![]() |
| despre FOBII... |
| fobii |
|
milo elisabeta
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
draga luana fobiile cred ca sint mai proeminente la ei dar se tot "schimba" bence de ex nu sta solitar in camera cu toate ca sint deschise usile cum ies hop si el mai nou trebuie sa vada cheia de la intrare chear de este inchisa usa o scot din geanta si o pun la vedere. cind era mic nu urca in masina acuma ii place, nu am voie sa-l ating pe epidermă se sterge ca o pisica daca din greseala il ating.daca punga cu dulciuri e desfacuta el nu maninca din ea sau daca i se pare ca este ceva pe mincarea lui
trebuie sa avem rabdare si sa speram ca se rezolva repede ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
danielar63
![]()
|
draga elisabeta ai mare dreptate cand spui ca fobiile se schimba dispar unele apar altele . noi trebuie sa-i ajutam sa treaca peste ele .
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| si rabdarea e solutie,eu as incerca si varianta soc |
|
iuliana
![]()
|
nu sunt f sigura ca la ei chiar ar fi fobii in adev sens, oricum, se poate face desensibilizare, ori prin imitatie, ori sa repete experienta care ii cauza teama pana isi invinge teama si constata singuri ca nu e nimic grav, oricum exemplee cu punga de bomboane si mancarea ma duc cu gandul la fixisme si manierisme care trebuie cumva scoase, e vorba de a avea rabdarea sa il flexibilizati si nu de rabdarea de a astepta sa ii treaca.
In leg cu liftul eu as incerca asa:... Cineva sta jos cu copilul la usa liftului, si altcineva event cu un alt copil se plimba cu liftul sus si jos.. O vreme destul de indelungata, o sapt, 2, 3, o luna fara povestiri, vorbe-copilul, sa vada, sa observa, sa constate.. Apoi urcat si el in lift, impreuna cu pers in care are incredere Mult succes indiferent de calea pe care o alegeti |
||||||||||||
|
_________________ cu respect, iuliana |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Acum aproximativ un an si ceva Andreea mea nu vroia in nici un supermarket , nici in parcare , nu cobora din masina , desi pana atunci fusese dar dintr-o data a deranjat-o ceva . o perioada buna de timp am incercat in fel si chip , intre timp mi-am dat seama ca o deranjeaza cand,,vorbeste tanti la microfon,, zice ca o ,,dor urechile,, , se si acopera la urechi , Treptat , cu mici insistente , a inceput sa accepte spatiile largi si cu lume din supermarket . atunci cand s-a deschis in orasul nostru REAL-ul am profitat , fiind un loc nou , i-am promis ca ii cumpar ceva bun si,,,a intrat . Inauntru de cate ori vorbea cineva la microfon se oprea speriata si-si ducea maiinile la urechi , a trecut si asta , am grija sa-i dau de fapt sa puna in cos tot felu , si mai am grija ca ultimul raion sa fie cel cu napolitanele preferate , asta-i recompensa intodeauna la capatul cumparaturilor . Acum nu mai am probleme doar cand intra in spatii noi , care sunt mari , dar impotrivirea nu mai e ...asa de insistenta , sau cum sa-i zic . Toate trebuie incercate , cu grija si tact , recompensa , trebuie incercat indiferent ce , pana la urma chiar cedeaza daca se conving ca nu e nimic rau...
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
ani
![]()
|
noi avem o problema cu pozele:indiferent ca i le fac cu aparatul sau telefonul incepe sa se agite,sare oricui e langa el in brate si tipa cat poate de tare.I le-am lasat sa se joace cu ele,sa le studieze(nu prea la interesat),le-a bagat in gura,le-a aruncat,dar tot ii e frica sa-i fac poze.Si nu e vorba de 'clicul' de la blit,ca tipa dinainte.Are cineva o solutie pt noi?are o gramada de poze de cand era mai mic,dar acum numai reusesc sa-i fac niciuna.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
anasperanta
![]()
|
asa a fost si crina... aceasi problema fugea de blitul de la poze niciodata nu puteam sa ii fac o poza reusita...acum nu mai e nici o problema chiar sta foarte zambitoare,mai sunt esecuri si acum caci nu sta sa ii faci poze multe dar 1-2 poze le sta cu rabdare...o perioada nu i-am mai facut poze am lasat-o in pace...si acum e dornica...acum realizeaza tare mult ce inseamna o poza si de aceea o apreciaza vrea sa fie "fumoasa".
|
||||||||||||
|
_________________ Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur dar traim Vesnic prin ceea ce daruim. |
|||||||||||||
|
cata_mp
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Pai poate incercati sa faceti poza fara baterie.Poate o sperie tiuitul care(la unele aparate se aude inainte de poza), normal ca tipa inaine.Poate stie ce urmeaza nu trebuie sa apara blitul ca sa tipe.Daca are o fobie, chiar si simpulul fapt ca vede aparatul poate sa o sperie.Puteti sa mai incercati sa ii dati premiu daca sta un pic sa va uitati cu aparatul la ea, apoi prograsiv incercati sa puneti bateriile si sa faceti poza fara blit si tot asa pana introduceti si blitul.Cel mai bine este atunci cand vi se pare ca o sperie ceva sa luati din pripa.Unul din copii a vazut ceva pe balcon si l/a speriat(nu imi dau seama ce), se uita socat, am vazut ca evita se se apropie de geam.am mers tot mai aproximativ cu imitatia pana intru-un moment in care el era prins de ce se intampla la lectie am ciocanit in geam, el a facut instinctiv ca mine si si-a dat seama ca este aproape de balcon.Am mai repetat operatiunea asta cam 7 zile apoi am inceput sa deschidem usa de la balcon pana am intrat acolo.Interventia nu trebuie sa fie brusca si nu trebuie sa o ia ca pe o agrasiune.Spre exemplu aparatul poate fi la imitatie nonverbala sa apese butonul si cand a facut poza sa fie felicitat tare sa ii se distraga atentie de la el apoi,sa se faca poze altor membrii ai familiei(aparatul sa fie întrebuințat in prezenta copilului dar sa nu il vizeze pe el.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Fiemii nu prea i-e frica de nimic...Azi vroia sa ne bagam intr-o parcare intunecoasa mama mama de-abea am plecat de-acolo ce bau bau ce povesti...nu-mi iese nimic
daca e cineva in zona musai sa se joace prinsa cu ea ce "rusine mami" ce "de unde cunosti pe tanti"
Voi cum ati reusit sa-i deprindeti cu mentalitatea de "rusine"? ![]() |
||||||||||||
|
_________________ http://soferderomania.promotor.ro/NoMAD76 |
|||||||||||||
|
cata_mp
Nu conteaza stelutele conteaza cine sunt
![]()
|
Cu unul din copii, am facut un program "Cum se simte/cum te simti?"( nu mai stiu exact cum se numea).Il intrebam: Cum se simte doamna educatoare cand tu il bati pe Iuliam? il lasam pe el sa raspunda liber sa vad daca constientizeaza si apoi ii impuneam eu un raspuns Suparata.Apoi Cum te simti tu cand copiii nu te lasa sa te joci cu ei? etc.Intrebarile vizau comportamente neadecvate ale lui au ale altora si il faceam prin asta sa constientizeze ca si ceilalti au sentimente.Asta se putea pentru ca ajusese la un grad de dezvoltare in care dadea si raspunsuri spontane.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| despre FOBII... |
|
||
|

trebuie sa avem rabdare si sa speram ca se rezolva repede

daca e cineva in zona musai sa se joace prinsa cu ea ce "rusine mami" ce "de unde cunosti pe tanti"