![]() |
| gradinita Oradea-grupa speciala pt copii cu autism |
|
angela
Nu conteaza stelutele,conteaza cine sunt
![]()
|
Exista in Alba-Iulia un centru de recuperare se numeste care are regim de gradinita cu program prelungit(8-16). Initial cand au iesit actele de la comosie am fost repartizate sa facem recuperare in acel loc.Am fost si am vizitat acel loc si cum spui si tu Camel e dotat cu ce trebui si pt. copii cu astfel de probleme.Eu am fost si eu incantata de dotari si de personal dar am refuzat plenar vazand ce copii sunt acolo.Majoritatea proveneau de la leaganul de copii si dupa cum spune si numele c-am toti se leganau si aveau un comportament mai violent.Am consultat un alt medic neuropsihiatru si mi-a propus daca am posibilitatea sa o duc la o gradinita normala sa o duc acolo ca mai bine sa imita copii normali nu sa ma trezesc ca vine acasa legananduse si ea ca cred ca faceam cu nervi.Exista gradinite ce apartin de biserici facute pt. enoriasi iar eu am gasit una in Alba -Iulia ce apartine de catolici si acolo mi-au acceptat-o fiind intr-adevar copii intre 1.6 si 3 ani care uni dintre ei inca mai au pampers si nu mamanca singuri cu lingurita dar am fost martora la dezvatarea de pampers si invatarea cu lingurita de catre educatoare in numai 2-3 saptamani.Diana merge acolo din luna ianuarie iar acum v-a merge in continuare chiar daca este cea mai mare in grupa ( doar 10 copii) si va ramane si ea la program prelungit ca pana sa dat vacanta am luat-o eu la 12.In tot acest timp sa obisnuit cu copii , cu educatoarea , cu statu la masa , cu participare la activitatile de gradinita.Iar de acum avem obiectiv impreuna cu educatoarea sa invete si ea sa manance singura si sa scapam de pampers.Acasa nu purtam si peste zi la fel dar o pun la veceu din 1-2 ore si face,inca nu cere sa faca ca nu verbalizeaza inca.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
camel
![]()
|
am promis ca revin cu amanunte dupa ce incepe Tudor gradinita la aceasta nou grupa formata la Oradea..pana acum e super..desi noi am lipsit primele 2 zile ca inca eram in carantina de rubeola, miercurea trecuta am intrat direct in grup..mai mult am fost eu zapacita cred decat Tudor, ca el imediat s-a bagat intre copii si a atacat masinile
eu eram zapacita ca mereu mai aparea inca o persoana noua acolo si nu stiam cine ce este....acum in sfarstit sunt lamurita..au 2 educatoare (schimbul 1 si 2), au 2 infirmiere (fiecare cate o zi) si o terapeuta care se ocupa de ei atat in clasa , cat si individual in cabinet, unde va avea si ajutor de la colega ei terapeuta de la alta grupa... deja se vad progrese de la zi la zi..desi efectiv terapia nu au inceput-o in cabinet, ca e perioada de acomodare si evaluare, efectiv mediul si exemplul altora deja da roade..se vede ca merge copilul cu placere, sta zilnic de la ora 8 la 16 (chiar si sambata si duminica el s-a trezit si si-a adus hainele sa plecam la gradi)..interactioneaza cu ceilalti copii cat de cat..mai mult interactioneaza cu adultii, asculta si merge la toaleta.,,si chiar mi-a facut surpriza sa invete sa faca pisu din picioare (ceea ce eu nu am reusit toata vara cu el), e mult mai echilibrat, mai calm..si in mod cert mai obosit...dupa amiaza mai iese putin in parc, "sa-si aminteasca de locurile de demult" si apoi acasa, maninca ceva se mai uita la un desen animat si doarme adânc pana dimineata.. vocalizeaza toata ziua..deocamdata doar lalaielile lui japoneze..dar sambata incidental sau nu deja a zis "tudo" in mod repetat, iar pe taica-sau care era inchis in bucatarie dupa ce a batut la usa l-a strigat "tatu" acum de 2 zile merge f vesel sus la etaj, il imbrac cu hainele de schimb, dar apoi incepe scandalul..ca de 2 zile au fost in vizita cate o ora la clasele de masa grupa mare..si foarte mult le-a palcut la toti (mi-au spus educatoarele ca nu mai voiau sa iasa de acolo) si acum Tudor deja vrea de la întâia ora sa mearga acolo Nu mai lungesc povestea..ca deja intram in poveste buna pt "jurnalul" lui Tudor..ideea era ca pana acum nu regret deloc decizia luata, conditiile super, personalul mai mult decat binevoitor, clasa cu copilasi cam de acelasi indice si doar cu tulburari din spectrul autist, deja cum am spus se vad schimbari in bine pe toate planurile....cand va incepe si terapia in mod intensiv si daca copilul raspunde la ea, va fi totul super bine ca o completare de final..cred ca Tudor s-a si indragostit putin de educatoarea lui de 21 de ani, bruneta, frumusica foc si care-l alinta si-l mangaie si-i face masaj etc..uite asa imi pierd eu fiul de mic, ca mi-l fura altele |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
toate bune cand se termina cu bine . si unde mai pui ca aici va ,,copia,, comportamentul copiilor sanatosi , in fond si la urma urmei asta-i scopul final ...Bine ca te-ai ,,eliberat,,.. ![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Cat e taxa de inscriere?
Trimite-mi te rog MP daca e ;) |
||||||||||||
|
_________________ http://soferderomania.promotor.ro/NoMAD76 |
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
MP nu functioneaza pe forum , si la aceasta gradinita nu este taxa!
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
camel
![]()
|
este gradinita de stat, inscrierea se face pe baza certificatului de handicap si a orientarii scolare; costul mesei zilnice este suportat de Consiliul local Oradea; are program prelungit pana la ora 16 sau chiar 17 daca e cazul
la intrebarea pe care mi-ai pus-o pe alt topic, raspunsul este ca primeste si copii cu pampers, este vorba de o grupa speciala, pentru copii cu nevoi speciale si care sunt intarziati fata de cei normali pe numeroase arii, inclusiv pe porțiunea de autoservire (toaleta in cazul de fata)..exista personal suficient care sa ajute copilul pe toate planurile din ceea ce stiu eu in prezent ambele grupe sunt la capacitate maxima, fiind inscrisi numarul de copii cat e normata grupa..dar se poate vorbi pentru la anul, cand vor fi locuri in ambele grupe, caci o parte dintre copii vor merge la scoala din toamna |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Am intels chestia cu certificatul dar "pe baza orientarii scolare" ce inseamna? E primit orice copil sau ai tu vreo relatie mai speciala ca sa zic asa cu cineva?Intreb si eu, ca stiu dupa ce am pierdut o sarcina cand avea fiimea un an jumatate prin ce am trecut pana am obtinut un loc la o cresa de stat.
Deci taxa e un milion jumatate ca la cresele de stat sau asa cum zice gabi.b? |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Taxa e taxa de gradinita , nu stiu cat e 90 de ron-100 . Certificatul de orientare scolara il obtii de la comisia care iti da certificatul de handicap . Adica la fiecare inceput de ciclu ( inceperea gradinitei-3ani , inceperea scolii primare -7ani , inceperea gimnazioului cls a5a ) ti se elibereaza un astfel de certificat de orientare scolara . La noi in Oradea esti intrebat daca ai vreo preferinta si iti da aceasta orientare in functie de gradi pe care ai ales-o , daca sunt locuri disponibile . Grupele deosebite ale gradinitelor de stat au locuri pentru copiii cu handicap (care au certificat) si pe langa asta , daca incepi grupa mica mai ai necesitate si de aceasta orientare in care va scrie fgradi unde va merge copilul .
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
camel
![]()
|
revin cu precizarea in cazul grupei de la gradi 54..pt grupele unice este gratis..nu se percepe nicio taxa, nici la inscriere, nici lunar...costul hranei zilnice e suportat de consiliul local
eu orientarea scolara am primit-o cand am facut certificatul de handicap...in acea orientare scrie ca datorita diagnosticului, copilul e indrumat spre invatamant particular si se precizeaza si gradinita si grupa, daca parintele spune comisiei ca are o preferinta unde vrea sa inscrie copilul oricum debutantul pas ar fi sa mergi sa discuti cu directoarea unde vrei sa inscrii copilul, sa vezi daca il primeste, iar directoarea de acolo te va indruma ce acte trebuie sa obtii in vederea inscrierii (pe baza diagnosticului de la medicul neuropshiatru, a evaluarii de la psiholog, a certificatului de handicap daca il ai deja, psihopedagogul de la gradi va intocmi o fisa de orientare scolara pe care o va duce la semnat la inspectoarea de la invatamantul special, iar tu vei merge la comisia de la protectia copilului ca sa-ti faca si ei o orientare scolara) |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
N-am stiut ca nu e taxa
, dar e ok . Probabil e aceeasi sustinere financiara ca la sc sppeciala , unde copiii primesc 3 mese pe zi , gatuit , la stat binenteles . |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Asa ca idee stie cineva ceva de gradinita de pe Tudor Vladimirescu Thomas?Imi recomanda cineva un nume ceva, o "pilutza"? Ca inainte de banutzi cam asta conteaza.. pe cine cunosti :)
Saru'mana anticipat L.e. nu sunt sigura ca Thomas o cheama...o sa ma holbez mai bine...maicamea mi-a zis azi de ea... |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
camel
![]()
|
thomas e numele gradinitei, am vazut afis cu reclama la ea...din ceea ce scria era gradinita privata intr-adevar si erau numere de telefon pt inscrieri..nu stiu alte detalii, ca nu m-a interesat la acel moment
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Au grupe deosebite acolo? Adica de ce sa vrei acolo neaparat?Doar pentru ca e privata?
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
E aproximativ de maicamea.
Ma gandeam poate stiti voi ceva, energia locului e faina Sa nu ziceti acu ca sunt shushu, dar prin cate chestii naspa am trecut in orasul ala rece si umed pe nume Brasov, m-am invatat de suflu si in iaurt inainte sa plec la drum lung si rece . Vin acasa la Oradea in weekend ca la miere ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Iti dau un sfat , daca vii...acasa . :Du-te de te convinge singura ! Ceea ce iti spunem noi s-ar putea sa fie subiectiv , asa ca d asta , vorbeste cu educatoarele , in primul rand , daca vrei spui despre ,,problema ,, fetitei , daca nu , nu . Vezi care e atmosfera , ce zic ele , cati sunt in grupa ce programe au , din astea si gandeste-te bine daca fetita ta poate face fata programului , eventual ai putea merge si cu ea sa o vada . Eu asa as proceda , e cel mai sigur , sa vezi cu ochii tai ,,atmosfera,,
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
formykid
![]()
|
Asa e
Doar ca cine a avut copil la o cresa de stat stie...Educatoarele nu te lasa sa intri :p. Femeile de servici adesea sunt mai comunicative si mai populare decat ele...cu atentia zilnica, fireste : Na...oricum era doar o discutie...eu m-am lecuit de crese de stat, camine whatever. Nu mai intru in detalii sa nu fiu subiectiva si sa stric bunatate de topic and all that ;). |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
gabi.b
![]()
|
Nu poti generaliza! Eu n-as face asta , mai ai inca multi ani de invatamant inainte (stiu ca si tu faci parte din el
![]() |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| gradinita Oradea-grupa speciala pt copii cu autism |
|
||
|

) mi-a spus de acesta noua varianta si pana acum o consider chiar ceea ce cautam

, dar e ok . Probabil e aceeasi sustinere financiara ca la sc sppeciala , unde copiii primesc 3 mese pe zi , gatuit , la stat binenteles .
Sa nu ziceti acu ca sunt shushu, dar prin cate chestii naspa am trecut in orasul ala rece si umed pe nume Brasov, m-am invatat de suflu si in iaurt inainte sa plec la drum lung si rece . Vin acasa la Oradea in weekend ca la miere