lua ceva timp pana scapam de el.cum se numesc antivaccinurile? sper ca introducerea acestor remedii sa decurga fara evenimente neplacute, adica sa nu-i revina plansul excesiv si autoagresiunea. |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| paul |
|
||
|

ela

ca si cum ar spune "vezi cum apas, e bine?" habar n-am daca am facut bine sau rau,,,

').ne straduim sa gasim pe cineva care se pricepe si-n bani putini .totu-i pana la bani , parca te lovesti de un zid cand auzi cat costa o terapie serioasa pentru ei.imi vine sa urlu cand ma gandesc ca niste hartii ne impiedica sa-i recuperam pe copiii nostri. am intalnit fete la spital care nici macar internet nu-si permiteau, dar de terapie ce sa mai zici...