Pagina de start a forumului Copii-cu-autism.MyForum.ro

Copii-cu-autism.MyForum.ro
PROGRAM DE RECUPERARE
Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje
posibile solutii...
iuliana
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
iuliana
Data inscrierii: 11/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
am citit ce ati scris si nu stiu daca toate manifestarile se refera la comportamente autostimulative. Din pacate aceasta manifestare simptom in cazul copiilor cu autism/note autiste va persista toata viata. Important este ca ei sa isi constientizeze aceste manifestari spre a le putea controla cand situatia sociala o cere. Sa va dau cateva exemple din gama baietelului cu care lucrez..:pe langa masturbarea care e frecventa in cazul baieteilor, fluturatul mainilor, tinutul mainilor la urechi, saritul continuu, mersul pe varfuri, inclestari ale dintilor, bagatul degetelor in gura si rosul unghiilor sunt cateva. Exista mai multe cai de abordare. Problema este sa le intelegem cat de cat cauza: ce anume declanseaza aceste manifestari? De fapt de cele mai multe ori sunt frustrari ale faptului ca nu reusesc sa se exprime si sa se faca intelegi. Nu stiu cum sa-si exteriorizeze anumite stari emotive puternice pe care le traiesc, dar nu le inteleg, nu stiu sa le impartaseasca altfel. Deci in acest caz se poate incepe prin a-i invata aceste lucruri. De fapt sunt programele cel mai greu de invatat, dar nu va descurajati, chiar daca dureaza mai mult, cer multa rabdare si vointa din partea tuturor, copii sunt mici luptatori si vor reusi, asta daca cei care lucreaza cu ei, inclusiv parintii stiu de fiecare data sa ii motiveze corespunzator. Se poate merge pe teoria schimbului, atunci cand copilul intelege cat de cat ce i se comunica:"daca tu nu mai faci... eu te voi duce la/iti voi da/ iti voi citi..etc..ce stiti ca ii place ff mult". In cazul in care manifestarile sunt isterice si incearca sa traga atentia in mod negativ: tipete, aruncat, spart, stricat jucarii...zgarieturi si altele in genul..pana acum cea mai eficienta s-a dovedit calea ignorarii totale :"nu stitiu/nu ati vazut/nu ati auzit nimic, nu luati nici o atitudine nici un gest din care sa inteleaga ca v-a impresionat caci daca va observa aceasta marcare va fi o intarire un precedent pentru ca el sa repete aceste manifestari si cu alte ocazii poate chiar mai puternic atunci cand doreste sa obtina ceva". Nu uitati ca majoritatea copiilor au tendinta sa domine, sa doreasca sa conduca, sa impuna propriile reguli, de aceea, chiar daca este greu, NU CEDATI NICIODATA in fata lor, nici la masa, nici la imbracat, la nici o activitate fireasca, atunci cand ei opun rezistenta trebuie sa se loveasca de rezistenta dvs si mai mare.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesaj
anasperanta
anasperanta
Data inscrierii: 07/Dec/2006
Raspunde cu citat (quote)
Am inceput sa invat sa numai cedez....in fata ei....ei ii place sa domine omul,ii lipseste respectul,frica ,intelepciunea,nu stie sa se controleze uneori fara susținerea meu...de exemplu are obiceiul cateodata sa bage mana prin chilotei si sa se scarpine la "duduita"...eu ii spun "ia mana de la duduita"si imediat executa...parca ar stii ca este rusine sa umbli acolo....dar trebuie sa o trezesc eu la realitate...creste mare...o sa se faca domnisoara...ce fac daca in autobuz are chef sa se scarpine....bineinteles ca la fete trebuie sa existe o igiena mai atenta pentru ca sant mult mai sesibile....

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje