![]() |
| intrebari pentru cadrele didactice din scolile de masa |
|
natasa
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Astazi am fost la DGPC sa duc dosarul pentru comisie si mi-au dat sa completez o fisa "Fisa privind traseul educational". Este pentru întâia data cand primesc asa ceva si poate stie cineva ce trebuie sa fac cu ea si daca poate influenta in viitor orientarea scolara a copilului?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Traseul educational il va completa educatorul de la clasa , in ea va scrie , activitatile pe care le-a desfasurat Bogdan . Noi facem asta de cand eram la gradinita , ,in fiecare an fosta educatoare , respectiv invatatoare scrie acolo despre activitati , comportament achizitii , ea ar trebui sa stie sau sa se informeze . La noi atunci cand primesti aceste acte de la Protectia Copilului , ti se scrie pe fiecare in parte , cu creionul , cine trebuie sa-l completeze . Probabil ai si fisa psihologica ( pentru psihologul care ii face evaluare) , fisa sintetica ( pentru medicul de familie), si noi mai avem si fisa de evaluare continua < completata tot la scoala) , pe langa astea mai e adeverinta medicului si ancheta sociala , acestea sunt actele pentru comisie . La fiecare inceput de ciclu de scoala i se va face copilului o ORIENTARE SCOLARA , , de ex in cls 1 , in cls 5 , tot asa , in care se va recomanda , binenteles cu acceptul parintelui o scoala . Daca Bogdan e la varsta scolara , poate de aceea ti-au cerut aceste acte .Oricum noi le completam anual , pe toate care ti le-am insirat , doar Orientarea nu e obligatorie daca copilul nu schimba ciclul scolar sau de exemplu scoala .
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
natasa
![]()
|
Multumesc Gabi, eu pentru prima data vad fisa asta si nici nu mi s-a explicat ce trebuie sa fac cu ea. Maine ma duc la educatoare sa vad daca a mai completat, daca nu poate reusim amandoua. trebuie sa aiba si o stampila rotunda iar pentru acest lucru trebuie sa ma deplasez la alta gradinita. Am facut dosar anul acesta deoarece am auzit ca s-a mai imbunatatit situatia la autisti adica copilul poate fi incadrat in gr.I chiar daca are un IQ mai mare (psihologul mi-a spus ca nu garanteaza ca s-ar incadra la grad usor). Vedem si noi ce va fi, daca va fi gr. II ai facem cadou comisiei căci susținerea este prea mic ca sa merite osteneala si atatea plimbari. Orientare scolara nu voi mai cere fiindcă un copil care scrie si citeste inainte de a merge la scoala ce orientare poti sa-i dai... decat scoala normala.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
salut natasa! Si eu imi refac dosarul si am primit si eu aceea fisa de care zici tot pt. prima data.Mie mi-a explicat doctorita ce trebuie sa fac cu ea si impreuna cu educatoarea am sa o complectez.Merg in weekend la ea acasa si o facem impreuna dar eu nu m-am ”speriat” de ea.O hartie in plus nimic fascinant , nu incurca cu nimic , ceva trecut cu vederea doar un pic de consum de pasta de pix in plus.Eu termin cu intocmitul dosarului in juma de zi si fisa aceasta ma face doar sa-i fac o vizita educatoarei sau sa vine ea la mine dar asta imi face placere ca ne intelegem foarte bine.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
natasa
![]()
|
Intr-adevar m-am alertat degeaba, din ceea ce am auzit de la alti parinti este doar o foaie in plus la dosar (ca si fisa sintetica). Am speriat-o degeaba pe D-na educatoare care a crezut ca eu urmaresc sa cer profesor de sprijin (cosmarul cadrelor didactice de a avea asistenta la ore).
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
angela
![]()
|
no,ai vazut ca te-ai precipitat deceaba. :oops te-am salutat pe chat,sper ca ai vazut
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| adevarat-o hartie in plus |
|
ju
![]()
|
in cele din urma ajunge sa fie o hartie in plus cu toate ca sincer eu o completez cu constiinciozitate pentru fiecare copil si am in vedere sa fie cat de reala. Din pacate atunci cand se transforma unitatea scolara a copilului cadrele didactice noi nu tin foarte mult cont de ce scrie acolo preferand sa faca o proprie evaluare..asta in legatura tot cu alte evaluari care se pun la acelasi dosar...depinde la persoana la persoana cat de serios lucreaza dar intr-adevar se pare ca nu il influenteaza pe copil prea mult ce sciem noi pe acolo...
...nu spun cat timp mi-a luat pentru toate hartiile alea la un sihgur copil... |
||||||||||||
|
_________________ Cu mult drag si respect, iuli |
|||||||||||||
| intrebari pentru cadrele didactice din scolile de masa |
|
||
|